Η παρούσα έρευνα διεξάγεται από τη φοιτήτρια του Προπτυχιακού Προγράµµατος στη Ψυχολογία του Αµερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος - Deree, Αικατερίνα Μουτσούλα, στα πλαίσια της εκπόνησης της διπλωµατικής εργασίας του Honors προγράµµατος.

Η παρούσα έρευνα αφορά επαγγελματίες ψυχολόγους. Η συμμετοχή σας σε αυτή την έρευνα θα παραμείνει ανώνυμη και οι πληροφορίες που θα δώσετε θα χρησιμοποιηθούν καθαρά για επιστημονικούς σκοπούς.

Η παρούσα µελέτη διερευνά γενικότερες συµπεριφορές των επαγγελµατιών ψυχολόγων, καθώς και συγκεκριµένες συµπεριφορές στον χώρο εργασίας τους. Επιπλέον, εξετάζει τις πηγές πίεσης στην δουλειά του εν λόγω πληθυσµού.

Εάν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο, δηλώνετε ότι δέχεστε να συμμετάσχετε οικειοθελώς, ότι κατανοείτε πως μπορείτε να αποσυρθείτε από την έρευνα οποιαδήποτε στιγμή και ότι δεν παραιτούσαστε κανενός νομικού δικαιώματος.

Εάν αποφασίσετε να συµµετάσχετε, θα συµπληρώσετε κάποια ερωτηµατολόγια σχετικά µε παράγοντες που αντιλαµβάνεστε ως πηγές πίεσης στον χώρο εργασίας σας, και γενικότερες συµπεριφορές σας. Επίσης θα απαντήσετε σε δηµογραφικές ερωτήσεις όπως η ηλικία σας, το επίπεδο µόρφωσής σας, και τα χρόνια προϋπηρεσίας σας στον τοµέα της ψυχολογίας.

Πρόκειται για ερωτηµατολόγια που έχουν χρησιµοποιηθεί ευρέως από ειδικούς του τοµέα της εργασιακής ψυχολογίας καθώς και από εκπαιδευτικούς φορείς για ερευνητικούς σκοπούς. Απαιτούµενος χρόνος: Για τη συµπλήρωση των ερωτηµατολογίων θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά.

Οι απαντήσεις σας είναι ανώνυµες. Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή τη µελέτη θα παραµείνουν εµπιστευτικές και θα χρησιµοποιηθούν καθαρά για επιστηµονικούς σκοπούς. Τα δεδοµένα θα είναι διαθέσιµα µόνο στους ερευνητές της παρούσας έρευνας. Κατά την αναφορά των αποτελεσµάτων της έρευνας, οι απαντήσεις θα συγκεντρωθούν και θα περιγραφούνε µε τρόπο κωδικοποιηµένο και ποσοτικό. Τα δεδοµένα θα παραµείνουν στον διακοµιστή ερευνών µε τον οποίο συνεργάζεται το κολλέγιο έως 3 χρόνια. Τέλος, τα αποτελέσµατα της έρευνας µπορεί να δηµοσιευτούν.

Η συµµετοχή σας είναι οικειοθελής και παρόλο που δεν συνδέεται άµεσα µε όφελος για εσάς, εικάζεται ευλόγως ότι τα αποτελέσµατα µπορεί να ωφελήσουν τον τοµέα της εργασιακής ψυχολογίας. Μπορείτε να αποσύρετε τη συµµετοχή σας οποιαδήποτε στιγµή θελήσετε χωρίς επιπτώσεις για εσάς. Αυτή η έρευνα δεν φέρει κάποιο γνωστό κίνδυνο ή ενοχλήσεις για τους συµµετέχοντες. Παρ’ όλα αυτά έχετε το δικαίωµα να µην απαντήσετε σε ερωτήσεις που µπορεί να σας προκαλέσουν ενόχληση, αµηχανία ή σε ερωτήσεις που αισθάνεστε ότι παραβιάζουν την αίσθηση της ιδιωτικής σας ζωής.

Η παρούσα µελέτη έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από το UG Research Ethics Committee του Αµερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Deree.

Η Αικατερίνα Μουτσούλα σας ευχαριστεί πολύ για την πιθανή συμμετοχή σας!

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο θα μεταβείτε στην έρευνα:surveys.acg.edu

Η Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στην Πύλη μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr