Το παραμύθι «Κορώνα και Γράμματα» είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο και δείχνει τη νέα πραγματικότητα που επιβάλλει ο κορωνοϊός, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Κορώνα και γράμματα

Ο ήρωας παρουσιάζει τη διαμονή του στο σπίτι και παρακολουθούμε τις συναισθηματικές του αντιδράσεις και την εξέλιξή του από την άγνοια στη γνώση και από την ανία στη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου του. Δίνεται αισιόδοξο μήνυμα αναφορικά με τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε συλλογικά μέσα από αυτήν τη διεθνή πρόκληση.

Το έργο εμπεριέχει και δραστηριότητες στο τέλος οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους γονείς, όσο και από τους επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, γιατρούς, λογοθεραπευτές κτλ.).

korona grammata

Τηλεδιάσκεψη κάνει ο μπαμπάς όλο το ημερονύκτιο κι ας μην ήξερε ως χθες τι είναι το διαδίκτυο! Φορά πάνω πουκάμισο, πιο κάτω την πιτζάμα κι εγώ στους συναδέλφους του γρκιμάτσες κάνω συνάμα!

Από την τηλεόραση άγνωστες λέξεις έχω συνεχώς, ας μου απαντήσει επιτέλους κάποιος ενδελεχώς! Ποιά είναι άραγε αυτή η καραντίνα; Λες έτσι να βάφτισαν τη φίλη μου την Ντίνα;

Δεύτερη λέξη άγνωστη ο Κορωνοϊός.

Σε ποιο βασίλειο άσωτος είναι αυτός υιός; Φαγώθηκε η αδερφή μου μ'αυτή του την κορώνα. ''Είμαι κι εγώ πριγκιπίσσα'' κόλησε η βελόνα!

korona paramythi

Πάντα ζητούσα σκύλο απ' τους γονείς μα βάζαν βέτο. Τώρα με ρωτούν αν τον προτιμώ με βούλες ή μήπως σκέτο. Στο σούπερ μάρκετ η έξοδος μοιάζει με ρεβεγιόν, ποτέ η μαμά δεν πάει δίχως κόκκινο κραγιόν.

Τώρα, όμως, πια ξέρω γιατί μένω στο σπίτι!

Απ' όλους μας εξαρτάται πόσους η ασθένεια πλήττει. Ήρωες δεν είναι μόνο όσοι φοράν κολάν και μπέρτα, αλλά και εμείς που περιορίζουμε τα άσκοπα τα σούρτα φέρτα.

Πήρα, λοιπόν, απόφαση να είμαι στωικός, στα αβγά μου μεν καθήμενος μα δημιουργικός. Την οικογένεια χαίρομαι που βλέπω περισσότερο. Περνάμε υπάροχα κι ας μην είμαστε σε κότερο.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο Κορώνα και γράμματα (παραμύθι για τον κορωνοϊό με δραστηριότητες) προκειμένου να διαβάσετε το παραμύθι και να δείτε τις ενδιαέρουσες δραστηριότητές του! Μια έκπληξη σας περιμένει το τέλος του παραμυθιού!

Συγγραφέας: Στέλλα Τριανταφύλλου, Τίμος Χαλκιάς
Εικονογράφηση: Τίμος Χαλκιάς
Έκδοση ebook: Ιδιωτική έκδοση
Έτος έκδοσης: 2020
ISBN: 978-618-00-1963-6
Μέγεθος: σελ. 22 / 10.6 Mb
Μορφή: Pdf Online

Τι είναι η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eBooks4Greeks

Η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr είναι ένας τόπος ανοιχτής πρόσβασης που απ’ το 2010 προσφέρει νόμιμα ελληνικά δωρεάν βιβλία (free ebooks) και Audiobooks τα οποία είναι ελεύθερων δικαιωμάτων ή παραχωρούνται από τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

Ακολουθούν λίγα λόγια από τους δημιουργούς της Ελεύθερης Ψηφιακής Βιβλιοθήκης:

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τότε στην Ελλάδα, μία Online Βιβλιοθήκη όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει και να διαβάσει βιβλία τα οποία θα μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, οι αναγνώστες που αναζητούν να διαβάσουν δωρεάν βιβλία να μπορούν να κάνουν όπως επίσης και οι συγγραφείς που επιθυμούν να δημοσιεύσουν το έργο τους ελεύθερα να βρίσκουν βήμα. Το eBooks4Greeks δεν είναι ψηφιακός εκδοτικός οίκος αλλά ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη. Ο συγγραφέας μπορεί να ετοιμάσει το βιβλίο του σε ψηφιακή μορφή (eBook), να μας το στείλει και να το ανεβάσουμε στην βιβλιοθήκη μας.

Μέσα στα χρόνια εκτός από βιβλία αρχίσαμε να δεχόμαστε απ΄τον κόσμο κείμενα, κριτικές, προτάσεις βιβλίων, συνεντεύξεις. Οπότε χωρίς να χάσει τον βασικό του χαρακτήρα, το eBooks4Greeks.gr έχει εξελιχθεί σε αυτό που βλέπετε σήμερα.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους οι οποίοι προσφέρουν τα βιβλία τους ελεύθερα στο διαδίκτυο καθώς και όλους τους φίλους που δείχνουν την στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr