Το πρόγραμμα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση στην Κλινική Ύπνωση – με εξειδίκευση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία.

Ξεκινάει με εκπαίδευση στις βασικές αρχές και τεχνικές της Κλινικής Ύπνωσης και συνεχίζεται με εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της Κλινικής Υπνοθεραπείας, με κύρια έμφαση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης ειδικές τεχνικές για τη θεραπεία διατροφικών διαταραχών και σωματικών προβλημάτων, καθώς επίσης και γνωστικά αντικείμενα όπως Νευροβιολογία του Συναισθήματος, Ψυχοπαθολογία και Ψυχοφαρμακολογία.

Η Βιοθυμική είναι μια βραχεία θεραπευτική προσέγγιση η οποία απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και υποστρώματα των νευροβιολογικών, των συγκινησιακών (θυμικών), των συναισθηματικών, αλλά και των γνωστικών και συμπεριφορικών λειτουργιών του ανθρώπου.

Η Βιοθυμική δεν διαχωρίζει θεωρητικά ή πρακτικά το νευροβιολογικό από το θυμικό ή το συναισθηματικό ή ακόμη και το γνωστικό-συμπεριφορικό πεδίο. Δεν θεωρεί απλά ότι οι λειτουργίες αυτές είναι αλληλένδετες, θεωρεί ότι στον ενήλικα είναι ταυτόσημες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας ή δράσης τους.

Αυτό ισχύει ακόμα και στην εξωτερική εκδήλωση του συναισθήματος με τις αντίστοιχες νοητικές απεικονίσεις, σκέψεις και συμπεριφορές. Με λίγα λόγια, η Βιοθυμική βλέπει τον άνθρωπο από μια ολιστική, λειτουργική σκοπιά και όχι απλά σαν ένα σύνολο αλληλένδετων μεν, αλλά ανεξάρτητων λειτουργιών.

Ωστόσο, ο απώτερος στόχος της Βιοθυμικής Υπνοθεραπείας, είναι η αποκωδικοποίηση και αναπλαισίωση των προλεκτικών / προσυμβολικών συγκινησιακών – νευρολογικών κωδικοποιήσεων, οι οποίες δημιουργούν τις προδιαθέσεις για την ανάπτυξη και διατήρηση ψυχοσυναισθηματικών και ψυχοσωματικών διαταραχών.

Μια σημαντική πτυχή της Βιοθυμικής προσέγγισης είναι η ψυχοεκπαίδευση, ή η προετοιμασία του θεραπευόμενου σε συνειδητό επίπεδο.

Βασικός στόχος της ψυχοεκπαίδευσης, είναι η σταδιακή εστίαση της προσοχής (συνειδητής και ασυνείδητης) του θεραπευόμενου μέσω στοχευμένων συζητήσεων, στους εσωτερικούς μηχανισμούς οι οποίοι δημιουργούν και διατηρούν τις ανεπιθύμητες, αυτοματοποιημένες αντιδράσεις του, ή τα ενοχλητικά συμπτώματα από τα οποία υποφέρει.

Στοχεύει επίσης στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών οι οποίες εξασφαλίζουν τη συνεργασία του συνειδητού στη θεραπευτική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, τελικός θεραπευτικός στόχος της Βιοθυμικής Υπνοθεραπείας, είναι η βιωματική αναπλαισίωση ή επανακωδικοποίηση συγκινησιακών προδιαθέσεων σε προσυμβολικό και προλεκτικό επίπεδο. Η Βιοθυμική Υπνοθεραπεία εφαρμόζεται αποτελεσματικά στη θεραπεία όλων των ψυχοσυναισθηματικών και ψυχοφυσιολογικών διαταραχών.

Δείτε ακόμη στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας, το σχετικό βιβλίο: Σύγχρονη κλινική ύπνωση: Βιοθυμική υπνοθεραπεία

Συνοπτικές Πληροφορίες Εκπαίδευσης στην κλινκή ύπνωση - βιοθυμική ψυχοθεραπεία

Κόστος συμμετοχής : 1.900€ ανά έτος , ειδική τιμή για Φοιτητές/ Άνεργοι/ Εφάπαξ πληρωμή – 1.700 €
Τμήματα δια ζώσης παρακολούθησης αλλά και τμήματα διαδικτυακής παρακολούθησης.
Τμήματα δια ζώσης παρακολούθησης αλλά και τμήματα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και ανάλυση της δομής του προγράμματος επισκεφτείτε το psychotherapia.gr/
Επικοινωνία 2108219210 |  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.