Η παρακάτω έρευνα διεξάγεται από την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο τη συλλογή συμπερασμάτων για την επίπτωση της πανδημίας στην ποιότητα του ύπνου.

Έρευνα για τις επίπτώσεις της πανδημίας στην ποιότητα του ύπνου

Η έρευνα εκπονείται από το Εργαστήριο Ύπνου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Α' Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε περιόδους έντονου στρες και ψυχικής καταπόνησης, ο ύπνος τείνει να αποσταθεροποιείται με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ποσότητα και η ποιότητά του. Η ψυχική ανθεκτικότητα αναφέρεται στην ικανότητα ή όχι του ατόμου να διαχειρίζεται τις κρίσεις που καλείται να αντιμετωπίσει και να προσαρμόζεται με θετικό τρόπο σε αυτές.

Στη μελέτη αυτή, εκτός από κάποιες γενικές ερωτήσεις, χρησιμοποιείται ένα ερωτηματολόγιο Ψυχικής Ανθεκτικότητας και ένα ερωτηματολόγιο για τον Ύπνο.

Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα είναι ανώνυμες και τηρούν τις προϋποθέσεις και τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας σύμφωνα με τις αρχές της διακήρυξης του Helsinki.

Οι απαντήσεις σας αποστέλλονται στους ερευνητές χωρίς να φαίνεται κανένα στοιχείο ταυτοποίησης, του profile ή του e-mail σας.

Σκοπός της έρευνας

Συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας τα ερωτηματολόγια αποδέχεστε τη συμμετοχή σας στην έρευνα και το ότι τα αποτέλεσματα των ερωτηματολογίων θα χρησιμοποιηθούν για διδακτικό ή ερενητικό σκοπό, καθώς και σε πιθανές επιστημονικές και άλλες δημοσιεύσεις/παρουσιάσεις στις οποίες δεν θα αποκαλύπτεται η ταυτότητα των συμμετεχόντων.

Η συμπλήρωση της έρευνας είναι σύντομη, δεν παίρνει πάνω από 10’. Θα παρακαλούσαμε να τη συμπληρώσετε, ακόμη και αν ο ύπνος σας δεν έχει διαταραχθεί από την πανδημία.

Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα ακολουθήστε τον σύνδεσμο:Έρευνα: Η επίδραση της πανδημίας Covid-19 στην ποιότητα του ύπνου

Ερευνητές:

  • Δ. Δικαίος, Καθ. Ψυχιατρικής, Α' Ψυχιατρική Κλινική, ΕΚΠΑ
  • Μ. Νταφούλη, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ/University of Bern

Για περισσότερες διευκρινήσεις ή τυχόν απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr