Η πηγή του άγχους βρίσκεται στο μέλλον. Αν μπορείς να κρατήσεις το μέλλον έξω από το μυαλό σου, μπορείς να ξεχάσεις τις στεναχώριες σου - Μίλαν Κούντερα.

Πώς θα απαλλαγούμε από το άγχος; Πώς θα το μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για τη ζωή μας;

Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR, ξεχώρισε και σας παρουσιάζει 20 βιβλία αυτοβοήθειας, για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τις φοβίες. Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μιλήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών και λάβετε προσωποποιημένη συμβουλευτική για τις αγορές βιβλίων αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας.

10 είδη άγχους και τα αντίδοτα τους

Αυτό το βιβλίο µε δυο λόγια λέει: Πες µου το άγχος σου να σου πω τι να κάνεις. Το βιβλίο σού προσφέρει ένα… µενού µε δέκα κατηγορίες άγχους:

1. Άγχος απόδοσης
2. Σεξουαλικό άγχος απόδοσης
3. Άγχος απόρριψης (για τους ντροπαλούς)
4. Άγχος αρρώστιας
5. Άγχος πολυκοσµίας (αγοραφοβία)
6. Άγχος περιορισµού (κλειστοφοβία)
7. Άγχος επικείµενης καταστροφής
8. Άγχος αποκατάστασης
9. Άγχος ανυποµονησίας και βιασύνης
10. Οι κρίσεις πανικού

Για κάθε είδος από αυτά τα άγχη, πριν καταφύγεις σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους το βιβλίο σού προτείνει µερικές εµπειρικές, αλλά επιστηµονικά ηλεγµένες, παρεµβάσεις που αν δεν σε απαλλάξουν εντελώς από το άγχος σου, θα σε βοηθήσουν τουλάχιστον να το µειώσεις. Όλα αυτά, βέβαια, µε το απαραίτητο χιούµορ που χαρακτηρίζει τον συγγραφέα.

Μην αφήσεις το άγχος να σε καθορίσει! Βρες κι εσύ το αντίδοτο για τα άγχη που σε ταλαιπωρούν και ξεκίνα µια καινούρια ζωή!

Αποκτήστε το βιβλίο 10 είδη άγχους και τα αντίδοτα τους, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Η συνταγή κατά του άγχους

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το άγχος.

Αλλά μπορούμε να το αποδεχτούμε και να το μετατρέψουμε σε δύναμη.

Στο βιβλίο Η συνταγή κατά του άγχους, η δρ Epel προσφέρει το απόσταγμα δεκαετιών έρευνας σε ένα πρακτικό σχέδιο επτά ημερών με τεχνικές που βασίζονται στα επιστημονικά δεδομένα και οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλιναγωγήσετε το άγχος – να το δείτε ως θετική πρόκληση και να νιώσετε ότι έχετε σκοπό στη ζωή σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Η συνταγή κατά του άγχους, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Η ανατομία του άγχους

Βασισμένη στα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία και στην κλινική εμπειρία της Dr Vora, η Ανατομία του άγχους προσφέρει μια φρέσκια ματιά που έλειπε από τον χώρο της ψυχικής υγείας, μαζί με εφαρμόσιμες στρατηγικές βελτίωσης της διάθεσης.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η Dr Vora παρουσιάζει αυτή την πιο διαισθητική εκδοχή του άγχους, την οποία πρέπει να ακούμε και να της επιτρέπουμε να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί, και μας συνοδεύει σε ένα θεραπευτικό ταξίδι που αναπλαισιώνει τη σχέση μας μαζί του και μας οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Η ανατομία του άγχους, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Το νόημα του άγχους

Είμαστε ακόμη κολλημένοι στην παράλογη πεποίθηση ότι «ψυχική υγεία είναι το να ζει κανείς χωρίς άγχος». Φαίνεται να μην έχουμε επίγνωση ότι η αυταπάτη μιας ζωής χωρίς άγχος αποκαλύπτει μια ριζική παρανόηση της πραγματικότητας.

Το άγχος έχει νόημα.

Μολονότι ένα μέρος του μπορεί να είναι καταστρεπτικό, ένα άλλο μέρος του μπορεί να γίνει εποικοδομητικό. Rollo May

Αποκτήστε το βιβλίο Το νόημα του άγχους, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Τα μυστικά της θετικής σκέψης - Dr. Robert Anthony

Το παγκόσµιο best seller που βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας οι οποίες αποδεδειγµένα οδηγούν στην επιτυχία. Το βιβλίο Τα Μυστικά της Θετικής Σκέψης προσφέρει µια απλή και πρακτική προσέγγιση για να πετύχετε στη ζωή. Παρέχει αποτελεσµατικές µεθόδους βήµα βήµα και τεχνικές νοερής απεικόνισης που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να εξατοµικεύσουν στόχους, να πιστέψουν στη δύναµη της δηµιουργικότητας, να ξεπεράσουν παλιές πεποιθήσεις και περιορισµούς, και να µετατρέψουν τη θετική σκέψη σε πράξη.

O Dr. Robert Anthony έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία και στα τριάντα χρόνια της καριέρας του έχει βοηθήσει εκατοµµύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσµο να ανακαλύψουν τα µυστικά της επιτυχίας.

Ένα υπέροχο βιβλίο που µας διδάσκει πώς να πετύχουµε µια θετική στάση ζωής αφήνοντας πίσω µας παλιές πεποιθήσεις. Επίσης, µας µαθαίνει πώς να ξεπερνάµε τις αντιξοότητες και να αποκτήσουµε αυτό που θέλουµε. Πρόκειται για ένα βιβλίο-έµπνευση που πρέπει να διαβάσετε.

Αποκτήστε το βιβλίο Τα μυστικά της θετικής σκέψης από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Κάν' το κι ας φοβάσαι - Susan Jeffers

Με αυτό το βιβλίο, η δρ Susan Jeffers μας εμπνέει με τις δυναμικές τεχνικές που βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους. Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε:

  • Τι φοβόμαστε και γιατί
  • Πώς θα γίνουμε από θύματα δημιουργοί
  • Πώς θα απαλλαγούμε από το αίσθημα της ηττοπάθειας
  • Ποια είναι τα 10 βήματα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης
  • Πώς θα αποκτήσουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τη ζωή και τόσα άλλα...

Με βαθιά γνώση στο αντικείμενο αλλά και πολύ χιούμορ, η δρ Jeffers μας δείχνει πώς μπορούμε να ενδυναμωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, ώστε να απολαύσουμε τις χαρές μιας ζωής γεμάτης δημιουργικότητα και αγάπη.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο Κάν' το κι ας φοβάσαι, στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Άγχος - Μικρές Εισαγωγές - Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Σε μια εποχή πανδημικών εξάρσεων, τεχνολογικών και επιστημονικών αλμάτων αλλά και ταυτοτικών ανακατανομών, μια εισαγωγή στο άγχος, τον φόβο και τους κοινούς τους τόπους είναι εξαιρετικά επίκαιρη: μας βοηθάει να κατανοήσουμε τι είναι, πώς γεννιούνται και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις πανικού, την αγοραφοβία, το κοινωνικό και γενικευμένο άγχος, την υποχονδρίαση και τον φόβο του θανάτου, τις ιδεοληψίες, τους ψυχαναγκασμούς και το μετατραυματικό άγχος.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο Άγχος - Μικρές Εισαγωγές, στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Καταπολεμήστε το στρες για πάντα - Suzannah Olivier

Σαν νιώθετε πως χρειάζεστε ένα θαύμα για να κάνετε οτιδήποτε, το βιβλίο Καταπολεμήστε το στρες για πάντα θα σας οδηγήσει μακριά από την παγίδα του στρες και θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Όταν γίνεστε θύματα των προσδοκιών σας -και των προσδοκιών άλλων- και η ζωή σάς διευθύνει -αντί να διευθύνετε εσείς τη ζωή σας-, δεν έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε και να βελτιώσετε τα σημαντικά πράγματα: τη ζωή στο σπίτι, τις σχέσεις με τους φίλους σας, την οικογένειά σας και, φυσικά, τον εαυτό σας.

Η Σουζάνα Ολιβιέ, κορυφαία συγγραφέας βιβλίων υγείας και πτυχιούχος διατροφολόγος, επινόησε αυτό το βασικό εγχειρίδιο για όσους νιώθουν ότι ο χρόνος τους δεν τους ανήκει. Είναι γεμάτο από πρακτικές τεχνικές για αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, δημιουργία ευτυχέστερων σχέσεων, απόδραση από το λήθαργο και έμπνευση για δημιουργία. Οι συμβουλές είναι ταξινομημένες σε δέκα απλά στάδια.

Ξεκινήστε τώρα και να είστε βέβαιοι πως θα νικήσετε το άγχος για πάντα!

Αποκτήστε το βιβλίο Καταπολεμήστε το στρες για πάντα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Μην αγωνιάς, αγωνίσου - Elizabeth Archer

Διώξε τον φόβο, ανακάλυψε τον πολεμιστή μέσα σου.

Ετοιμάσου να απελευθερώσεις τον ατρόμητο εαυτό σου μέσα από αυτή τη συλλογή απλών αλλά αποτελεσματικών συμβουλών, για να καταπολεμήσεις το άγχος, να ξεπεράσεις εμπόδια με αποφασιστικότητα και δύναμη και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Γεμάτο ρήσεις που εμπνέουν και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, προερχόμενες από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άφοβα τη ζωή, το βιβλίο αυτό θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να σταματήσεις να αγωνιάς και να αγωνιστείς για την ευτυχία σου.

Το βιβλίο Μην αγωνίας, αγωνίσου είναι προσωρινά εξαντλημένο.

Αναστολή, σύμπτωμα και άγχος - Sigmund Freud

Περιγραφή: Ένα από τα πιο σημαντικά κλινικά κείμενα το οποίο έγραψε ο Freud στα 70 του χρόνια, αναθεωρώντας τις ως τότε απόψεις του για το ακανθώδες ζήτημα του άγχους.

Εδώ διατυπώνει τη λεγόμενη δεύτερη θεωρία του για το άγχος, αναφερόμενος σε παιδικό άγχος, άγχος επί πραγματικού, νευρωτικό άγχος, αυτόματο άγχος και κυρίως στο άγχος ως σήμα κινδύνου απέναντι σε κάθε απειλητική κατάσταση, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή ή σε διαμόρφωση συμπτώματος έχοντας ως ενέδρα του το εγώ.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Αναστολή, σύμπτωμα και άγχος.

Νικώ τον πανικό - Αγγελή, Κατερίνα

Περιγραφή:
Μια σκιτσοϊστορία για τις κρίσεις πανικού ή αλλιώς, μια ιστορία τρόμου σε τέσσερις πράξεις: η ζωή ΠΡΙΝ τον πανικό, η ζωή ΜΕ τον πανικό, στα βάθη του φόβου και την απόγνωσης, η απόφαση να πάρω την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, και η ευτυχής πλην όμως ρεαλιστική ΚΑΤΑΛΗΞΗ αυτής της μάχης.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Νικώ τον Πανικό

Άγχος, Mindfulness, Ενσυνειδητότητα - Orsillo, Susan M. - Roemer, Lizabeth

aghos ensiniditotitaΠεριγραφή: Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να "ξεπεράσουμε" απλώς το άγχος. Όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι για να νιώσουν καλύτερα, όπως το να αποφεύγουν τις καταστάσεις που τους φοβίζουν ή να απωθούν τις ανησυχίες από το μυαλό τους, κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Οι κορυφαίες ψυχολόγοι Susan M. Orsillo και Lizabeth Roemer παρουσιάζουν την παγκοσμίως νέα, δυναμική, εναλλακτική λύση "mindfulness-ενσυνειδητότητα" που μπορεί να σας απελευθερώσει από το άγχος, μέσα από τη ριζική αλλαγή της σχέσης σας με αυτό.

Με σαφήνεια και συμπόνια, αυτό το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά εμπεριστατωμένες πρακτικές της νέας αυτής προσέγγισης, με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι διαφορετικές μορφές του άγχους. Μάθετε βήμα - βήμα τις στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίγνωση των αγχωδών συναισθημάτων σας και παράλληλα να αποτρέψετε την κλιμάκωσή τους, να χαλαρώσετε τον κλοιό της ανησυχίας και του φόβου και να επιτύχετε ένα νέο επίπεδο συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Άγχος, Mindfulness, Ενσυνειδητότητα.

Ο τελευταίος πανικός - Πλωμαρίτου, Βασιλική Η.

o teleftaios panikosΠεριγραφή: Οι κρίσεις πανικού σάς παραλύουν και σας εμποδίζουν να ζήσετε. Νιώθετε ότι ασκούν επιρροή στον συναισθηματικό, κοινωνικό και επαγγελματικό σας κόσμο και αφαιρούν το νόημα από κάθε στιγμή της ζωής σας.

Κατανοώ ότι θέλετε να απελευθερωθείτε απ' όλα αυτά τα συναισθήματα (και τα συμπτώματα) αλλά και από τις αγωνιώδεις σκέψεις που καλπάζουν στο μυαλό σας αφού αισθάνεστε αιχμάλωτοι σε μία κατάσταση που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Θα νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά αλλά και γνωσιακά αφού θα μάθετε ορισμένες ικανότητες αυτοβοήθειας.

Αν ακολουθήσετε τις τεχνικές αντιμετώπισης του βιβλίου, τότε όχι μόνο θα τα καταφέρετε, αλλά θα αρχίσετε να νιώθετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Θα νιώσετε ασφαλείς για το αύριο και έτοιμοι να χαρείτε και να απολαύσετε το σήμερα.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Ο τελευταίος πανικός.

Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία - Χαλιμούρδας, Θοδωρής

katanoontas ton paniko kai tin agorafoviaΠεριγραφή: Ο παρών οδηγός σχετικά με τη διαταραχή πανικού και την αγοραφοβία αποτελεί μια συμπυκνωμένη και εύχρηστη εισαγωγή η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις.

Η βιβλιογραφική ενημέρωση που παρέχει στην παρουσίαση των διαταραχών, στη φαρμακευτική και ψυχοθεραπευτική τους αντιμετώπιση, στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση θεραπευτών και ασθενών και, ως εκ τούτου, τη θεραπεία τους.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία.

Νικήστε τους φόβους σας - Peiffer, Vera

nikiste toys fovous sasΠεριγραφή: Στο βιβλίο της αυτό η Vera Peiffer, συγγραφέας του best seller "Θετική σκέψη" εξετάζει τις διάφορες μορφές του φόβου και πώς να τον αντιμετωπίσουμε, ερευνά επίσης όλα τα σύνθετα συναισθήματα που σχετίζονται με τους φόβους και τις φοβίες, όπως οι ενοχές, η ντροπή, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ανησυχία, η αγωνία, ο πανικός...

Πέρα από τις θεωρητικές ερμηνείες περιγράφονται πρακτικές μέθοδοι, όπως αυτές εμφανίζονται στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία και στα προγράμματα αυτοβοήθειας, που δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους φόβους του. Αν εφαρμοστούν σωστά, αυτές οι μέθοδοι αποδεικνύονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικές.
Δεν είναι ανάγκη να ζήσετε με φόβους.

Με τις μεθόδους αυτού του βιβλίου μπορείτε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή και να αναπτύξετε με αυτοπεποίθηση όλες σας τις δυνατότητες.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Νικήστε τους φόβους σας.

Δες τη ζωή αλλιώς - Huffington - Stasinopoulou, Arianna

des ti zoi alliosΗ συγγραφέας παρομοίασε τη διαρκή μας αναζήτηση για χρήμα και εξουσία με τα δύο πόδια ενός τρίποδου σκαμνιού: Μπορεί να μας κρατήσουν προσωρινά, όμως αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε πτώση. Έχουμε ανάγκη από ένα τρίτο πόδι -μια τρίτη παράμετρο ορισμού της επιτυχίας- ώστε να πετύχουμε πραγματικά. Αυτή η τρίτη παράμετρος περιλαμβάνει την ευημερία μας, την επαφή με την ενσυνειδητότητα και την εσωτερική μας σοφία, την αναζήτηση και την ικανότητά μας για συμπόνοια και προσφορά.

Βασιζόμενη σε πρόσφατες πρωτοποριακές έρευνες και επιστημονικά ευρήματα στα πεδία της ψυχολογίας, των σπορ, του ύπνου και της φυσιολογίας, που καταδεικνύουν την ουσιαστική επίδραση του διαλογισμού, της ενσυνειδητότητας, της χαλάρωσης και της προσφοράς, η Arianna Huffington ανοίγει τον δρόμο για μια επανάσταση στην κουλτούρα, στον τρόπο σκέψης, τον εργασιακό χώρο και, εντέλει, στις ζωές μας.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Δες τη ζωή αλλιώς.

Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου - Kishimi Ichiro

Ένα βιβλίο έχει τη δύναμη να σου αλλάξει τη ζωή. Με περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις, το βιβλίο αυτό μάς δείχνει τον τρόπο να ξεκλειδώσουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας και να γίνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του Άλφρεντ Άντλερ, ενός από τους τρεις γίγαντες της ψυχολογίας του δέκατου ένατου αιώνα μαζί με τον Φρόιντ και τον Γιουνγκ, περιγράφει μια άκρως διαφωτιστική συζήτηση ανάμεσα σ’ έναν φιλόσοφο και έναν νέο άντρα. Ο φιλόσοφος εξηγεί στον μαθητή του πώς μπορούμε να καθορίσουμε τη ζωή μας και να ελευθερωθούμε από τα δεσμά προηγούμενων εμπειριών, από αμφιβολίες και προσδοκίες τρίτων. Πρόκειται για έναν βαθιά απελευθερωτικό τρόπο σκέψης που μας επιτρέπει να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε και να αγνοήσουμε τους περιορισμούς που βάζουμε οι ίδιοι, αλλά και οι άλλοι, στον εαυτό μας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί ήδη φαινόμενο και μας δίνει απλά αλλά σημαντικά μαθήματα για να κατακτήσουμε για πάντα την ευτυχία.

Μεταβείτε στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας για να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr