Δώσε σε αυτούς που αγαπάς φτερά να πετάξουν, ρίζες για να επιστρέψουν και λόγους για να μείνουν (Dalai Lama). Αυτό είναι το moto που διαβάζουμε μπαίνοντας στην σελίδα του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και εναλλακτικής θεραπείας, Roots.

Το Roots Wellness Center μετράει πλέον 11 χρόνια ζωής, δραστηριότητας και αλληλεπίδρασης. Οι ρίζες του δημιουργήθηκαν στην Άνοιξη Αττικής, από την Αθηνά Τριγένη, κλινικό ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια, με σκοπό να προσφέρει αξιόπιστες μορφές ψυχοθεραπείας καθώς και έγκυρες μορφές ολιστικής θεραπείας ψυχής και σώματος, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και των ποικίλων προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Η αγάπη και αφοσίωση στο έργο της, την οδήγησαν να δημιουργήσει μια ομάδα από εξειδικευμένους δίγλωσσους επαγγελματίες ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας και ένα δίκτυο εξωτερικών συνεργατών αποτελούμενο από γιατρούς, διαιτολόγους, γυμναστές, εκπαιδευτικούς κτλ., καθώς και τέσσερα σύγχρονα θεραπευτικά κέντρα.

Σήμερα, το Roots Wellness Center, εξυπηρετεί όλο το εύρος της Αττικής με τέσσερις ζεστούς και ασφαλείς χώρους στην Άνοιξη, στην Καλλιθέα, στους Αμπελοκήπους και στην Ζωγράφου, προσφέροντας στα ελληνικά και στα αγγλικά υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και κλινικές εποπτείες σε φοιτητές και επαγγελματίες Ψυχικής υγείας με απόλυτη εμπιστευτικότητα, κατανόηση και αυθεντικότητα.

roots 04

Η Φιλοσοφία του Roots Wellness Center

Όταν ξέρεις από πού έρχεσαι, ξέρεις και που να επιστρέψεις για να αντλήσεις την δύναμη και να ανοίξεις, με ασφάλεια, τα φτερά σου για τη νέα σου ζωή!
Όλα ξεκινούν από τις ρίζες μας…οι ρίζες μας αποτελούν την βάση της ύπαρξης μας, την πηγή μας, την αφετηρία δημιουργίας των πιο ισχυρών δεσμών και συναισθημάτων μας…εκείνων που επιδρούν καταλυτικά σε όλη την πορεία της ζωής μας γι’ αυτό διερευνώντας τις ρίζες μας, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας.

Η ομάδα του Roots Wellness Center πιστεύει ότι μια μεμονωμένη σχολή ψυχοθεραπείας και μια μόνο μορφή ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης, δύσκολα μπορεί να είναι αποτελεσματική και να ικανοποιήσει επαρκώς τα αιτήματα όλων των ατόμων που ζητούν βοήθεια από την ψυχοθεραπεία. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι θεραπευτές του κέντρου ακολουθούν μια συνθετική προσέγγιση και είναι εκπαιδευμένοι στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Integrative/Eclectic Psychotherapy).

Η συνθετική προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα την εξοικείωση και εκπαίδευση του ψυχοθεραπευτή σε όλες τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, ώστε να μπορεί να κάνει αξιολόγηση, να συνθέτει θεωρίες και τεχνικές ανάλογα με το αίτημα του εκάστοτε θεραπευόμενου και η παρέμβαση να αφορά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Η προσέγγιση αυτή, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξατομίκευση της θεραπευτικής πρακτικής σύμφωνα με τα αιτήματα και τις προσωπικές ανάγκες κάθε ανθρώπου που αναζητά βοήθεια.

Η φιλοσοφία του κέντρου βασίζεται επίσης, σε μια σύνθεση ανάμεσα σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και σε ολιστικές μεθόδους. Η ιδεολογία αυτή ονομάζεται Mind Body Medicine (Ιατρική Νου & Σώματος) και βάσει αυτής γίνεται ένας συνδυασμός μεταξύ των παραδοσιακών προσεγγίσεων στην ψυχοθεραπεία και την ιατρική με συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες.

Ο ψυχοθεραπευτής θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα της δουλειάς του την διαμόρφωση ενός ασφαλούς πλαισίου όπου στηρίζει με σεβασμό, άνευ όρων αποδοχή και βαθιά αίσθηση ειλικρίνειας, τις ανάγκες και τα αιτήματα του θεραπευόμενου, εφαρμόζοντας έτσι τις κατάλληλες τεχνικές ανά περίπτωση.

Όλα ξεκινάνε από τις ρίζες… Εξερεύνησε τις ρίζες σου και ανακάλυψε τον εαυτό σου…

roots 03

Το κέντρο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες

Το θεραπευτικό κέντρο εξυπηρετεί το σύνολο της Αττικής με τρία γραφεία στην Άνοιξη, στην Καλλιθέα και στους Αμπελόκηπους. Παρέχει εξατομικευμένη ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά από δίγλωσσους θεραπευτές, μέσα σε ένα ευχάριστο, ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπό. 

Το Roots Wellness Center αποτελεί ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, τις μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στη ζωή.

Κάθε συνεδρία είναι διαμορφωμένη γύρω από τις ατομικές ανάγκες και τους προσωπικούς στόχους, καθώς ο θεραπευόμενος λαμβάνει την απαραίτητη υποστήριξη για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παράλληλα και συμπληρωματικά με την θεραπεία, δύνανται να χρησιμοποιηθούν στις ατομικές συνεδρίες συμπληρωματικές τεχνικές μέσω των οποίων ο θεραπευόμενος θα αισθανθεί αυξημένη ικανοποίηση με την ζωή, πνευματική διαύγεια, βελτιωμένη διάθεση καθώς και ενισχυμένη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ευημερία.

Το κέντρο συνεργάζεται με ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια, καθώς και με οικογένειες προκειμένου να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως τα ακόλουθα:

 • Αγχώδεις διαταραχές,
 • κρίσεις πανικού,
 • φοβίες
 • Ψυχαναγκαστική διαταραχή
 • Θεραπεία ψυχικού τραύματος και Μετατραυματικού Στρες
 • Διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων όπως θυμό και οργή
 • Συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, δυσθυμία, διπολική διαταραχή Διαταραχές ύπνου
 • Θέματα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης
 • Διαχείριση και θεραπεία πένθους, απώλειας και θανάτου
 • Διαχείριση διαταραχών προσωπικότητας
 • Διαχείριση δυσκολιών κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους
 • Στήριξη άτυπων φροντιστών
 • Στηρίξη ασθενών με χρόνια νοσήματα
 • Ζητήματα Σεξουαλικότητας + ΛΟΑΤ
 • Ανάπτυξη κοινωνιακών δεξιοτήτων

roots 02

Που βρίσκονται τα 4 γραφεία εξυπηρέτησης του Roots Wellness Center

Άνοιξη
Λ. Μαραθώνος 53, 14569, 210 8004111

Καλλιθέα
Ελ. Βενιζέλου 138, 17676, 210 9510725

Αμπελόκηποι
Δ.Σκαλτσά 24 Δ.Τσέλιου, 11526, 210 6434740

Ζωγράφου
Λεωφ. Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 64, 15771, 210 7789736

Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κέντρου ψυχοθεραπείας Roots Wellness Center.