Μια διαδικτυακή διεθνής έρευνα: Ψυχοκοινωνική άνθηση, ψυχολογική δυσφορία και εσωτερικευμένο στίγμα σε γονείς ενηλίκων παιδιών, που έχουν διαγνωστεί με σχιζοφρένεια.

Αυτή είναι μια έρευνα της Λουκία Δημητρίου που φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Bolton, ολοκληρώνοντας τη διπλωματική εργασία υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jerome Carson.

Γονείς ενηλίκων παιδιών με σχιζοφρένεια

Όλη η έρευνα εποπτεύεται και έχει εγκριθεί απο τη επιτροπή δεοντολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bolton. Αυτή η μελέτη θα συλλέξει πληροφορίες για γονείς, των οποίων ο γιος ή η κόρη έχουν διαγνωστεί με σχιζοφρένεια σε εφτά διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, την Νότια Αφρική, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο στη δική τους ψυχική υγεία και ψυχοκοινωνική άνθηση.

Επιπλέον, θα εξετάσει πώς η πανδημία Covid-19 επηρέασε τους γονείς με έναν ενήλικο γιο ή κόρη με ψύχωση.

Το ερωτηματολόγιο θα επικεντρωθεί μόνο στην ψυχική ευημερία του γονέα.

Αυτή η έρευνα θα διαρκέσει συνολικά 10-15 λεπτά για να συμπληρώσετε όλες τις ερωτήσεις. Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνονται από αυτήν τη μελέτη θα παραμείνουν αυστηρά εμπιστευτικές και κανείς δε θα έχει πρόσβαση σε αυτήν εκτός των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτήν την έρευνα. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και, ως εκ τούτου, δε θα μπορείτε να ταυτοποιήσετε τα στοιχεία κάποιου μέσα από τα ευρήματα αυτής της μελέτης.

Μόλις ξεκινήσετε το ερωτηματολόγιο, μπορείτε να αποσύρετε ανά πάσα στιγμή μέχρι να υποβάλετε τις απαντήσεις σας, και, δυστυχώς, σε αυτό το σημείο, τα δεδομένα σας δεν μπορούν να αποσυρθούν.

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε υποστήριξη για τυχόν ζητήματα που ανακύπτουν σε αυτήν τη έρευνα, επικοινωνήστε με τα ακόλουθα κέντρα:

Λειτουργεί σε 24ωρη βάση η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης και Παρέμβασης σε Κρίση. Τηλεφωνική επικοινωνία: 8001145551-2-3 χωρίς x από σταθερό και 2108105068,2105574121 με τοπικό x (Στην Ελλάδα)

Καλέστε το 116 123 για να μιλήσετε με τους Samaritans σε 24ωρη βάση για απάντηση εντός 24 ωρών ή στείλτε το μήνυμα SHOUT στο 85258 για να επικοινωνήσετε με τη γραμμή κειμένου Shout Crisis  (για Ηνωμένο Βασίλειο)

Η γραμμή αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ψυχικής υγείας σε 24ωρη βάση, δωρεάν κλήση στο 1300 555 788 (μητροπολιτεία) ή 1800 676 822 (περιφερειακό) (στην Αυστραλία) 0861 435 787 Akeso Μονάδα Ψυχιατρικής Απόκρισης 24 ώρες (στη Νότια Αφρική)

National Suicide Prevention Lifeline σε 24ωρη βάση - Καλέστε 800-273-TALK (8255) (στις ΗΠΑ)

Γραμμές βοήθειας - Δωρεάν κλήση ή κείμενο 1737 ανά πάσα στιγμή και καλέστε τους Σαμαρείτες - 0800 726 666 (Νεα Ζηλανδία)

Ένωση Σχιζοφρένειας Καναδά - Τηλ 1-204-320-3188 (Καναδάς)

Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη μελέτη πριν ή μετά την ολοκλήρωσή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια μέσω email

Αυτή η έρευνα έχει αναθεωρηθεί και εγκριθεί από την επιτροπή δεοντολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bolton. Για προβλήματα που σχετίζονται με την έρευνα ή ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των συμμετεχόντων, επικοινωνήστε με τη Δρ Michelle Lowe, εκπρόσωπο της επιτροπής δεοντολογίας.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτές τις πληροφορίες και εξετάσατε το ενδεχόμενο να λάβετε μέρος σε αυτήν την έρευνα. Εάν θέλετε να συνεχίσετε την έρευνα, διαβάστε την παρακάτω δήλωση και συμφωνήστε να λάβετε μέρος:

Για συμμετοχή στην έρευνα μεταβείτε: Ψυχοκοινωνική άνθηση, ψυχολογική δυσφορία και εσωτερικευμένο στίγμα σε γονείς ενηλίκων παιδιών, που έχουν διαγνωστεί με σχιζοφρένεια (Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί). 

Το Psychology.gr, η Πύλη της Ψυχολογίας στο διαδίκτυο έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info@ psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στην Πύλη μας!

Το κείμενο σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν. Είναι αυτονόητο πως κείμενα που περιέχουν διαφημιστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr