Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για το επερχόμενο τμήμα εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders στην Θεσσαλονίκη.

Η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders

Η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders είναι συνολικής διάρκειας 112 ωρών και πραγματοποιείται σε 7 εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα με τη δυνατότητα ελεύθερης συμμετοχής σε 2 Σαββατοκύριακα δια ζώσης παρακολούθησης όπου θα πραγματοποιηθούν τα Βιωματικά Εργαστήρια με την προϋπόθεση ότι θα επιτρέπεται η δυνατότητα διεξαγωγής των μαθημάτων λόγω Covid-19.

Στα Βιωματικά Εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν όσοι σπουδαστές το επιθυμούν κατόπιν έγκαιρης δήλωσης της συμμετοχής τους, χωρίς άλλη χρέωση.

Για το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει ενιαία τιμή αγοράς για όλους στους σπουδαστές.

Οι τίτλοι σπουδών για το Δίπλωμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία πιστοποιούνται από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων και αποδίδονται απευθείας από το NCfED της Μεγάλης Βρετανίας.

Το πιστοποιητικό φέρει τη σφραγίδα του NCfED και της British Psychology Society, ενώ η διδασκαλία και η αξιολόγηση των εργασιών γίνεται στην Ελληνική Γλώσσα.

Σε ποιούς απευθύνεται η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders;

Η εκπαίδευση αφορά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας όπως:

 • Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους
 • Κοινωνικούς Λειτουργούς
 • Συμβούλους Υγείας
 • Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
 • Ιατρούς
 • Νοσοκόμους
 • Φαρμακοποιούς
 • Αποφοίτους ΤΕΦΑΑ
 • Συμβούλους Διατροφής
 • Άλλες ειδικότητες Επαγγελματιών Υγείας

Η εκπαίδευση απευθύνεται επίσης και στο απλό κοινό, το οποίο θέλει να εμβαθύνει τις γνώσεις του επάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας της πείνας και του κορεσμού και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης και στάσης ζωής ως προς την διατροφή.

Ημερομηνίες εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη:

 • 1ο Σαβ/κο εκπαίδευσης (Διαδικτυακό)
  6 - 7 Μαρτίου
 • 2ο Σαβ/κο εκπαίδευσης (Διαδικτυακό)
  20 - 21 Μαρτίου
 • 3ο Σαβ/κο εκπαίδευσης (Διαδικτυακό με δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης)
  27 - 28 Μαρτίου

Ποιοι διδάσκουν

Το διδακτικό προσωπικό του ΚΕΑΔΔ πλαισιώνεται από καταξιωμένους Επαγγελματίες Υγείας με μακρόχρονη ενασχόληση επάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στην εκπαίδευση συμμετέχουν επίσης και εξωτερικοί συνεργάτες που παρουσιάζουν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στον κλάδο τους σε συσχετισμό πάντα με τον αντικείμενο των Διατροφικών Διαταραχών.

Εκπτώσεις προεγγραφών

Παρέχονται εκπτώσεις στις προεγγραφές της εκπαίδευσης έως την έναρξη των μαθημάτων τoν Μάρτιο του 2021.

 • Για εγγραφές έως 31/12/2020 έκπτωση 30% και τελικό ποσό πληρωμής: 1.058 ευρώ
 • Για εγγραφές έως 31/01/2021 έκπτωση 25% και τελικό ποσό πληρωμής: 1.134 ευρώ
 • Για εγγραφές έωας 01/03/2021 τελικό ποσό πληρωμής δίχως έκπτωση: 1.209 ευρώ

Η θέση κάθε σπουδαστή κατοχυρώνεται με ελάχιστη προκαταβολή 200€ και με δυνατότητα εξόφλησης του υπολοίπου ποσού σε 3 μηνιαίες δόσεις με καταληκτική ημερομηνία το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη συμμετοχή σας για να εκμεταλλευτείτε τις σημαντικές εκπτώσεις που προσφέρει το ΚΕΑΔΔ για την κράτηση θέσης σύμφωνα με τις προσφορές Early Bird.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner in Eating Disorders

Ψυχολόγοι είπαν για το πρόγραμμα...

Μπικιτζής Παναγιώτης, Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη

Μία μοναδική εμπειρία, υψηλού επιπέδου αλλά ταυτόχρονα πολύ ευχάριστη. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι τεράστιο, καλύπτει οποιοδήποτε περιστατικό και καλύπτει επίσης κάθε παράμετρο αυτού, δηλαδή απόλυτα χρήσιμο. Η εμβάθυνση και ο συνδυασμός σε τεχνικές CBT με το διατροφικό κομμάτι, ανοίγει ένα νέο παράθυρο όχι μόνο στις διατροφικές διαταραχές αλλά και σε τομείς Ψυχοθεραπείας.

Το πιο σπουδαίο κομμάτι της εκπαίδευσης θεωρώ ότι είναι η μοναδική θέρμη και το συναίσθημα που νιώθεις ότι είσαι πλέον ένα μέλος μιας μεγάλης ομάδας. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ χωρίς να ξεχωρίσω κανέναν, γιατί απλά ήταν όλοι μοναδικοί!

Αγγελική Σανδήλου-Γαβαλά Ψυχολόγος, Μαρούσι Αττικής

Είναι από τις λίγες φορές που μία εκπαίδευση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι γεμάτο γνώση, εμπειρίες, ιδέες που με έχει εξελίξει όχι μόνο ως επαγγελματία αλλά και ως άνθρωπο. Παρ' όλο που είχα κάποιους ενδοιασμούς αν ως ψυχολόγος θα μπορούσα να επωφεληθώ τελικά καταλήγω ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση μου έχει δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια και την αυτοπεποίθηση για να δουλέψω με τις διατροφικές διαταραχές αλλά μου πρόσφερε γνώσεις και τεχνικές ευρύτερα για τη δουλειά μου.

Ξύπνησε τη δίψα μου για περισσότερη γνώση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ζουμπανέα, την κυρία Σχοινά την κυρία Κοντελέ και σε όλη την ομάδα των εκπαιδευτών... Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ευκαιρία που μου δώσατε.

Βραχιόλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος – Αλεξανδρούπολη

Είναι σίγουρο ότι μιλάμε για μια εκπαίδευση ζωής. Η άρτια οργάνωση, η επιμέλεια και το νοιάξιμο των εκπαιδευτών για την προσωπική αλλά και εκπαιδευτική εξέλιξη των σπουδαστών είναι υποδειγματικά. Έχοντας παρακολουθήσει την εκπαίδευση αλλά και πολλές άλλες μέχρι τώρα στη ζωή μου, ένα έχω να πω: Η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ κάνει τη διαφορά! Μαθαίνεις πράγματα τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να τα εφαρμόσεις άμεσα.

Σε εξοπλίζει η εκπαίδευση με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο συμπληρώνει τις γνώσεις σου και σε υποστηρίζει. Διορθώνει ελλείψεις στην μέχρι τώρα εκπαίδευση μας, διαλύει μύθους για την διατροφή αλλά και γενικότερα για τις διατροφικές διαταραχές και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο άτομο που υποφέρει από διατροφικές διαταραχές. Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία και το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ευάγγελο Ζουμπανέα και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του! Συνεχίστε με το ίδιο πάθος!

Ευαγγελία Καφούνη, Ψυχολόγος, Αθήνα, Χαλάνδρι

Μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στο ΚΕΑΔΔ και εφαρμόζοντας πλέον και εγώ η ίδια τις τριάδες και τις δυάδες, παρατηρώ πως όλα αυτά που διδαχθήκαμε προέρχονται από ανθρώπους με γνώσεις και αγάπη για το επάγγελμά τους. Στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς για το κατά πόσο η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται και σε ψυχολόγους. Με χαρά μου είδα ότι είναι μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά!

Έμαθα πολλά πράγματα για τη διατροφή, για τη σωματική άσκηση και τα οφέλη της, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας στη διατροφή. Είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που σταδιακά σε βάζει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με έναν άλλο πιο υγιή τρόπο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε! Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ!

Κωνσταντίνου Υβόνη, Ψυχολόγος - Κύπρος

Το πρόγραμμα, δεν σου προσφέρει απλά ένα χαρτί εξειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία, αλλά και πραγματικές γνώσεις. Οι καθηγητές δεν είναι απλά καθηγητές, είναι επαγγελματίες και αυτό οδηγεί στην μεταφορά πραγματικής γνώσης και όχι απλά μιας τυποποιημένης θεωρίας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αν η θεωρία δεν συνδέεται με την πράξη δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Ως Κλινικός Ψυχολόγος νιώθω τρομερά τυχερή που έχω ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, καθώς έχω στα χέρια μου πάμπολα εργαλεία, με τα οποία μπορώ να κατανοήσω πολύ καλύτερα και βαθύτερα το πλαίσιο των συμπτωμάτων της διατροφικής διαταραχής, ενώ πολλές φορές τείνω να τα προσαρμόζω και σε άλλες περιπτώσεις εκτός διατροφικών θεμάτων.

Σοφούρη Ευρυδίκη, Ιατρός Παθολόγος – Αθήνα

Ένα πρόγραμμα όπου η υποδομή είναι άρτια, η οργάνωση θεματική και σπονδυλωτή με καθολική κάλυψη των θεμάτων των διατροφικών διαταραχών. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου Master practitioner on eating disorders είναι εξαιρετική. Οι ομιλίες είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες με υψηλό επίπεδο πληροφόρησης και κατάρτισης των ομιλητών. Η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι άψογη με πάρα πολύ καλή επιλογή του χώρου, ο οποίος ήταν πολύ ευχάριστος και εύκολα προσβάσιμος.

Η γραμματειακή υποστήριξη διευκόλυνε τη διαδικτυακή συμμετοχή και την ομαλή παρακολούθηση του σεμιναρίου. Η υποδομή είναι άρτια, η οργάνωση θεματική και σπονδυλωτή με καθολική κάλυψη των θεμάτων των διατροφικών διαταραχών από διατροφολόγους, ψυχολόγο, ιατρούς και γυμναστή. Όλες οι παρουσιάσεις συνοδεύονταν από σύγχρονες βιβλιογραφικές αναφορές με συνοδευτικό και υποστηρικτικό υλικό εκτενέστατο.

Όσον αφορά την διατροφή παρουσιάζονται λεπτομερώς ολοκληρωμένα και ισορροπημένα προγράμματα διατροφής που βασίζονται σε πετυχημένα μοντέλα διατροφικής υποστήριξης και δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένου δικτύου στήριξης του πελάτη για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής. Η ροή του σεμιναρίου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με πολλαπλές στιγμές εντυπωσιασμού ως το περιεχόμενο.

Επιτυχημένη είναι και η διαδραστικότητα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου όχι μόνο εκείνων με την φυσική τους παρουσία αλλά και των συμμετεχόντων διαδικτυακά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος