Οι παντρεμένοι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι από τους ανύπαντρους, υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Αριστοτέλειο, η οποία παρουσιάστηκε σε Ιατρικό Συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας στην Αθήνα.

Με ένα δείγμα 17.000 ατόμων ηλικίας από 20 ως 70 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα παντρεμένα ζευγάρια είναι επιρρεπή στην παχυσαρκία κυρίως γιατί ασκούνται λιγότερο, μειώνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα τους, φτωχαίνουν τη διατροφή τους και γενικά αλλάζουν δραστικά (προς το χειρότερο) τρόπους ζωής.

«Με άλλα λόγια επαναπαύονται» υποστήριξε ο ένας εκ των επικεφαλείς της έρευνας , καθηγητής Δημήτρης Κιόρτσης.

Ειδικότερα, οι άνδρες τριπλασιάζουν τις πιθανότητες για παχυσαρκία όταν παντρεύονται σε σχέση με αυτούς που παραμένουν εργένηδες, ενώ οι παντρεμένες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να «αφεθούν» απ? ότι οι ελεύθερες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και τιμούν πιο συχνά το έτοιμο φαγητό. Επιπλέον, κάνουν λιγότερο σεξ και κατά συνέπεια καίνε λιγότερες θερμίδες.

Από την άλλη μεριά, οι ανύπανδροι ξοδεύουν πολύ χρόνο για τον εαυτό τους και ασκούνται πιο συχνά, προκειμένου να γίνουν πιο θελκτικοί για να βρουν το ταίρι τους.

Συγγραφή Άρθρου

Σοφία Κοσμίδου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr

google news iconΗ Πύλη Ψυχολογίας είναι εγκεκριμένος εκδότης (Publisher) στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Πύλη Ψυχολογίας - Google News


Όλα τα περιεχόμενα της Πύλης Ψυχολογίας - Psychology.gr προστατεύονται από την DMCA. Η αναδημοσίευση περιεχομένου είναι αποδεκτή, μόνο εφόσον τηρούνται όλοι ανεξαιρέτως οι παρακάτω κανόνες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Πύλη Ψυχολογίας θα προχωράει σε καταγγελία DMCA, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Διαβάστε προσεκτικά το σχετικό πλαίσιο: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

DMCA.com Protection Status

Ψυχ.Διατροφής: Βασικά Άρθρα

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Βιβλία για: Διατροφική Ψυχολογία

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

0
Shares