Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται απο το Εργαστήριο Ψυχολόγιας CityU και στοχέυει στην μεγαλύτερη μέτρηση πολυπαραγοντικών εκδηλώσεων του COVID-19 στην ζωή των Ελλήνων παγκοσμίως.

Οι βιοψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του Covid-19 στoν Ελληνικό πληθυσμό

Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Ψυχολογίας του City Unity College και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών Ψυχολογία της Υγείας του Cardiff MU και στοχεύει στην μέτρηση πολυπαραγοντικών εκδηλώσεων του COVID-19 στην ζωή των Ελλήνων παγκοσμίως.

Η έρευνα ενδιαφέρεται να αποτυπώσει τις βιοψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι και τις επικείμενες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία.

Παρακαλούμε την συμμετοχή σας και την αναγνώριση της κρισιμότητας των αποτελεσμάτων για την ανάπτυξη ασφαλών και καθοριστικών συμπερασμάτων εναντίον του Covid 19.

Στόχος της έρευνας

H συμμετοχή είναι εθελοντική και διατηρείται η ανωνυμία και η εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την εκπόνηση συμπερασμάτων με στόχο τη δημιουργία προγραμμάτων παρέμβασης για την καλύτερη διαχείριση των ψυχολογικών επιπτώσεων του πληθυσμού μετά το πέρας της πανδημίας.

Υπεύθυνος επικοινωνίας : Dr Georgios Lyrakos CPsychol BN, BSc. MSc. MPH. PhD. PostDoc. Health Psychologist, Clinical researcher, CBT therapist,
Programme Director MSc Health Psychology, City Unity College-Cardiff MET, Senior Lecturer in University of West Attika, Scientific collaborator in Medical School of Athens Greece, Psychologist at Psychiatric Ward and Thalassaemia Transfusion Unit, General Hospital of Nikaia Greece, Athens

Για την συμμετοχή σας στην έρευνα ακολουθήστε τον σύνδεσμο Η πανδημία COVID-19. Οι βιοψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στoν Ελληνικό πληθυσμό

Διαβάστε, επίσης, το άρθρο Η επίδραση του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία και μέθοδοι αντιμετώπισης της ψυχικής επιβάρυνσης, του συνεργάτη της Πύλης μας Γεώργιου Λυράκου

Σημείωση: Η Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στην Πύλη μας.

Το κείμενο σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γεώργιος Λυράκος - Ψυχολόγος

Γεώργιος Λυράκος: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ο Γεώργιος Λυράκος είναι Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας με μεταπτυχιακό στην Ιατρική ψυχολογία από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και στην Δημόσια Υγεία από την ΕΣΔΥ. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. POSTDOC Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Ψυχοθεραπευτής Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης. Εργάζεται ως ψυχολόγος στο ΓΝΝ. Αγ. Παντελεήμων και ως ιδιώτης ενώ είναι Program Director στο MSc Health Psychology στο City Unity College-Cardiff MU.