Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής αναγνωρίζοντας την ανάγκη για δια βίου μάθηση και εξειδίκευση σε ενδιαφερόμενους από όλη την επικράτεια και με υψηλές προδιαγραφές και πλήρη εναρμόνιση με σύγχρονες, τεχνολογικές δυνατότητες προσφέρει την ευκαιρία για εξ’ αποστάσεως φοίτηση στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη, εξειδικευμένη, επαγγελματική εκπαίδευση στη θεωρία και στις κλινικές εφαρμογές του μοντέλου.

 Έναρξη νέων τμημάτων:

A΄ τμήμα E-Learning : 29 Οκτωβρίου 2021 | B΄ τμήμα E-Learning: 26 Νοεμβρίου 2021

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και ποιοτική εκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές με δεξιότητες και γνώσεις, ώστε ολοκληρώνοντας τη φοίτηση τους να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες εφαρμόζοντας το Γνωσιακό-Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

Το πρόγραμμα e-learning προσφέρει τη δυνατότητα διετούς και τριετούς φοίτησης, ανάλογα με τον αριθμό των κύκλων που θα επιλέξει να παρακολουθήσει ο κάθε σπουδαστής.

Ενημερωθείτε για τη Μετακπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία E-learning που ξεκινά σύντομα ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει δύο αυτόνομους κύκλους φοίτησης:

1ος κύκλος: αποτελεί το βασικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, διάρκειας δύο ετών. Περιλαμβάνει 460 ώρες εκπαίδευσης, 152 ώρες πρακτικής άσκησης και 225 ώρες προσωπικής ανάπτυξης. Στους αποφοίτους του 1ου κύκλου, χορηγείται δίπλωμα «Ειδίκευσης στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία»

2ος κύκλος: αποτελεί το επόμενο βήμα για την κατάρτιση στα νεότερα μοντέλα της Γνωσιακής- Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και την επιπρόσθετη κλινική άσκηση, διάρκειας ενός έτους. Περιλαμβάνει 170 ώρες εκπαίδευσης, 190 ώρες πρακτικής άσκησης και 100 ώρες προσωπικής ανάπτυξης. Στους αποφοίτους του 2ου κύκλου, χορηγείται δίπλωμα «Ανώτερης Πρακτικής στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία»

Οι απόφοιτοι του 1ου ή του 2ου κύκλου, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο μονοετές πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην Εφαρμογή της Γνωσιακής – Συμπεριφορικής στη Θεραπεία Παιδιών & Εφήβων.

Σε ποιους απευθύνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους πτυχίου ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και σε ψυχιάτρους και ειδικευόμενους ψυχιάτρους.

Γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές των παραπάνω κλάδων με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές τους σπουδές πριν την αποφοίτησή τους από το πρόγραμμα.

Όλοι οι υποψήφιοι περνούν από προσωπική συνέντευξη πριν την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Δυνατότητες Πιστοποίησης:

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με βάση τα πρότυπα Ευρωπαϊκών & Διεθνών φορέων εκπαίδευσης στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – πιστοποίησης από το Academy of Cognitive Therapy (A.C.T.) και την British Association for Counselling & Psychotherapy (B.A.C.P.).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε στο 210 8219210.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος