Η παρούσα έρευνα αποσκοπεί στο να εντοπίσει την άποψη σας για τα σχόλια ενός ανθρώπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα την ομοφυλοφιλία.

Διενεργείται στα πλαίσια του μαθήματος “PSYC-512 (Section 02) Advanced Statistics and Research Methods” του μεταπτυχιακού προγράμματος “Counseling Psychology” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από τους φοιτητές Στέλιο Πέτρου και Μαρία Χαραλάμπους.

Την εποπτεία της αξιολόγησης έχει αναλάβει ο καθηγητής κ. Μενέλαος Αποστόλου.

Η έρευνα έχει εγκριθεί από το Social Sciences Ethics Review Board του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω των παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αν έχετε παράπονα σε σχέση με ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την παρούσα έρευνα παρακαλώ επικοινωνήστε με: Δρ. Mark Sullman (πρόεδρος της επιτροπής ηθικής του τμήματος κοινωνικών επιστήμων του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας) Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Θα παρακολουθήσετε ένα βίντεο με ένα άτομο να εκφέρει την άποψη του για την ομοφυλοφιλία.
  • Στη συνέχεια θα παρακολουθήσετε ένα δεύτερο βίντεο με έναν ομοφυλόφιλο να σχολιάζει το αρχικό βίντεο. Τελειώνοντας, καλείστε εσείς να αξιολογήσετε το αρχικό βίντεο.

Στην έρευνα επισυνάπτεται, επίσης, ένα έντυπο συμπλήρωσης των δημογραφικών σας στοιχείων και μία κλίμακα στάσεων απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως θα διατηρηθεί πλήρως η ανωνυμία σχετικά με τη συμμετοχή σας, καθώς οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία θα κωδικοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς της μελέτης. Οι ερευνητές θα είναι οι μοναδικοί, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και δε θα ζητηθούν από τους ιδίους προσωπικά αναγνωριστικά (π.χ. όνομα).

Η συμμετοχή είναι πλήρως εθελοντική και υπάρχει το δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων και απόσυρσης ανά πάσα στιγμή χωρίς κυρώσεις. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να αποσυρθείτε, ενημερώνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ερευνητές για την ακριβή ώρα και ημέρα που ολοκληρώσατε την έρευνα, ώστε να διαγραφούν τα δεδομένα σας.

Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 για να συμμετάσχετε".

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση: ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας.

Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr