Σάς προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια μελέτη που στόχο έχει να διερευνήσει τη συχνότητα επίσκεψης στον κινηματογράφο, τις προτιμήσεις των θεατών ως προς το είδος των ταινιών που επιλέγουν, όπως και τη συσχέτισή αυτών με τους πέντε παράγοντες της προσωπικότητας.

Πληροφορίες σχετικά με την ερευνητική μελέτη

Η παρούσα μελέτη διενεργείται από την κ. Σταματία Χατζάκη, τελειόφοιτη Σπουδάστρια του Τμήματος Ψυχολογίας του SCG - Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία» με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Δημήτρη Δ. Βλαστό, Ψυχολόγο Υγείας BSc, MSc, MS, Διευθυντή του Εργαστηρίου Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του SCG.

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια της εν λόγω μελέτης είναι η κ. Μαίρη Χριστοπούλου, Οργανωσιακή Ψυχολόγος BSc, MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η μελέτη αυτή έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Έρευνας, Ηθικής και Δεοντολογίας του SCG - Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος με αριθμό: TER2023288.

Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθεί η συσχέτιση ανάμεσα στη συχνότητα επίσκεψης στον κινηματογράφο, στα είδη των κινηματογραφικών προτιμήσεων και στους παράγοντες προσωπικότητας των συμμετεχόντων.

Κριτήρια και Φύση της Συμμετοχής: Αν είστε 18 ετών και άνω σάς προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την ηλεκτρονική μελέτη συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που ακολουθεί (εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης: 15 λεπτά).

Οφέλη: Δεν προβλέπεται ότι θα αποκτήσετε κάποιο άμεσο και προσωπικό όφελος από τη συμμετοχή σας σε αυτήν την μελέτη.

Κίνδυνοι και Επιπλοκές: Δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος και καμία επιπλοκή από τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη μελέτη.

Αμοιβές: Δεν υπάρχει χρηματική αμοιβή για τη συμμετοχή στη μελέτη.

Εμπιστευτικότητα: Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα και δε χρειάζεται να παρέχετε καμία πληροφορία για την ταυτότητά σας. Τα δεδομένα θα διατηρηθούν από τους Ερευνητές και μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για μελέτες εγκεκριμένες από τον αρμόδιο, προαναφερόμενο Φορέα.

Εθελοντική Συμμετοχή και Απόσυρση από τη Μελέτη: Η συμμετοχή σας σε αυτήν τη μελέτη είναι εθελοντική. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνείτε να συμμετάσχετε στη μελέτη χωρίς κανέναν εξαναγκασμό ή κάποια εξωτερική πίεση. Σημαίνει ακόμα ότι είστε ελεύθεροι να τερματίσετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της μελέτης (απλά μπορείτε να διακόψετε το ερωτηματολόγιο), χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και χωρίς να πρέπει να δώσετε κάποια εξήγηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποσυρθείτε από τη μελέτη εφόσον έχετε ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα πρέπει να επανέλθετε με σχετικό αίτημα προωθώντας μας τον αναγνωριστικό κωδικό που σας ζητήθηκε να καταχωρήσετε πριν τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Ευθύνη: Συμφωνώντας να συμμετάσχετε σε αυτήν τη μελέτη, δεν παραιτείστε από τα δικαιώματά σας, ούτε αποδεσμεύετε τους ερευνητές, και τον εμπλεκόμενο Φορέα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με την επιβλέπουσα καθηγήτρια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για να συμμετάσχετε στην έρευνα παρακαλώ πατήστε εδώ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας και το χρόνο σας!

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας.

Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr