Κοινωνικό Άγχος: Θα του επιτρέπεις να σε ελέγχει ή θα επιλέξεις να το διαχειριστείς; Υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι πίεση όταν πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που δεν γνωρίζεις;

Κοινωνικό άγχος

Σε αγχώνει το πρώτο ραντεβού; Αισθάνεσαι να κόβονται τα πόδια σου στη σκέψη μιας συνέντευξης; Αισθάνεσαι αδυναμία όταν πρέπει να κάνεις μία παρουσίαση στο πανεπιστήμιο ή στην εργασία σου;

Αν σε δυσκολεύουν αυτές ή παρόμοιες κοινωνικές καταστάσεις γιατί πιστεύεις ότι δεν έχεις κάτι ενδιαφέρον να πεις ή γιατί φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά, τότε θα ωφεληθείς από τη συμμετοχή σου στην ομάδα.

Μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θα μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να επικοινωνείς με άνεση, να απολαμβάνεις τις σχέσεις σου με τους άλλους και να παρουσιάζεις τον εαυτό σου με αυθεντικότητα σε διάφορους τομείς της ζωής σου.

Στην ομάδα συζητάμε τι σημαίνει κοινωνικό άγχος και τι το προκαλεί, πώς θα αναγνωρίζεις σε ποιες καταστάσεις ή με ποιους ανθρώπους το βιώνεις πιο έντονα, ποιες συμπεριφορές σου το διαιωνίζουν, με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό συμβάλλουν οι σκέψεις σου, αλλά και πώς μπορείς να το διαχειριστείς για να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση σε κοινωνικές καταστάσεις.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη Θεραπευτική ομάδα για το Κοινωνικό άγχος ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο

Συντονίστριες ομάδας:

Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, – Σύμβουλος ψυχικής υγείας και σταδιοδρομίας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός

Ανδριάνα Σαμαρίδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Λίγα λόγια για το δίγλωσσο θεραπευτικό κέντρο Roots Wellness Center

Το δίγλωσσο θεραπευτικό κέντρο Roots Wellness Center εξυπηρετεί το σύνολο της Αττικής με τρία γραφεία στην Άνοιξη, στην Καλλιθέα και στους Αμπελόκηπους. Παρέχει εξατομικευμένη ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά από δίγλωσσους θεραπευτές, μέσα σε ένα ευχάριστο, ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Όλοι οι θεραπευτές του κέντρου ακολουθούν μια συνθετική προσέγγιση και είναι εκπαιδευμένοι στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Integrative/Eclectic Psychotherapy).

Η συνθετική προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα την εξοικείωση και εκπαίδευση του ψυχοθεραπευτή σε όλες τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, ώστε να μπορεί να κάνει αξιολόγηση, να συνθέτει θεωρίες και τεχνικές ανάλογα με το αίτημα του εκάστοτε θεραπευόμενου και η παρέμβαση να αφορά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Η προσέγγιση αυτή, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξατομίκευση της θεραπευτικής πρακτικής σύμφωνα με τα αιτήματα και τις προσωπικές ανάγκες κάθε ανθρώπου που αναζητά βοήθεια.

Η φιλοσοφία του κέντρου βασίζεται επίσης, σε μια σύνθεση ανάμεσα σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και σε ολιστικές μεθόδους. Η ιδεολογία αυτή ονομάζεται Mind Body Medicine (Ιατρική Νου & Σώματος) και βάσει αυτής γίνεται ένας συνδυασμός μεταξύ των παραδοσιακών προσεγγίσεων στην ψυχοθεραπεία και την ιατρική με συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος