Η ομάδα του Psychology.gr ξεχώρισε βιβλία που αποτελούν οδηγούς αυτοβελτίωσης, οδηγούς χαλάρωσης αλλά και βιβλία που έχουν τη δυναμική να διευρύνουν την αυτογνωσία σας καθώς και την οπτική σας για τον "εξωτερικό κόσμο".

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της καραντίνας, όπως και την προηγούμενη άνοιξη, το βιβλίο αποτελεί έναν σοφό φίλο που σε βοηθά να εξελιχθείς ανεξαρτήτως συνθηκών και σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια βουτιά στο εσωτερικό της ζωής σου και να θαυμάσεις το βυθό που ενδεχομένως κάποιες φορές φοβάσαι!

Ο εαυτός σου είναι πάντα το καταφύγιό σου και η δύναμή σου. Το να επιτρέψεις να τον γνωρίσεις είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να σου προσφέρεις!

Μπορείς να αποκτήσεις τα βιβλία που ακολουθούν από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας!

Εαυτέ μου, σταμάτα να κατέβω

Μιλάς ποτέ από μέσα σου; Τι σημαίνει αυτό; Ότι είσαι... διχα(λα)σμένη προσωπικότητα; Αν, βέβαια, ήσουν μόνο δύο που μιλούν μεταξύ τους, θα ήταν απλά τα πράγματα. Έλα, όμως, που υπάρχουν ένα σωρό προσωπικότητες μέσα σου, οι οποίες συχνά διαφωνούν μεταξύ τους...

Αν δεν τους γνωρίζεις, είναι ένας Γονιός, ένας Ενήλικας, ένα Παιδί και άλλοι, όπως ο Εισαγγελέας, ο Σωτήρας, το Θύμα, ο Κομπιούτερ, ο Συγκαταβατικός, ο Διασπαστικός. Όλοι αυτοί κατοικούν σε έναν Εαυτό, αλλά κι αυτός ανήκει σε έναν Οργανισμό. Αν δε δίνεις σημασία στους μεταξύ τους διαλόγους και καβγάδες, πολλές φορές αποφασίζεις αυτόματα.

Αποφασίζεις βάσει ενός σεναρίου που καθορίζει αυτούς τους διαλόγους χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι κι αυτές οι αποφάσεις καθορίζουν τη συμπεριφορά σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Ένας από αυτούς είναι ότι αυτοί οι καβγάδες έχουν πολύ γέλιο.

Αποκτήστε το βιβλίο Εαυτέ μου, σταμάτα να κατέβω, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η Δύναμη του Τώρα

Η Δύναμη του Τώρα εμφανίστηκε στα βιβλιοπωλεία σχεδόν χωρίς καμία διαφήμιση και αμέσως έγινε μπεστ σέλερ. Μοιάζει να είναι το κατάλληλο βιβλίο για πολλούς ανθρώπους αυτή την εποχή. Πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο, που υπόσχεται να φέρει αληθινή αλλαγή στα ζωή σας.

Αυτό το βιβλίο αποπνέει αγάπη και παρουσία, όχι μόνο μέσα από τις λέξεις του, αλλά και μέσα από τα διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις του.

Ο Έκχαρτ Τόλε είναι ένας από τους σπουδαίους πνευματικούς δασκάλους της σύγχρονης εποχής.

Κι όπως λέει: Βρίσκεσαι εδώ για να δώσεις τη δυνατότητα στο θεϊκό σκοπό του σύμπαντος να ξεδιπλωθεί. Τόσο σημαντικός είσαι!

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη του Τώρα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η Σχολή των Θεών

Αν επιθυμούμε να προχωρήσουμε έστω κι ένα χιλιοστό προς την πληρότητα, πρέπει να αντιστρέψουμε την οπτική μας για τον κόσμο. Η κατάκτηση αυτού του χιλιοστού μπορεί να καταπιεί ολόκληρους ωκεανούς στον κόσμο των συμβάντων.

Μόνο μελετώντας και παρατηρώντας τον εαυτό μου κατόρθωσα να εντοπίσω εκείνο το κομμάτι μέσα μου που αντιδρούσε και υπέφερε περισσότερο στην ιδέα της αλλαγής. Και ακριβώς εκεί, στο σημείο  όπου ένιωθα τον κόμπο, βύθισα το ξίφος της βούλησής μου!

Δεν υπάρχει δυσκολία ή περιορισμός που να μην πηγάζει από μέσα σου.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου από μέσα είναι μια πράξη βούλησης, σημαίνει πως γνωρίζεις τον εαυτό σου από μέσα. Το να αγαπάς τον εαυτό σου από μέσα σημαίνει να γιορτάζεις τη ζωή αδιάκοπα, στην ολότητά της.

Ξαναγίνομαι πλήρης σημαίνει συγχωρώ τον εαυτό μου. Πρόκειται για το μέρος που έρχεται να χωρέσει μέσα στο όλον και να ενωθεί μαζί του, πρόκειται για την επιστροφή του άσωτου υιού. Πρόκειται επιτέλους για την αληθινή ουσία του ''αγάπα τον εχθρό σου!''

Τότε κι η ζωή θα σας λέει πάντα ναι, θα σας δείχνει διαρκή γενναιοδωρία, την οποία οι άλλοι θα αποκαλούν τύχη!

Αποκτήστε το βιβλίο Η Σχολή των Θεών, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Άγχος, Mindfulness, Ενσυνειδητότητα

Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να "ξεπεράσουμε" απλώς το άγχος. Όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι για να νιώσουν καλύτερα, όπως το να αποφεύγουν τις καταστάσεις που τους φοβίζουν ή να απωθούν τις ανησυχίες από το μυαλό τους, κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Οι κορυφαίες ψυχολόγοι Susan M. Orsillo και Lizabeth Roemer παρουσιάζουν την παγκοσμίως νέα, δυναμική, εναλλακτική λύση "mindfulness-ενσυνειδητότητα" που μπορεί να σας απελευθερώσει από το άγχος, μέσα από τη ριζική αλλαγή της σχέσης σας με αυτό.

Με σαφήνεια και συμπόνια, αυτό το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά εμπεριστατωμένες πρακτικές της νέας αυτής προσέγγισης, με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι διαφορετικές μορφές του άγχους. Μάθετε βήμα - βήμα τις στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίγνωση των αγχωδών συναισθημάτων σας και παράλληλα να αποτρέψετε την κλιμάκωσή τους, να χαλαρώσετε τον κλοιό της ανησυχίας και του φόβου και να επιτύχετε ένα νέο επίπεδο συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Άγχος, Mindfulness, Ενσυνειδητότητα από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

EFT- Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης

Το EFT είναι μια επαναστατική σειρά από τεχνικές βασισμένες στη σοφία της Ανατολής αλλά και τις σύγχρονες ανακαλύψεις της νευροεπιστήμης. Η σωστή εφαρμογή του υπόσχεται να μας απελευθερώσει από το βαρύ συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάμε, και το οποίο μας επιβαρύνει με στρες, προβλήματα υγείας και πολλαπλά αδιέξοδα.

Αν συχνά νιώθετε να ταλαιπωρείστε από τοξικά συναισθήματα και αρνητικές καταστάσεις, αν αναζητάτε ψυχική ισορροπία, υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, τότε το EFT μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε όσα σας απασχολούν και να πετύχετε τους στόχους σας στη ζωή.

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο στα ελληνικά πάνω στο μείζον θέμα της Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, γραμμένο από έναν από τους πρωτοπόρους αυτών των ριζοσπαστικών τεχνικών προσωπικής αλλαγής και ψυχοσωματικής αποκατάστασης. Ξεκινήστε να καλυτερεύετε τη ζωή σας σήμερα!

Αποκτήστε το βιβλίο EFT-Τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

The Healing Code

Βαθιά ριζωμένες αρνητικές πεποιθήσεις που παραμένουν ως "τοξικές" μνήμες επηρεάζουν σοβαρά την ψυχοσωματική μας ισορροπία. Το 2001, ο Dr Alex Loyd άλλαξε την πορεία της εναλλακτικής ψυχολογίας με μια απίστευτη ανακάλυψη.

Κατάφερε να ξεκλειδώσει τους κώδικες που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κακό συμβαίνει στο σώμα μας.

Τα ευρήματα του Dr Alex Loyd επιβεβαιώθηκαν όχι μόνο από πειράματα, αλλά και από τους χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποίησαν την πρωτοποριακή μέθοδο του Healing Code για να ξεπεράσουν όλα όσα ταλάνιζαν το σώμα, το νου και τις σχέσεις τους. Το Healing Code τους βοήθησε να ανοίξουν νέους δρόμους για την επιτυχία.

Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια τώρα που είστε τόσο κοντά στην πηγή. Διαβάστε το βιβλίο που θα σας μάθει τα πάντα για το Healing Code και πώς με απλές ασκήσεις λίγων λεπτών θα αλλάξει και η δική σας πορεία για πάντα.

Αποκτήστε το βιβλίο The healing code από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νίκησε τον φόβο

Αγωνία, φοβία, άγχος, φόβοι ... Ο φόβος υπάρχει παντού και παρουσιάζεται με διάφορους τρόπους. Όταν είναι υπερβολικός, μπορεί να περιορίσει ή να εμποδίσει τελείως όλα όσα θέλουμε να κάνουμε.

Ο φόβος βάζει σε δοκιμασία τα θεμέλια της προσωπικότητάς μας: "Τι είναι αυτό που υπάρχει μέσα μου και φοβάται;"

Εξερευνώντας όμως τον εσωτερικό σας κόσμο, μπορείτε να βρείτε και να αμφισβητήσετε τις παγίδες πολλών υπόγειων φόβων.

Οι συγγραφείς του βιβλίου και έμπειροι ψυχο­θε­ρα­πευτές, Marie-France και Emmanuel Ballet de Coquereaumont, σας προτείνουν ένα προσωπικό πρόγραμμα 21 ημερών για να μετατρέψετε τον φόβο σε σύμμαχό σας:

  • Παρουσιάζουν ένα καινοτόμο και δοκιμασμένο πρόγραμμα.
  • Αποκρυπτογραφούν πάνω από είκοσι τέσσερις φόβους.
  • Δίνουν παραδείγματα στα οποία θα αναγνωρίσετε κάτι από τον εαυτό σας.
  • Προτείνουν απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να διευκολύνουν την πορεία σας.
  • Χρησιμοποιούν σχήματα και εικόνες για να καταλάβετε και να αφομοιώσετε τα βασικά σημεία του βιβλίου.

Ένα πλούσιο, ευχάριστο και θετικό βιβλίο που θα σας εκπλήξει. Θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, τις δυνάμεις σας και την ίδια τη ζωή σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε τον φόβο από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης

Ασφαλώς, αν είχαμε την τύχη να μας "πέσουν" γονείς υποστηρικτικοί, τότε έχουμε το πλεονέκτημα ότι από μικροί πήραμε ωφέλιμα μηνύματα:

  • Μπορείς να είσαι αυτός που είσαι.
  • Μπορείς να σκέφτεσαι αυτό που σκέφτεσαι.
  • Μπορείς να αισθάνεσαι αυτό που αισθάνεσαι.
  • Μπορείς να παίρνεις τα δικά σου ρίσκα.
  • Θα πρέπει μόνος σου να ψάξεις να βρεις αυτό που χρειάζεσαι, γιατί αυτό σημαίνει μεγαλώνω, είμαι ώριμος και αυτοεξαρτώμενος.

Αυτά τα προνομιούχα παιδάκια πηδούν μόνα τους από το τραμπολίνο και βουτάνε στη ζωή από ένα σημείο ευνοϊκό. Βέβαια, δεν έχει όλος ο κόσμος τέτοια τύχη. Όσοι, λοιπόν, δεν ήταν τόσο τυχεροί, θα χρειαστούν κάποιον να τους βοηθήσει, έστω κι ένα βιβλίο σαν αυτό.

Μετά τα διεθνή (και ελληνικά) best seller: "Να σου πω μια ιστορία", "Ιστορίες να σκεφτείς" και "Βασίσου πάνω μου", οι εκδόσεις Οpera συνεχίζουν την έκδοση των έργων του Χόρχε

Μπουκάι με τον "δρόμο της αυτοεξάρτησης", πρώτο από μια σειρά τεσσάρων τόμων που αποτελούν τα "Φύλλα Πορείας" του δημοφιλούς αργεντινού ψυχιάτρου.

Στα "Φύλλα Πορείας" του, ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής υπερισχύει του αφηγητή. Ο συμβουλευτικός ρόλος που αποτελεί τη βασική επαγγελματική ενασχόληση του Μπουκάι καταλαμβάνει περισσότερο χώρο καθώς, για την αναζήτηση ενός κρυμμένου νοήματος, απαιτείται όχι μόνο μια ιστορία, αλλά και ένα θεωρητικό υπόβαθρο που εδώ παρέχεται για πρώτη φορά στον αναγνώστη.

Πράγματι, στα προηγούμενα τρία βιβλία του που κυκλοφορούν στα ελληνικά, είχαμε γνωρίσει τον Μπουκάι αφηγητή, συζητητή, επαγγελματία χρήστη της παραβολής στη θεραπεία του ασθενούς του, αλλά μας έλειπε ο Μπουκάι γιατρός, ο επιστήμονας με την αποκρυσταλλωμένη άποψη για τη ζωή και την επιστήμη του, που στο "Δρόμο της αυτοεξάρτησης" αποφασίζει να αποκαλυφθεί.

Εντούτοις, δεν δημιουργεί ένα "θεωρητικό κείμενο", παρά μόνο εκθέτει τις αντιλήψεις του για ό,τι του επέτρεψε να πορευτεί στη ζωή του ψυχοθεραπευτή. Απλώνει τους χάρτες του, τα "Φύλλα Πορείας" του, όπως θα έκανε σε μια φιλική συζήτηση όπου θα απαντούσε στην ερώτηση: "Ποιος είσαι γιατρέ και πώς σκέφτεσαι;"

Αποκτήστε το βιβλίο Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στο σπίτι και στην οικογένεια

Πολύ συχνά η "δυναμική της οικογένειας" είναι γεμάτη δυσκολίες. Η οικειότητα, οι παγιωμένες συνήθειες, οι προσδοκίες, οι θυσίες, τα διαφορετικά προγράμματα, ο εκνευρισμός, οι υποχρεώσεις και άλλα "οικογενειακά θέματα" δημιουργούν στους ανθρώπους ένταση και στρες. Αν μάλιστα στις οικογενειακές σχέσεις προσθέσουμε όλες τις υποχρεώσεις και τις ενοχλήσεις που συνδέονται με το σπίτι (λογαριασμούς, πλύσιμο, καθάρισμα, μαγείρεμα, έξοδα, άχρηστα πράγματα, τηλεφωνήματα, κατοικίδια, γείτονες, θόρυβο, φωνές, φασαρία), θα έχουμε την καλύτερη συνταγή για νευρικό κλονισμό!

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις πιο συνηθισμένες πηγές έντασης και να ξαναβρείτε τη χαρά της οικογενειακής ζωής.

Θα διευρύνετε τις αντιλήψεις σας και θα καλλιεργήσετε τη σοφία, την υπομονή και την ηρεμία σας. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πιο αρμονική και γεμάτη αγάπη οικογένεια και ένα πολύ πιο ευτυχισμένο σπιτικό. Το σημαντικότερο είναι ότι θα πάψετε να βασανίζεστε για μικροπράγματα - γιατί πουθενά αλλού κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε!

Αποκτήστε το βιβλίο Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στο σπίτι και στην οικογένεια από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νίκησε τις τοξικές σχέσεις

Έχετε την εντύπωση ότι επιλέγετε πάντα τον "ακατάλληλο" άνθρωπο; Μήπως ο σύντροφός σας σας ελέγχει και προσπαθεί να σας επιβληθεί; Ή μήπως είστε εσείς που τρέχετε ξοπίσω από έναν σύντροφο που μοιάζει ψυχρός και απόμακρος;

Κάποιες φορές και για διάφορους λόγους, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους (συντρόφους, παιδιά, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους) είναι δύσκολες, συχνά μάλιστα φτάνουν στο σημείο να γίνουν πραγματικά "τοξικές", δημιουργώντας μας σοβαρά προβλήματα. Και οι ενδείξεις είναι τόσο ανεπαίσθητες που δυσκολευόμαστε να τις αναγνωρίσουμε.

Σε αυτό το ευφυές βιβλίο η ψυχολόγος Marion Blique μας δείχνει βήμα βήμα πώς να ξεμπλέξουμε το κουβάρι των σημαντικών σχέσεων στη ζωή μας.

Ανακαλύπτουμε τα διαφορετικά στιλ (ασφαλές, αποφευκτικό, συμβιωτικό, χαοτικό) με τα οποία δημιουργούμε τις σχέσεις μας, βρίσκουμε αυτά που μας ταιριάζουν καλύτερα και εντοπίζουμε την ανασφάλεια και τη συναισθηματική εξάρτηση στον εαυτό μας και στους άλλους.

Και το πιο σημαντικό: μαθαίνουμε τρόπους για να καλλιεργήσουμε αρμονικές και υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους.

- 21 μέρες προσωπικής πορείας για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

- Ασκήσεις και τεστ για να μάθετε τι είδους σχέσεις δημιουργείτε και πώς λειτουργείτε μέσα σε αυτές.

- Συμβουλές και τρόποι για να απαλλαγείτε από την τοξικότητα στη ζωή σας και να αναπτύξετε υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις.

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε τις τοξικές σχέσεις από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Σκέφτομαι άρα τρώω

Να τρώει κανείς ή να μην τρώει; Ίσως αυτή είναι μία εύκολη ερώτηση να απαντήσετε. Αλλά τι να φάμε; Αυτή είναι μια βαθιά και βαθυστόχαστα δύσκολη ερώτηση.

Γιατροί και διατροφολόγοι συχνά διαφωνούν μεταξύ τους, ενώ οι διασημότητες και οι επιστήμονες εξακολουθούν να μας προσφέρουν νέες συνταγές και ειδικές δίαιτες. Κανένας δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τους φιλόσοφους -αυτές τις λογικές ψυχές αφιερωμένες στην αλήθεια, την ηθική και τη λογική- για το τι σκέφτονται.

Μέχρι τώρα...

Το Σκέφτομαι, Άρα τρώω εξετάζει την αλήθεια πίσω από τα πιστεύω μας για τη διατροφή και σταχυολογεί απόψεις από τους πιο διάσημους στοχαστές του κόσμου, για να ξετυλίξει την ιστορία πίσω από τις σημερινές αντιλήψεις για την υγιεινή διατροφή. Σ' αυτό το βιβλίο ο Μάρτιν Κόεν μάς δίνει μία εκτεταμένη επισκόπηση για όλα όσα συνδέονται με τα τρόφιμα, από τους μικροοργανισμούς που φτιάχνουν το φαγητό μας μέχρι τις σύγχρονες στάσεις για τη διατροφή, και όλα τα ενδιάμεσα.

Ο Κόεν ανακατεύει στη φιλοσοφική του προσέγγιση μία πρέζα πνευματωδών σχολίων, για να βοηθήσει τους αναγνώστες να βρουν τη δική τους απάντηση στην ερώτηση: Τι να τρώμε; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Είτε είσαστε καλοφαγάς, ένας άνθρωπος που απλά του αρέσει να μαγειρεύει, ή κάποιος που μόλις τρώει για να ζήσει, ποτέ ξανά δεν θα κοιτάξετε μία φράουλα, μία φέτα μαύρου ψωμιού, ένα μπολ μακαρονάδας, ή ένα κομμάτι σοκολάτας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο". (Τζούντιθ Βαλέντε, συγγραφέας του Πώς να ζείτε: Τι μας διδάσκει ο Κανόνας του Αγίου Βενεδικτίνου για την Ευτυχία, το Νόημα και την Κοινωνία)

Αποκτήστε το βιβλίο Σκέφτομαι άρα τρώω από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Διαλογισμός εύκολα και αποτελεσματικά

Πολλοί προσπαθούμε να κάνουμε διαλογισμό, έχοντας ακούσει για τα οφέλη της πρακτικής αυτής. Οι απόπειρές μας όμως δεν είναι πάντα επιτυχημένες.

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες πεποιθήσεις που περιορίζουν τις προσπάθειές μας, όπως:

- Η στάση του λωτού είναι υποχρεωτική.
- Οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο πρέπει να είναι τέλειες.
- Είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί αρκετό χρόνο.
- Δεν έχω την κατάλληλη διάθεση.

Αν τον κατανοήσουμε και τον εφαρμόσουμε σωστά, ο διαλογισμός θα είναι εύκολος, χαλαρωτικός και θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Στο βιβλίο που κρατάτε, ο κορυφαίος δάσκαλος διαλογισμού Light Watkins παρέχει όλα τα μέσα ώστε να γίνει εύκολος, καταρρίπτει τους μεγαλύτερους μύθους και παρεξηγήσεις γύρω από την εφαρμογή του και μοιράζεται μαζί μας μυστικά και πρακτικές ώστε να εντρυφήσουμε σε αυτή την αρχαία μέθοδο.

Με τη νέα τεχνική που παρουσιάζει ο συγγραφέας υπόσχεται ότι όλοι μπορούμε, χωρίς κόπο, χωρίς δυσκολία, να κάνουμε διαλογισμό με εξαιρετικά αποτελέσματα για να πετύχουμε ηρεμία πνεύματος, διαύγεια και καλή υγεία. Εσείς απλώς εφαρμόστε την!

Αποκτήστε το βιβλίο Διαλογισμός εύκολα και αποτελεσματικά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή

Αυτό το βιβλίο αυτογνωσίας που κρατάτε στα χέρια σας είναι «παιδί» της ειλικρινούς επιθυμίας για μια εκ βαθέων «εξομολόγηση».

Την «εξομολόγηση» ενός έμπειρου ψυχοθεραπευτή που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα και την αυτοαποκάλυψη ως βασικά εργαλεία για να συναντήσει ο αναγνώστης στις σελίδες του τον βαθύτερό του εαυτό.

Είναι μια «ερωτική» ιστορία για τη Ζωή, το Νόημα και τη Σχέση. Ένα ημερολόγιο με αποκαλυπτικά γεγονότα, μνήμες, όνειρα, κι επιγνώσεις, από τη θέση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή. Και, όπως κάθε παρόμοια ιστορία, κρύβει στο βάθος της στιγμές γαλήνης ή πάθους, επιβεβαίωσης ή διάψευσης μεγαλείου και απόγνωσης.

Είναι ένα βιβλίο εύληπτο και πολυσήμαντο, που περιγράφει με απλά λόγια τη συναρπαστική περιπέτεια της συνάντησης με τον Εαυτό και τον Άλλον και απλώς ζητά από τον αναγνώστη να διαβαστεί με νου και παράλληλα με ψυχή.

Στις σελίδες του συναντά κανείς αλήθειες, που αγγίζουν την καρδιά, «σκάβουν» τον νου και διευρύνουν την αυτογνωσία. Αλήθειες που πληγώνουν τον ναρκισσισμό, και ταυτόχρονα απελευθερώνουν μέσα μας αυτό το κομμάτι που θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές και υπερβάσεις.

Ο συγγραφέας, φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της ζώσας ψυχοθεραπευτικής διεργασίας, αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει, πλησιάζει θεραπευτικά, και κατανοεί τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν θέλει να ανακουφίσει παρηγορώντας τις πληγές. Θέλει να τις εκθέσει και να αναδείξει τα τραύματα της ανθρώπινης ψυχής ως πηγές ψυχογνωσίας και υπαρξιακής ελευθερίας κι ολοκλήρωσης.

Ένα βιβλίο γραμμένο βιωματικά που προτρέπει τους αναγνώστες του στην επίμονη αναζήτηση της βαθύτερης εσωτερικής εμπειρίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Οι εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.