Νέος κύκλος ομιλιών του ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω.

Λίγα λόγια για τον κύκλο ομιλιών

Όλοι μας διψάμε την επίγνωση της αλήθειας, η οποία γεννιέται όταν η δέσμευση στην επιθυμία συναντά ό,τι μας εμπνέει και μας υπερβαίνει. Με αφορμή αποσπάσματα από τα βιβλία αυτογνωσίας που έχω συγγράψει, θα προσπαθήσω να σας φέρω πιο κοντά στις αλήθειες της εσωτερικής μας ζωής.

Με την βοήθεια της ενεργητικής σας παρουσίας και συνέργειας, θα επιχειρήσω να φέρω στην επιφάνεια κρυμμένες επιγνώσεις, σχολιάζοντας φράσεις και κείμενα-κλειδιά από τα ψυχοθεραπευτικά μου βιβλία.

Τα βιβλία μου, που αποτελούν απαύγασμα της ψυχοθεραπευτικής μου εμπειρίας κι εργασίας με εκατοντάδες θεραπευόμενους, θα γίνουν σε αυτόν το σεμιναριακό κύκλο προζύμι για την επανερμηνεία συνδέσεων που αφορούν τα σημαντικότερα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής μας:

  • Το τραύμα, ο πόνος, και το άγχος ως πηγές θεραπείας και αναγέννησης
  • Η μοναξιά και ο φόβος των σχέσεων
  • Η αξία της έλλειψης, της απώλειας και του Νόμου στην ψυχική ζωή
  • Ψυχοθεραπεία & Πνευματικότητα: αντίπαλοι ή συνεργάτες;
  • Τα μυστικά της αποτυχίας (και της επιτυχίας)
  • Όνειρα, σκιά και αποκαλύψεις

Στο τέλος κάθε μεμονωμένης ομιλίας θα φροντίσω να δοθεί αρκετός χρόνος για να διευκρινισθούν απορίες και να μπούμε σε μια δημιουργική και αποκαλυπτική συζήτηση.

Συνοπτικές Πληροφορίες Κύκλου Ομιλιών

Εισηγητής : Γρηγόρης Βασιλειάδης, ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής
Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: Σάββατο, 11/2, 18/3 και 1/4 στις 11.30π.μ.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 3 συναντήσεις στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω, (Χ.Τρικούπη 6-10) και μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Κόστος Συμμετοχής και για τις τρεις συναντήσεις: 40 ευρώ.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Σημείωση: για τη διά ζώσης συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο σύνδεσμος γαι την παρακολούθηση των μαθημάτων θα αποσταλεί μέσω mail.
Τηλέφωνο πληροφοριών: 211.11.98901

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Βασιλειάδη

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι σύζυγος, και πατέρας δύο παιδιών. Είναι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες της ψυχοπνευματικής εμβέλειας της ανθρώπινης φύσης και ψυχής, την ανακάλυψη και την αποκάλυψη του βάθους
της εσωτερικής μας σκιάς. Ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή στον ιδιωτικό τομέα για 26 συνεχή χρόνια.

Από το 2002 ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας, και της Μ. Βρετανίας. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία, από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στην συμβουλευτική και την ψυχολογία, εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων κι επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους στην θεραπευτική πρακτική, την σχέση θρησκείας - ψυχοθεραπείας, και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

Από το 1997 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA - European Family Therapy Association) και της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας).

Είναι ο συγγραφέας των αυτογνωστικών βιβλίων: «Για μια Ζωή με Νόημα», Εκδ. iWrite και Πηγή, Δεκέμβριος 2022, «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», Εκδ. iWrite & Πηγή, Νοέμβριος 2019, «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης», Εκδ. iWrite & Πηγή, και του: «Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις», Εκδ. ΕΝ ΠΛΩ, Οκτώβριος 2016. Συμμετείχε επίσης στους παρακάτω συλλογικούς τόμους: «Ψυχική υγεία παιδιου και εφήβου», Εκδ. Αρμός, 2018, και «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε», Iwrite Publications, 2018.