Θεσμικά και υπηρεσιακά ζητήματα για τις ανάγκες των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα της Ψυχικής Υγείας συζήτησε με τους αρμόδιους η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη που επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

Επίσκεψη της Ζωής Ράπτη στο Δαφνί

Η κα Ράπτη συναντήθηκε με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χ. Ροϊλό, την διοικήτρια του νοσοκομείου, Δ. Τσαγδή, τον υποδιοικητή Κων/νο Δούρο και στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, στην αξιοποίηση επενδύσεων σε εξοπλισμό και ψηφιακές εφαρμογές τηλεϊατρικής, τη χρηματοδότηση των δομών και την στελέχωσή τους με προσωπικό, την εκπαίδευσή τους καθώς και προτεινόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν το έργο των στελεχών Ψυχικής Υγείας και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

«Η Ψυχική Υγεία αποτελεί κύρια μέριμνα και άμεση προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας μετά την επίσκεψη της νέας υφυπουργού στο Ψ.Ν.Α.

Στο πλαίσιο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Διαβάστε λεπτομερώς το βιογραφικό της Ζωής Ράπτη όπως το ανακοίνωσε η ίδια μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Λίγα λόγια για το βιογραφικό της Ζωής Ράπτη

Η κα Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας (Master of Laws with Honours in International Commercial Law).

Σε κοινοποίηση στον προσωπικό της λογαριασμό μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης η ίδια είχε δηλώσει:

Θέλω τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα προάστιο όμορφο, λειτουργικό και βιώσιμο, σε μια γειτονιά ασφαλή, σε μια πόλη όπου ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ευαισθησία θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr