Σας προσκαλούμε να αφιερώσετε περίπου 10 λεπτά από το χρόνο σας για να συμμετάσχετε σε έρευνα που απευθύνεται κατά κύριο σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει σπουδές ή/και έχουν εργαστεί σε χώρο ψυχικής υγείας.

Σχετικά με την έρευνα

Η μελέτη αυτή διεξάγεται στα πλαίσια Διπλωματικής Εργασίας για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψυχολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η αποτύπωση των πεποιθήσεων και συμπεριφορών όσων ζουν στην Ελλάδα σχετικά με ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων, έμφυλων ρόλων, κ.λπ.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στην παρούσα έρευνα είναι να έχετε σπουδάσει ή/και να εργάζεστε στον τομέα της ψυχικής υγείας (π.χ. να έχετε ολοκληρώσει σπουδές ψυχολογίας ή ψυχιατρικής ή να εργάζεστε ως ψυχολόγος, ψυχίατρος, κοινωνικός λειτουργός κ.λπ. είτε ιδιωτικά είτε σε κάποια δομή ψυχικής υγείας).

Το ερωτηματολόγιο για όσους έχετε κάνει σπουδές ή έχετε εργαστεί σε χώρο σχετικό με την ψυχική υγεία είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο: forms-Η έρευνα έχει λήξει
Εάν δεν πληροίτε την ανωτέρω προϋπόθεση, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας στην έρευνα, σε ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στον εξής σύνδεσμο: forms-Η έρευνα έχει λήξει

Η έρευνα και το περιεχόμενων των ερωτηματολογίων έχουν εγκριθεί από την επιβλέπουσα Επιτροπή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και ανώνυμη. Οι απαντήσεις σας θα αναλυθούν ως σύνολο και δεν ενδιαφέρει την ερευνήτρια να γνωρίζει ποιος/-α απαντά. Οι απαντήσεις θα σας πάρουν λίγο χρόνο και δε θα σας κουράσουν.

Καθ’ όλη την έκταση του ερωτηματολογίου υπάρχουν βοηθητικές οδηγίες για το πώς να απαντάτε. Μπορείτε να διακόψετε τη συμπλήρωση οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε ότι δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε.

Όπως γνωρίζετε, οφέλη από μία έρευνα όπως η παρούσα προκύπτουν μόνον όταν οι απαντήσεις είναι ειλικρινείς και αυθόρμητες. Γι' αυτό, σας ζητώ να απαντάτε χωρίς ενδοιασμούς, δείχνοντας με κάθε απάντηση τι εσείς προσωπικά και πραγματικά κάνετε, πιστεύετε ή νιώθετε.

Ακόμη, σας παρακαλώ να απαντήσετε σε όλες τις υποχρεωτικές ερωτήσεις που δηλώνονται με αστερίσκο.

Σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε την έρευνα σε συναδέλφους σας προωθώντας το σύνδεσμο forms-Η έρευνα έχει λήξει ή κοινοποιώντας τους το επί της οθόνης σας ανοικτό άρθρο του Psychology.gr!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμμετοχή σας! Χωρίς τη βοήθειά σας θα ήταν αδύνατη η προσπάθειά μας να κατανοήσουμε πολύπλοκα κοινωνικά φαινόμενα, όπως αυτά των διαπροσωπικών σχέσεων.

Υπεύθυνη της έρευνας: Φωτοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επόπτες:
Κωνσταντίνος Χρήστος Δαουλτζής, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας
Άννα Μαντόγλου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας
Παναγιώτης Κορδούτης, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr