Πολλές φορές μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε χάσει το δρόμο μας και δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις ή ακόμη και παρελθοντικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να τα στριχμώχνουμε όλα στο χρονοντούλαπο και να καταλήγουμε να νιώθουμε δυσφορία και άγχος. Ένα πρώτο βήμα για ανακούφιση μπορεί να είναι ένα πολύ καλό βιβλίο.

Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας της Πύλης μας, σας προτείνει 20 βιβλία αυτοβοήθειας που θα διευρύνουν την οπτική σας για τη ζωή και θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε τρόπους ώστε να ζείτε ενσυνείδητα και πιο ολοκληρωμένα! Μπορεί να είσαι ζωντανός/η, αλλά μερικές φορές το να ζεις αληθινά χρειάζεται μια γενναία απόφαση! Αποκτήστε σήμερα τα βιβλία από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας.

Αυτογνωσία και νόημα της ζωής

Εκείνο που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερα ελκυστικο και χρήσιμο είνα ότι ο Rollo May γράφει μ' έναν απίστευτα ευανάγνωστο τρόπο, εξηγώντας στον αναγνώστη του θεμελιώδεις - σύνθετες έννοιες με απλό, σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Προσφέρει μια πολύ καλύτερη δυνατότητα κατανοήσεως - των ψυχολογικών ζητημάτων του υγιούς ανθρώπου - της ανθρώπινης αγωνίας (το φυσιολογικό άγχος δείχνει έμπρακτα οτι ο άνθρωπος έχει αξίες) και - της ευδαιμονίας - ευτυχίας.

Οι αλήθειες που αποκαλύπτονται σ' αυτό το βιβλίο είναι πολύτιμες και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πολυτιμότερες... Ο Rollo May αναζήτησε με πάθος ν' ανακαλύψει το είναι: και στον ίδιο του τον εαυτό, και στους άλλους ανθρώπους. Στην κουλτούρα μας διστάζουμε να μιλήσουμε για το είναι μας, το πιο μύχιο, βαθύ και αποκαλυπτικό. ... όμως το είναι συνδέεται με τα θεμελιώδη: τον έρωτα, τον θάνατο, το άγχος, την σχέση, την μέριμνα για τον άλλο..

Ένα βιβλίο-σταθμός για μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων.

Αποκτήστε το βιβλίο Αυτογνωσία και νόημα της ζωής, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Τα 5 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις πριν πεθάνεις

Ποια είναι τα μυστικά της ευτυχίας;
Γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν καλά και πεθαίνουν ευτυχισμένοι;

Ο John Izzo μίλησε με περισσότερα από 200 άτομα μεταξύ 60-106 ετών, τα οποία περιέγραψαν γνωστοί και φίλοι ως "τα μοναδικά άτομα που ήξεραν ότι είχαν βρει την ευτυχία και το νόημα της ζωής". Μαγαζάτορες και επιζώντες του Ολοκαυτώματος, αρχηγοί φυλών και διευθύνοντες σύμβουλοι, αυτοί οι άνθρωποι, αθροιστικά, είχαν πείρα ζωής πάνω από 18.000 χρόνια. Απάντησαν σε ερωτήσεις όπως: Τι σας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά; Τι θα ευχόσαστε να είχατε μάθει νωρίτερα; Τελικά, τι είχε σημασία και τι όχι;

Ο συγγραφέας μοιράζεται τις ιστορίες τους, που είναι αστείες, συγκινητικές και μας βάζουν σε σκέψεις, καθώς και τα πέντε μυστικά που έμαθε σε συνεντεύξεις που τους πήρε, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την πρακτική εφαρμογή τους.

Το βιβλίο αυτό θα σας κάνει να γελάσετε και να βουρκώσετε και θα σας παροτρύνει να ανακαλύψετε εγκαίρως ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Τα 5 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις πριν πεθάνεις  από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Οι πέντε κλέφτες της ευτυχίας

Η ευτυχία είναι η φυσική μας κατάσταση, για καθέναν από εμάς και για την ανθρωπότητα συνολικά. Ο John Izzo υποστηρίζει ότι πέντε τρόποι σκέψης είναι οι "κλέφτες" που ληστεύουν την ευτυχία για την οποία όλοι προοριζόμαστε από φυσική προδιάθεση: οι "κλέφτες" του Ελέγχου, της Κατανάλωσης, της Έπαρσης, της Ευκολίας και του Φθόνου.

Ο συγγραφέας συνειδητοποίησε την ύπαρξή τους, καθώς αναζητούσε την αληθινή πηγή ευτυχίας στις Άνδεις του Περού, μελετώντας πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο αλλά και αντλώντας από τις επιστημονικές έρευνες της ψυχολογίας.

Στο εμπνευσμένο αυτό βιβλίο βλέπουμε πώς μεταμφιέζονται αυτοί οι "κλέφτες", ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να εισχωρήσουν στην καρδιά μας, αλλά και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι αυτοί οι ίδιοι κλέφτες προσωπικής ευτυχίας καταστρέφουν ταυτόχρονα και την κοινωνία.

Ένα στοχαστικό ανάγνωσμα που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να υπερασπιστούμε την ευτυχία, που είναι ο φυσικός μας προορισμός, δημιουργώντας παράλληλα έναν κόσμο που όλοι θέλουμε να ζήσουμε.

Αποκτήστε το βιβλίο Οι πέντε κλέφτες της ευτυχίας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Άδειασε το ποτήρι σου

Εξακολουθείτε να νιώθετε ανάξιοι και ανεπαρκείς παρά τις προσπάθειες που έχετε κάνει για να αλλάξετε;
Κανονικά, θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι. Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε: μια καλή δουλειά, ένα σταθερό εισόδημα και υπέροχους φίλους. Επίσης, πιστεύουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χαμηλή αυτοεκτίμησή μας.
Παρ’ όλ’ αυτά, βαθιά μέσα μας δεν έχει αλλάξει τίποτα: εξακολουθούμε να νιώθουμε κατώτεροι από τους άλλους.

Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο δεν αγαπάμε τον εαυτό μας;
Η απάντηση είναι ότι προσπαθούμε να λύσουμε το λάθος πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι αν ήμασταν πιο επιτυχημένοι και είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα νιώθαμε καλά με τον εαυτό μας. Ωστόσο, η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι πρόβλημα αντίληψης. Μπορεί να είστε υγιείς, όμορφοι ή να σας συμπαθούν οι άλλοι, αλλά να μη νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

Σκοπός αυτού του βιβλίου, στο οποίο το ποτήρι χρησιμοποιείται σε αναλογία με τον νου, είναι να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον πνευματικό εαυτό σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Άδειασε το ποτήρι σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Το ξύπνημα της Εύας

Μετά τη διεθνή επιτυχία του βιβλίου της "Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας", η Alice Miller προχωρά στη διερεύνηση των αιτιών και των συνεπειών των παιδικών τραυμάτων, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά που έχουν υποστεί βία από τους γονείς ή τους δασκάλους τους στη βρεφική ή παιδική τους ηλικία κάποια στιγμή θα στρέψουν τη βία αυτή εναντίον της κοινωνίας.

Οι νέες έρευνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο επιβεβαιώνουν την άποψη της ότι το σώμα μας έχει αποθηκεύσει όλες τις μνήμες των πρώιμων εμπειριών μας, εκείνες που το συνειδητό μας αναγκάστηκε να απωθήσει πολύ νωρίς ώστε να κατορθώσει να επιβιώσει σε συνθήκες κακομεταχείρισης. Ωστόσο, αν οι μνήμες αυτές δε βρουν διέξοδο με ανάλογες συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά μας ή την κοινωνία, τότε κάποια στιγμή θα κάνουν την εμφάνιση τους, συχνά με τη μορφή συμπτωμάτων ασθένειας.

Στο "Ξύπνημα της Εύας", η Alice Miller, μέσα από αποκαλυπτικά παραδείγματα και την εύστοχη ανάλυση τους, μας παροτρύνει να τολμήσουμε να αντιμετωπίσουμε το τραυματικό μας παρελθόν -να γευτούμε όπως η Εύα τον καρπό από το δέντρο της γνώσης-, ώστε να αποδεσμεύσουμε «το παιδί μέσα μας» στο οποίο ποτέ δεν επέτρεψαν να είναι ο εαυτός του, για να μπορέσει τώρα απελευθερωμένο και υγιές να ζήσει συμφιλιωμένο με τα αυθεντικά του συναισθήματα και τις πραγματικές του ανάγκες.

Αποκτήστε το βιβλίο Το ξύπνημα της Εύας,από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Μια νέα ζωή

Ο Eckhart Tolle είναι ένας σύγχρονος πνευµατικός δάσκαλος, ο οποίος ταξιδεύει αδιάκοπα, µεταφέροντας τη διδασκαλία του σε ολόκληρο τον κόσµο. Έχει βοηθήσει εκατοµµύρια αναγνώστες να ανακαλύψουν την ελευθερία και τη χαρά του ζην "στο Τώρα".

Σε αυτό το πολύ σηµαντικό βιβλίο του ο Tolle εξηγεί γιατί η υπέρβαση της εγωτικής κατάστασης της συνειδητότητάς µας όχι µόνο είναι θεµελιώδης για την προσωπική µας ευτυχία, αλλά αποτελεί επίσης το κλειδί για τον τερµατισµό κάθε σύγκρουσης και οδύνης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Περιγράφει πώς ακριβώς η προσκόλληση στο εγώ δηµιουργεί µια δυσλειτουργία η οποία οδηγεί στον θυµό, τη ζηλοφθονία και τη δυστυχία, ενώ παράλληλα αναλύει τον τρόπο µε τον οποίο οι άνθρωποι µπορούν να αφυπνιστούν σε µια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουν την ατραπό προς µια αληθινά ολοκληρωµένη ύπαρξη.

Αποκαλυπτικό, διαφωτιστικό και εµψυχωτικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί µια βαθύτατα πνευµατική διακήρυξη ενός καλύτερου τρόπου ζωής αλλά και ενός καλύτερου κόσµου για όλους τους ανθρώπους.

Αποκτήστε το βιβλίο Μια νέα ζωή,από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Το μυστικό

Το "Μυστικό" κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το "Μυστικό" αποκαλύπτεται στον κόσμο.

"Καθώς μαθαίνετε το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιον τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να γίνετε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα διαπιστώσετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει στη ζωή".
(από την Εισαγωγή)

Αποκτήστε το βιβλίο Το μυστικό, Από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Τι είναι η αγάπη

Με τη χαρακτηριστική του αντίληψη, αλλά και με το καυστικό χιούμορ του, ο Osho μας καλεί να αντισταθούμε σε όποια παρωχημένα πρότυπα σχέσεων διδαχθήκαμε από τους γύρω μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τη σημασία που έχει το συναίσθημα της αγάπης για τον εαυτό μας.
Προσφέροντας απαντήσεις στα ερωτήματα τόσων και τόσων ερωτευμένων, ο Osho μοιράζεται μαζί μας νέους τρόπους αγάπης που θα αλλάξουν μια για πάντα τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα πώς μπορούμε:

  • Να βιώνουμε την αγάπη χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτή.
  • Να αφήνουμε πίσω μας κάθε προσδοκία, κανόνα και απαίτηση.
  • Να απελευθερωθούμε από τον φόβο της μοναξιάς.
  • Να είμαστε απόλυτα παρόντες στις διαπροσωπικές σχέσεις μας.
  • Να διατηρούμε την αγάπη μας ζωντανή.
  • Να γίνουμε ο σύντροφος ενός ατόμου μαζί με το οποίο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο.
  • Να εγκαταλείψουμε τον εγωισμό μας προκειμένου να μπορέσουμε να παραδοθούμε στην αγάπη.

Το βιβλίο "Τι είναι η αγάπη" θα σας εμπνεύσει να αντιληφθείτε την αγάπη με έναν νέο τρόπο και να βιώσετε τη χαρά που προσφέρει η ζωή όταν τη μοιράζεσαι.

Σε αυτό το εκπληκτικό πνευματικό έργο του, ο Osho, ένας από τους πιο επαναστατικούς διανοητές της εποχής μας, μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την αγάπη και να ανοιχτούμε στη δυνατότητα μιας αγάπης φυσικής και ελεύθερης από κάθε κτητικότητα και ζήλια, η οποία έρχεται για να μας ολοκληρώσει.

Αποκτήστε το βιβλίο Τι είναι η αγάπη,από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Συναισθηματική ευδαιμονία

Πώς συμφιλιώνουμε την ανάγκη μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με την επιθυμία μας να προστατεύουμε τους άλλους;

Ο Osho, ένας από τους πιο καινοτόμους και εμπνευσμένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, προσφέρει μια πρακτική και εμπεριστατωμένη προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει νέο, ανέκδοτο υλικό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με τρόπο που να οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των γύρω μας, και να ανταποκριθούμε στα απρόοπτα της ζωής με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

Θα ανακαλύψουμε:

  • Τον αντίκτυπο του φόβου, του θυμού και της ζήλιας στη ζωή μας.
  • Πώς κάποια συναισθήματα, όπως η ενοχή, η ανασφάλεια και ο φόβος, έχουν τη δύναμη να μας χειραγωγούν.
  • Πώς να αποφύγουμε τις βλαβερές για την υγεία μας αντιδράσεις σε έντονα συναισθήματα.
  • Πώς να μετατρέψουμε καταστροφικά συναισθήματα σε δημιουργική ενέργεια.
  • Τον ρόλο της κοινωνίας και της κουλτούρας στο είδος των συναισθημάτων μας.

Η μοναδική διεισδυτική ματιά του Osho στον νου και στην καρδιά του ανθρώπου οδηγεί πολύ πέρα από τα όρια της συμβατικής ψυχολογίας. Μας διδάσκει πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο και να τα διαχειριζόμαστε δημιουργικά, ώστε να επιτύχουμε μια πλούσια και γεμάτη νόημα ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Συναισθηματική ευδαιμονία,από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Unfu*k Yourself

Τι σας εμποδίζει να ζήσετε μια καλύτερη ζωή; Οι περισσότεροι θα κατανόμαζαν πράγματα όπως οι σχέσεις με τους άλλους, το χρήμα, η δουλεία τους, ή κάποιες ατυχείς περιστάσεις. Καμιά από αυτές τις εξηγήσεις δεν παίζει κάποιο ρόλο. Στις δεκαετίες που πέρασε, δουλεύοντας ως δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης, ο Gary John Bishop έχει ανακαλύψει ότι το εμπόδιο είναι ένα και μοναδικό: ο εαυτός σας. Αν προσβάλλεστε εύκολα, σταματήστε αμέσως να διαβάζετε. Το βιβλίο αυτό δεν είναι για σας.

Αν όμως ψάχνετε για ένα βιβλίο που σας δίνει την δύναμη να ανακαλύψετε βαθιά μέσα σας οτιδήποτε επιθυμούσατε, σαν μια πηγή δυνατοτήτων που παραμένει να εκδηλωθεί, τότε είστε τυχεροί. Το "Unf*k Yourself" είναι το εγχειρίδιο για τους παραιτημένους και τους ηττημένους, ένα μανιφέστο που θα αλλάξει πραγματικά τη ζωή σας και θα απελευθερώσει το μεγαλείο σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Unfu*k Yourself,από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Για μια υπέροχη ζωή

Όλοι μας έχουμε ένα κάλεσμα που, αν το ακολουθήσουμε, θα μας οδηγήσει στο μεγαλείο.
Αν το επιλέξουμε, μπορούμε να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο.
Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική ζωή, το βιβλίο αυτό είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός και πρακτικός οδηγός που θα σας εμπνεύσει να φτάσετε στην κορυφή, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Γεμάτο πάθος και σπουδαίες ιδέες που θα σας προκαλέσουν και θα σας μεταμορφώσουν, είναι ένα από τα σπάνια εκείνα βιβλία που θα απελευθερώσει τις δυνατότητές σας και θα ξυπνήσει τον καλύτερό σας εαυτό.
Κάντε σήμερα το τολμηρό βήμα και μάθετε τι κάνουν οι καλύτεροι σε κάθε τομέα για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να:

  • Ανακαλύψετε τις προσωπικές πρακτικές των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων.
  • Εφοδιαστείτε με πανίσχυρα εργαλεία για να ισορροπήσετε την προσωπική σας ζωή με τα επαγγελματικά σας.
  • Μετατρέψετε, με συγκεκριμένες στρατηγικές, τις αποτυχίες σε ευκαιρίες.
  • Φτάσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.
  • Εφαρμόσετε επαναστατικές τακτικές για κορυφαία απόδοση.
  • Προσελκύσετε πραγματικό πλούτο και ευτυχία.
  • Αποκτήσετε εξαιρετική υγεία και ευεξία.

Από τον συγγραφέα που κατόρθωσε με τα βιβλία του να βελτιώσει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, το "Για μια υπέροχη ζωή" περιέχει δοκιμασμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε.

Αποκτήστε το βιβλίο Για μια υπέροχη ζωή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου

Το βιβλίο "Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου" είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός για να μετατρέψετε τις επιθυμίες της καρδιάς σας σε καθημερινή πραγματικότητα και να ζήσετε τη ζωή που προορίζεστε πραγματικά να ζήσετε. Το μήνυμά του έχει ήδη εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βιώσουν την ολοκληρωτική ευτυχία που λαχταρούσαν.

Γραμμένο με την πασίγνωστη διορατικότητα, θέρμη και οπτική του Robin Sharma, το βιβλίο σου δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και σας ενθαρρύνει να οραματιστείτε και να δημιουργήσετε το ανώτερο πεπρωμένο σας.

Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσετε για πάντα.

Αποκτήστε το βιβλίο Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις

Αυτό το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου! Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αξιοποιήσει αυτό το μπεστ-σέλερ του Ντέηλ Κάρνεγκι, το οποίο έχει ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια πωλήσεις, για να υπερνικήσουν την κακή συνήθεια να στενοχωριούνται.

Ο Ντέηλ Κάρενγκι προσφέρει μια σειρά από πρακτικές συμβουλές που μπορείς να αξιοποιήσεις ακόμη και στο σημερινό κόσμο του 21ου αιώνα -συμβουλές που θα σου είναι χρήσιμες σε όλη σου τη ζωή!

Ανακάλυψε πώς:
- Να απαλλαγείς από τις μισές ακριβώς επαγγελματικές σου στενοχώριες αμέσως
- Να μειώσεις τις οικονομικές ανησυχίες σου
- Να μετατρέψεις την κριτική που σου κάνουν σε πλεονέκτημα
- Να αποφεύγεις την κούραση και να φαίνεσαι νέος/νέα
- Να κερδίσεις μία ώρα από τον καθημερινό σου ύπνο
- Να βρεις τον εαυτό σου και να παραμείνεις ο εαυτός σου -θυμήσου ότι σαν εσένα δεν υπάρχει δεύτερος πάνω στη Γη!

Το βιβλίο "Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις" ασχολείται με τα θεμελιώδη συναισθήματα και ιδέες. Είναι συναρπαστικό στην ανάγνωση και εύκολο στην εφαρμογή του. Δώσε του την ευκαιρία να σε αλλάξει και να σε βελτιώσει. Δεν υπάρχει λόγος να ζεις με το άγχος και τις στενοχώριες που σε εμποδίζουν να απολαμβάνεις μια ολοκληρωμένη, ενεργητική και ευτυχισμένη ζωή!

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Θεραπεύοντας την ψυχή

Η ψυχαναλυτική διαδικασία μπορεί να περιγραφεί ως διαδοχή λέξεων που διασταυρώνονται με τον πόνο του ασθενή και οι οποίες, με την απαραίτητη επιθυμία, σαφήνεια και θάρρος, μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη μιας αλήθειας, η οποία μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή ενός υποκειμένου, γράφει ο Γκαμπριέλ Ρολόν στον πρόλογο του βιβλίου του.

Από τον πόνο στην αλήθεια. Ένας δρόμος αναμφισβήτητα περίπλοκος, δύσκολος, επιβαρυμένος με ασθένειες. Αν όμως αντιμετωπιστεί με σωστό τρόπο, σε ανταμείβει με την ικανοποίηση που δίνει η σιγουριά της γνώσης ότι αυτός ο προορισμός άξιζε τον κόπο. Γι' αυτό η αγωνία, οι φόβοι, η αμφισβήτηση της σεξουαλικότητας, οι οικογενειακοί δεσμοί, οι συναισθηματικοί συσχετισμοί, η δουλειά, ο έρωτας και η απουσία του, οι εθισμοί, ο χρόνος που περνάει και η μοναξιά. Όμως και η υπέρβαση, η άνθιση, η γνώση ότι είναι δυνατόν να αλλάξει η τάξη των πραγμάτων προς το καλύτερο. Κι εδώ έρχεται το "Θεραπεύοντας την Ψυχή": ένα ζωτικής σημασίας βιβλίο το οποίο ξεκινά από την ψυχανάλυση για να φέρει στο προκείμενο ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης μεταξύ κάποιου που λέει τα δικά του και εκείνου που τον ακούει, τον τιθασεύει και τον συνοδεύει.

Όπως και στο Historias de divan, το πρώτο βιβλίο του Γκαμπριέλ Ρολόν, πρόκειται για "αληθινές ιστορίες". Τις περισσότερες φορές σκληρές, ναι, όμως πάντα γεμάτες από ζωή. Πολλή ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Θεραπεύοντας την ψυχή από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου

Το "Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου", εμπλουτισμένο πλέον με νέο υλικό, είναι ένας συνοπτικός και εύληπτος οδηγός με τα πιο χρήσιμα εργαλεία και αρχές που θα αλλάξουν αισθητά την ποιότητα της ζωής σας, από τον Anthony Robbins, τον διάσημο συγγραφέα και κορυφαίο δάσκαλο στην ψυχολογία της ηγεσίας και στην προσωπική μεταμόρφωση.

Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση το 1991, από το Ίδρυμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών "Basket Brigade" του Anthony Robbins με στόχο να προσφέρει βοήθεια σε χιλιάδες άτομα που είχαν ανάγκη. Το βιβλίο βοήθησε τόσο πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν δύσκολες συνθήκες και έφτασε σε τέτοια επίπεδα επιτυχίας που οι αναγνώστες ζητούσαν συνεχώς αντίτυπά του για τους ίδιους αλλά και για τους φίλους τους. Για πρώτη φορά πλέον, προσφέρεται αυτή η εμπλουτισμένη έκδοση, που θα σας καθοδηγήσει να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Μαχάτμα Γκάντι, Το δώρο του θυμού

Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα -του Μαχάτμα Γκάντι- σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Αρούν Γκάντι.

Στο ταραχώδες κλίμα που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτά τα μαθήματα είναι πιο πολύτιμα από ποτέ.
Ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την ειρήνη μπορεί να είναι μακρύς και κουραστικός. Ωστόσο, η στάση ζωής του Γκάντι δείχνει πόσο άξιζε αυτός ο αγώνας του και ότι εξίσου θα αξίζει και ο δικός μας. Η φιλοσοφία της μη βίας απαιτεί χρόνο και υπομονή.
Τα μαθήματα αυτά εναρμονίζονται με μια οικουμενική αντίληψη για το γνώθι σαυτόν, τη διαχείριση του θυμού, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, τη φιλία και την οικογένεια, και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν τρόπο να φέρουν μια θετική αλλαγή στον εαυτό τους και στον εύθραυστο κόσμο μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Μαχάτμα Γκάντι, το δώρο του θυμού από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

The Inside Out Revolution: Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας

Θα θέλατε να νιώθετε απίστευτη διαύγεια, ηρεμία και ελευθερία, ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις;

Ο κορυφαίος life coach Michael Neill σε αυτό το ριζοσπαστικό βιβλίο καταρρίπτει την κλασική πεποίθηση που χαρακτηρίζει όλα τα ανθρώπινα προβλήματα -ότι δηλαδή οι συνθήκες και οι συγκυρίες είναι εκείνες που διαμορφώνουν και καθορίζουν την εμπειρία μας από τη ζωή.

Παρουσιάζει και μοιράζεται μαζί μας μια ανατρεπτική θεώρηση ζωής που βασίζεται σε 3 αρχές και έχει ως άξονα την εξής παραδοχή:
Δεν ζούμε το τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά τις σκέψεις μας γι’ αυτό που συμβαίνει.


Κατά τον Neill, όλες οι προσπάθειές μας να ελέγξουμε το περιβάλλον μας για να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και τους άλλους, τότε το μυαλό μας θα απελευθερωθεί.
Κατανοώντας τις 3 Αρχές, θα βιώσουμε την καθαρότητα της σκέψης, την ηρεμία και την ευτυχία ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για μήνες ή χρόνια μέχρι να νιώσουμε μια θετική αλλαγή μέσα μας.
To "Inside Out Revolution" μας δείχνει τον τρόπο, μια για πάντα, να μειώσουμε το στρες στην καθημερινότητά μας, να αποκτήσουμε δυναμική ενέργεια, να βελτιώσουμε θεαματικά τις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας, οδηγούμενοι αβίαστα στην ευτυχία και την επιτυχία.

Καλώς ήρθατε σε μία νέα πραγματικότητα όπου όλα είναι δυνατά...
Είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε μια για πάντα;

Αποκτήστε το βιβλίο The Inside Out Revolution: Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Το βιβλίο του Lykke

Ποια είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων;

Η Δανία θεωρείται από πολλούς η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου.

Ο Μάικ Βάικινγκ προσπαθεί να καταλάβει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απαντήσει στο ερώτημα δεν περιορίζεται μόνο στη συνταγή των Δανών, αλλά θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία; Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε; Οι πόλεις μάς κάνουν πιο δυστυχισμένους;

Από το πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας μέχρι την ποιότητα των σχέσεών μας, αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke στη ζωή μας.

Lykke (Luu-kah): Ευτυχία

Αποκτήστε το βιβλίο Το βιβλίο του Lykke από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις

Το "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις", είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια. Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούρια διάσταση στην προσωπικότητα τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης.

Καθηγητής της παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος και συναρπαστικός ομιλητής, ο Μπουσκάλια σε καθηλώνει και σε μεταμορφώνει με τα βιβλία του, που όλα σχεδόν πηγάζουν από ομιλίες, διαλέξεις και ελεύθερες συζητήσεις μέσα και έξω από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, "φωνάζει, μιμείται, γελά, δακρύζει και κλαίει", γράφει ένας σχολιαστής και συμπληρώνει: "Το να παρακολουθείς το Μπουσκάλια να μιλά είναι σαν να κουβεντιάζεις μ' έναν παλιό φίλο πάνω σ' ένα κοινό και ποθητό θέμα''.

Αποκτήστε το βιβλίο Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr