Το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS προσφέρει μεταξύ άλλων δυο κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα διάρκειας ενός έτους: Msc Θετικής Ψυχοθεραπείας και Msc Ψυχοσεξουαλικής θεραπείας.

Το ICPS είναι το μοναδικό Κολλέγίο στην Ελλάδα που από το 1989 εξειδικεύεται αποκλειστικά στις επιστήμες που συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Msc Θετικής Ψυχοθεραπείας

Το πρόγραμμα προσφέρεται στο Κολλέγιο σε συνεργασία με τη Σχολή Κοινοτικής Υγείας και Μαιευτικής του κρατικού Πανεπιστημίου του Central Lancashire και αποτελεί το μοναδικό Μεταπτυχιακό Θετικής Ψυχοθεραπείας παγκοσμίως.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ξεκινά στις 23/10/2020

Το πρωτοπόρο αυτό μονοετές Μεταπτυχιακό, συνδυάζει τη θεωρία με την βιωματική εκπαίδευση, την πρακτική άσκηση και την ερευνητική εφαρμογή με βάση τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας και της Θετικής Ψυχοθεραπείας!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η Θετική Ψυχοθεραπεία, εν αντιθέσει με τις τυπικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων, στοχεύει και αυξάνει τα θετικά συναισθήματα, τη δέσμευση του ατόμου, και την αναγνώριση και απόκτηση νοήματος ζωής. Προσδιορίζεται ως μια «συνθετική» προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει στοιχεία της Προσωποκεντρικής, Συστημικής, Ψυχοδυναμικής και Γνωσιακής-Συμπεριφορικής προσέγγισης και επιδιώκει την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά των εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων, επικεντρώνοντας τη σκέψη του στις δυνάμεις και αρετές του.

Το Μεταπτυχιακό στη Θετική Ψυχοθεραπεία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή των αρχών και των γνώσεων της θετικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας τόσο σε περιστατικά καθημερινής συναισθηματικής πίεσης, όσο και σε αυτά της ψυχολογικής δυσπροσαρμοστικότητας.

Κατά την διαδικασία φοίτησης, οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας και στη συνέχεια στις αρχές της Θετικής Ψυχοθεραπείας και στην εφαρμογή της σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το Msc Θετικής Ψυχοθεραπείας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS

Γιατί να επιλέξεις το Μcs Θετικής Ψυχοθεραπείας του ICPS

 • Θα αποκτήσεις πολύπλευρες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες σε θέματα όπως οι παρεμβάσεις Θετικής Ψυχοθεραπείας σε διαφοροποιημένες ομάδες του πληθυσμού.
 • Θα ξεχωρίσεις με την απόκτηση του μοναδικού Μεταπτυχιακού Θετικής Ψυχοθεραπείας παγκοσμίως.
 • Θα συνεισφέρεις στην ανάπτυξη της εφαρμογής της Θετικής Ψυχοθεραπείας μέσα από πρωτοποριακές έρευνες.
 • Θα σπουδάσεις στο κατεξοχήν εξειδικευμένο Κολλέγιο, με εμπειρία 30 ετών, στο αντικείμενο της Ψυχολογίας.
 • Θα εκπαιδευτείς από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη πείρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Θα αποκτήσεις ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό που θα σου ανοίξει δρόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Θα γίνεις μέλος της οικογένειας του ICPS, της μεγαλύτερης σχολής Ψυχολογίας στην Ελλάδα σε αριθμό προγραμμάτων και του 5ου μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Αγγλίας.

Msc Ψυχοσεξουαλικής θεραπείας

Το πρόγραμμα προσφέρεται στο Κολλέγιο σε συνεργασία με το κρατικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Μεταπτυχιακά Ψυχοσεξουαλικής Θεραπείας στην Αγγλία και το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην ειδικότητα αυτή στην Ελλάδα!

Το Master εξάλλου έχει ήδη λάβει "Ενδιάμεση Έγκριση" από τον αρμόδιο φορέα πιστοποιήσεων προγραμμάτων και επαγγελματιών Ψυχοσεξουαλικής Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, "College of Sexual and Relationship Therapists" και αποτελεί το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Αγγλία που φέρει αυτή την αναγνώριση/πιστοποίηση.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής Θεραπείας ξεκινά στις 23/10/2020

ΨΥΧΟΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία αποτελεί μία από τις νεότερες και ραγδαίως εξελισσόμενες θεραπείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα μεγάλο πλήθος επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, ιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών και ειδικών με σπουδές σε συναφή γνωστικά αντικείμενα, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εξειδίκευση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO, 2002) ορίζει την σεξουαλική υγεία ως «μια κατάσταση σωματικής, συναισθηματικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας σε σχέση με τη σεξουαλικότητα».

Οι ψυχοσεξουαλικές διαταραχές, ως εκ τούτου, συχνά εμποδίζουν το άτομο στο να έχει μία ισορροπημένη σεξουαλική ζωή, με τα αίτια να ποικίλουν.

Το Μεταπτυχιακό στην Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή των αρχών και των γνώσεων της ψυχολογίας σε περιβάλλοντα που σχετίζονται με την σεξουαλική υγεία, τις σεξουαλικές διαταραχές, καθώς και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Κατά την διαδικασία φοίτησης, οι φοιτητές θα εφοδιαστούν με γνώσεις όσον αφορά στις αρχές της ψυχοσεξουαλικής θεραπείας και την εφαρμογή αυτών σε ένα πρακτικό θεραπευτικό περιβάλλον.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το Msc Ψυχοσεξουαλικής θεραπείας του του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS

Γιατί να επιλέξεις το Μsc Ψυχοσεξουαλικής θεραπείας του ICPS

 • Θα αποκτήσεις πολύπλευρες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες σε θέματα όπως Διαφορική Διάγνωση, Ψυχοσεξουαλικές Δυσλειτουργίες, Πρωτόκολλα Παρέμβασης κ.α.
 • Θα ξεχωρίσεις με την απόκτηση του μοναδικού Μεταπτυχιακού Ψυχοσεξουαλικής Θεραπείας στην Ελλάδα.
 • Θα αποκτήσεις πρακτική εμπειρία με πραγματικά περιστατικά και θα διερευνήσεις τις προσωπικές ψυχοσεξουαλικές σου ανάγκες μέσω της υποχρεωτικής προσωπικής θεραπείας.
 • Θα σπουδάσεις στο κατεξοχήν εξειδικευμένο Κολλέγιο, με εμπειρία 30 ετών, στο αντικείμενο της Ψυχολογίας.
 • Θα εκπαιδευτείς από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη πείρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Θα αποκτήσεις ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό που θα σου ανοίξει δρόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Θα γίνεις μέλος της οικογένειας του ICPS, της μεγαλύτερης σχολής Ψυχολογίας στην Ελλάδα σε αριθμό προγραμμάτων και του 5ου μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Αγγλίας. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος