Η Play Therapy Greece, δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certificate in Therapeutic Play Skills, που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Play Therapy.

H εκπαίδευση που γίνεται στην Play Therapy Greece είναι ένα υψηλού επιπέδου (επίπεδο 7) μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε Master in Play Therapy.

Προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός στην εκπαίδευση αυτή, θα πρέπει να έχει ήδη ένα πρώτο πτυχίο επιπέδου Bachelor ή αντιστοίχου (επίπεδο 5 ή 6) και επαγγελματική ή εθελοντική εμπειρία με παιδιά.

Πέραν των ουσιαστικών γνώσεων που προσφέρει το πρόγραμμα αυτό, είναι έτσι σχεδιασμένο και δομημένο ώστε να εκπαιδεύει άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες, εφοδιασμένους όχι μόνο με τις απαραίτητες γνώσεις για να εργαστούν θεραπευτικά μέσω του Play Therapy, αλλά και όλες τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τον εαυτό τους στον επαγγελματικό στίβο ως παιγνιοθεραπευτές.

Κι αυτό από το πρώτο κιόλας τριήμερο, με μάθημα για το οποίο προβλέπεται και εργασία (οι εργασίες γράφονται στα ελληνικά ή αγγλικά, ανάλογα την επιθυμία του εκπαιδευόμενου).

Η εποπτευόμενη πρακτική (100 ώρες-συνεδρίες) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης και ξεκινά αμέσως, μετά το δεύτερο τριήμερο! Προβλέπονται, τουλάχιστον, 18 ώρες εποπτείας, για τις 100 ώρες πρακτικής. Εξ αυτών οι 5 προσφέρονται από το πρόγραμμα και γίνονται μέσα σε αυτό, ενώ οι υπόλοιπες 13 γίνονται ατομικά με επόπτη της επιλογής σας και δικό σας κόστος, από τις λίστες εγκεκριμένων εποπτών του PTI.

Οι εκπαιδευόμενοι είναι από την πρώτη μέρα του προγράμματος πλήρως πιστοποιημένοι από το Play Therapy International (PTI), τον μεγαλύτερο ίσως φορέα για το play therapy, ως trainees και τελειώνοντας επιτυχώς τον πρώτο κύκλο του certificate, είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες και μπορούν να εργάζονται θεραπευτικά με ατομικά περιστατικά, ήπιας ή μέτριας σοβαρότητος (υπάρχουν εργαλεία προκειμένου να γίνει η εκτίμηση) και με μη-κατευθυντικό τρόπο.

Ο τίτλος στην περίπτωση αυτή είναι Certified Therapeutic Play Practitioner. Τους πιστοποιημένους εκπαιδευόμενους ή πιστοποιημένους θεραπευτές μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.playtherapyregister.org.uk , αφού επιλέξετε ως χώρα την Ελλάδα.

Ο επόμενος κύκλος σπουδών είναι το Diploma, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να κάνει κανείς, αν δεν επιθυμεί. Στον κύκλο αυτό μπαίνει κανείς, εφ’ όσον έχει ολοκληρώσει τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του Certificate στους 9 μήνες και έχει κάνει τουλάχιστον 50 ώρες από τις 100 της πρακτικής του.

Έναρξη Προγράμματος 21 Οκτωβρίου 2022 - Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Certificate in Play Therapy, στο εξειδικευμένο Portal Σπουδών Ψυχολογίας - EDU.PSYCHOLOGY.GR

Λίγα λόγια για το Play Therapy

Το Play Therapy (παιγνιοθεραπεία) είναι μια κυρίως μη-κατευθυντική θεραπευτική προσέγγιση, που χρησιμοποιεί ως μέσον το παιχνίδι και τις δημιουργικές τέχνες. Για τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας είναι μέσω παιχνιδιού και δημιουργικών τεχνών, καθώς το παιχνίδι είναι για τα παιδιά ένα φυσικό μέσον έκφρασης.

Στο play therapy το παιδί, με την παρουσία ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου ενήλικα, παίρνει βοήθεια, ανακουφίζεται και επιλύει συναισθηματικές συγκρούσεις και προβλήματα συμπεριφοράς, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Το Play Therapy χρησιμοποιείται, επίσης, επιτυχώς με εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.

Play Therapy greece 01

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και απευθύνεται σε οποιονδήποτε θα ενδιαφερόταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Play Therapy.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με παιδιά σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο.

Ενδεικτικά απευθύνεται σε: Κλινικούς Ψυχολόγους, Ψυχίατρους, Παιδοψυχίατρους και Παιδίατρους, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπευτές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δασκάλους, Καθηγητές, Νηπιαγωγούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, κά.

Προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός στην εκπαίδευση αυτή, θα πρέπει να έχει ήδη ένα πρώτο πτυχίο επιπέδου Bachelor ή αντιστοίχου (επίπεδο 5 ή 6) και επαγγελματική ή εθελοντική εμπειρία με παιδιά. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε την αντίστοιχη εμπειρία θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Είπαν για το πρόγραμμα....

Αυτό που τονίζει και ξανατονίζει η Νέλλη..ότι ειναι life changing course..δεν το πίστευα μεχρι που το βίωσα..Μακάρι να υπήρχαν και άλλες τόσο δυνατες εκπαδεύσεις στην Ελλάδα!
Μαρία Βάθη, Ψυχολόγος

Μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου, αξιοπιστίας και απαιτήσεων εκπαίδευση. Κάθε τριήμερο, ένα βαθύ ταξίδι προς τα μέσα. Κι όταν αρχίζει η πρακτική εφαρμογή…η μαγεία και η αποτελεσματικότητα επιβεβαιώνονται! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Βίκυ Βάββα, MSc

Μπαίνοντας στον πρώτο κύκλο εκπαιδευσης της Παιγνιοθεραπείας δε φανταζόμουν τη μεταμορφωτική επίδραση που θα είχε στην προσωπική και επαγγελματική μου εξέλιξη. Λάτρεψα τις δημιουργικές τέχνες και εμπιστεύτηκα απόλυτα ότι το ασυνείδητο γνωρίζει. Ο εσωτερικός θεραπευτής ξύπνησε. Προχωρώ στον δεύτερο κύκλο σπουδών και το συστήνω σε όσους θέλουν να γευτούν δυνατές εμπειρίες.
Μαύρα Τουρίκη, Ψυχολόγος, ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού & εκπαιδ. Παιγνιοθεραπεύτρια

Σχετικά με τον φορέα Play Therapy Greece

PlayTherapyGreece LogoΗ Play Therapy Greece είναι ένας φορέας που έχει σαν στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας στα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες και την οικογένεια.

Διεύθυνση: Σεμιτέλου 4, Αθήνα | Επικοινωνία: 2107796100

Έναρξη Προγράμματος 21 Οκτωβρίου 2022 - Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Certificate in Play Therapy, στο εξειδικευμένο Portal Σπουδών Ψυχολογίας - EDU.PSYCHOLOGY.GR

Εναλλακτικά, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας προκειμένου να ζητήσετε τις πληροφορίες που θέλετε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος