Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα για την επίδραση της νόσησης με SARS-COVID2 στην απόδοση ελέγχου σε άτομα με αγοραφοβική συμπτωματολογία στο γενικό πληθυσμό.

Η έρευνα διενεργείται στα πλαίσια εκπόνησης διπλωματικής εργασίας του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου εξειδίκευσης πάνω στη θεραπεία συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους, το οποίο υλοποιείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, την Α' πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Μονάδα θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού κέντρου ψυχικής υγιεινής & ερευνών.

Στόχος της έρευνας

Στόχος της έρευνας, είναι να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού Sars-Covid 19, στα συμπτώματα άγχους του γενικού πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα στην αγοραφοβική συμπτωματολογία.

Περισσότερες πληροφορίες

Η συλλογή δεδομένων γίνεται μέσω google forms και δεν θα συλλεγούν σε κανένα σημείο του ερωτηματολογίου προσωπικά στοιχεία, όπως e-mail και διεύθυνση ip. Οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων της παρούσας έρευνας.

Οι ερωτήσεις που αφορούν δημογραφικά στοιχεία, όπως φύλο, οικογενειακή κατάσταση κ.α χρησιμεύουν μόνο για στατιστικούς σκοπούς διαλογής του δείγματος

Τα βασικά ψυχομετρικά εργαλεία της έρευνας είναι το ερωτηματολόγιο φοβιών των marks & mathews και το πολυδιάστατο ερωτηματολόγιο απόδοσης ελέγχου υγείας των Wallston&Wallston.

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Επίδραση Νόσησης με SARS-COVID2.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στην Πύλη μας. Το κείμενο σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν. Είναι αυτονόητο πως κείμενα που περιέχουν διαφημιστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr