Στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας διεξάγεται μία έρευνα με στόχο να διερευνηθούν οι στάσεις ως προς τους ρόλους των φύλων, ο καταμερισμός των οικιακών εργασιών και η επικοινωνία ως παράγοντες που σχετίζονται με την ευημερία και την προσαρμογή της σχέσης στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που συγκατοικούν.

Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα χρειάζεται να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και να βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε μία ετεροφυλόφιλη ρομαντική σχέση, κατά την οποία συγκατοικείτε με τον/την σύντροφο σας.

Η έρευνα και το ερωτηματολόγιο έχουν εγκριθεί από την επιβλέπουσα Επιτροπή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη. Οι απαντήσεις σας θα αναλυθούν ως σύνολο και δεν μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε τα στοιχεία του ατόμου που απαντά. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου 10 λεπτά και δίνονται βοηθητικές οδηγίες για τον τρόπο που θα απαντήσετε. Μπορείτε να διακόψετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε ότι δε θέλετε να συνεχίσετε.

Η έρευνα στηρίζεται στις αυθόρμητες και ειλικρινείς σας απαντήσεις, άλλωστε δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Γι' αυτό, σας ζητάμε να απαντάτε χωρίς ενδοιασμούς, δείχνοντας με κάθε απάντηση τι εσείς προσωπικά και πραγματικά κάνετε, πιστεύετε ή νιώθετε στη σχέση σας.

Εάν σας δημιουργηθεί οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή προβληματισμός σχετικά με το ερωτηματολόγιο και την έρευνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!

Υπέυθυνη της έρευνας: Φωτεινή Παντσελή, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επόπτες: Αντώνης Κατσουρός, Διδάκτωρ Ψυχολογίας Διαπροσωπικών Σχέσεων, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σουλτάνα Μαντόγλου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας,
Παναγιώτης Κορδούτης, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων.

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση: Έρευνα για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που συγκατοικούν.

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr