Με αφορμή την κυκλοφορία του Βιβλίου των Ερώτων από τις Εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR, θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση, Online, με τον συγγραφέα, ψυχοθεραπευτή, Πέτρο Θεοδώρου.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Ώρα - Διάρκεια 20.00 - 21.15:
Τοποθεσία: Online ( Zoom)
Συμμετοχή: Ελεύθερη είσοδος - απαιτείται εγγραφή

Σχετικά με την εκδήλωση - ομιλία

Στις Σκιές του Έρωτα: τα μάτια που με κοίταξαν (για τους αιρετικούς της αγάπης), του συγγραφέα – ψυχοθεραπευτή, Πέτρου Θεοδώρου.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2022. Πρόκειται για το 1ο βιβλίο των Εκδόσεων PSYCHOLOGY.GR.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί η παρούσα εκδήλωση, η οποία έχει διπλή ταυτότητα:

Από τη μία μεριά, είναι η παρουσίαση του βιβλίου.

Από την άλλη μεριά, καθώς την παρουσίαση κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας με τον δικό του διαδραστικό τρόπο, η εκδήλωση αποκτά επίσης τη διάσταση μιας ομιλίας – συζήτησης, με θέμα διάφορες όψεις του έρωτα.

Η 1η αυτή ομιλία και παρουσίαση βιβλίου έχει στον πυρήνα της την υπαρξιακά προσανατολισμένη προσέγγιση του συγγραφέα στον έρωτα. Χαρακτηριστικό της είναι ότι χτίζεται βήμα-βήμα, μέσα από την αλληλεπίδραση του συγγραφέα με το κοινό.

Γνώμονάς της είναι τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, τα οποία συνθέτουν μια πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα και της σχέσης του με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη και το Σκιώδες άγνωστο μέσα μας.

Ένα εκτενές αλλά καλά δομημένο κείμενο με πολλά ευρήματα στο «στήσιμό» του, υπαρξιακά προσανατολισμένο και με γραφή άμεση, ποιητική.

Η εκδήλωση διοργανώνεται Online, από τις Εκδόσεις PSYCHOLOGYGR. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Κάντε την εγγραφή σας στην εκδήλωση μέσω της παρούσας σελίδας, προκειμένου να λάβετε αναλυτικά στο email σας τις πληροφορίες πρόσβασης στην εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Λίγα λόγια για το βιβλίο των Ερώτων

Το βιβλίο των ερώτων είναι το τέταρτο του συγγραφέα και η προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του.

Σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες, αγγίζουν διάφορες όψεις του έρωτα.

  • Το πώς ο έρωτας κυοφορείται στα βάθη του έσω κόσμου μας και το πεπερασμένο του χρόνου του.
  • Τα ευαίσθητα σύνορά του με την αγάπη και τις δυσδιάκριτες περιοχές του πόθου και της εξάρτησης.
  • Το πώς επιλέγεται ο εκάστοτε «Άλλος μας», μεγαλόπρεπος μεν για εμάς, αλλά πάντα άπιαστος, φασματικός, παρών μόνο εν τη απουσία του.
  • Την υπόγεια σχέση του έρωτα με τον αχανή μη συνειδητό έσω χώρο μας, τη Σκιά μας, εκεί όπου συντίθενται αθόρυβα τα επαναλαμβανόμενα σενάρια και οι αδιέξοδες επιλογές μας.

Ένα μοναδικό εύρημα που χαρακτηρίζει τις Σκιές του έρωτα είναι ότι, στο τέλος κάθε ενότητας και πριν από την αρχή της επόμενης, παρεμβάλλεται ως επωδός και ένα Παράθεμα (σύντομο απόσπασμα ποιήματος, πεζού, στίχων τραγουδιού) ή μία μικρή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη «Εκμυστήρευση ανωνύμου».

Συνολικά, το βιβλίο είναι απολαυστικό, πολυσέλιδο αλλά σφιχτοδεμένο, με έντονα ποιητική, υπαρξιακή και συχνά χιουμοριστική διάθεση. Τα θέματά του προσεγγίζονται με έναν τρόπο γραφής απλό, ελεύθερο.

Αποκτήστε το βιβλίο των Ερώτων, από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Psychology.gr: Στις Σκιές του Έρωτα, τα μάτια που με κοίταξαν (για τους αιρετικούς της αγάπης)