Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR σας παρουσιάζει πακέτα βιβλίων με κοινή θεματική, σε μεγάλη έκπτωση. Οι συνδυασμοί βιβλίων που προτείνονται, βρίσκονται σε περιορισμένο απόθεμα στο βιβλιοπωλείο μας.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα προσφορών και επωφελειθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις ακολουθώντας τον σύνδεσμο : Συνδυασμοί βιβλίων ψυχολογίας

Τα πακέτα περιλαμβάνουν:

Επιλεγμένα κλασσικά βιβλία Sigmund Freud

1. Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής

Από τις πολλές πτυχές του φροϋδικού έργου (θεραπευτική, πολιτισμική, μεταψυχολογική κ.ά.) αυτή που εκπροσωπείται σε τούτο το βιβλίο είναι, σίγουρα, η πιο προσιτή, η πιο δημοφιλής, η πιο διασκεδαστική και η πιο φαινομενικά αθώα.

2. Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του Εγώ

Γιατί το άτομο εκδηλώνει μέσα στο πλήθος ιδιότητες που δεν εμφανίζει όταν είναι και δρα μόνο του; Γιατί υπό την επίδραση της μάζας, για παράδειγμα, οι νοητικές του ικανότητες υποχωρούν, έχει ακραίες συναισθηματικές αντιδράσεις ή επιδεικνύει ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση;

3. Μια σύνοψη της ψυχανάλυσης

Αριστούργημα του διακειμενικού είδους που θα ονομάζαμε «περίληψη», το βιβλίο αυτό γράφεται στα 1938, χρονιά που πεθαίνει ο Ζίγκμουντ Φρόυντ.

4. Εισαγωγή στην ψυχανάλυση

Με την Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση (Vorlesungen zur Einfuhrung in die Psychoanalyse, 1917) ο Φρόυντ παραδίδει αυτούσια στο ευρύ κοινό τα κείμενα μιας σειράς 28 διαλέξεων που έδωσε στο πανεπιστήμιο της Βιέννης κατά τα έτη 1915-1917, με σκοπό να μυήσει ένα όχι αμιγώς επιστημονικό ακροατήριο στις βασικές έννοιες, τις αρχές και τις μεθόδους της ψυχανάλυσης.

Συνολική τιμή: 36,84€
Έκπτωση 10,00€!

Συμβουλευτική γονέων: Αυτοεκτίμηση για αγόρια και κορίτσια

1. Αυτοεκτίμηση για αγόρια

Κάθε γονιός θέλει ο γιος του να έχει αυτοεκτίμηση. Αυτό, άλλωστε, είναι το διαβατήριό του για μια ευτυχισμένη ζωή. Καθώς όμως τα αγόρια μεγαλώνουν, η αυτοεκτίμησή τους δοκιμάζεται.

2. Αυτοεκτίμηση για κορίτσια

Οι γονείς γίνονται πιο υποστηρικτικοί όταν καταλάβουν πότε είναι πιθανότερο να εμφανιστούν οι δύσκολες μεταβατικές περίοδοι, που ενδέχεται να κάνουν τα κορίτσια τους πιο ευάλωτα και έτσι να μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα βοηθήσουν τους γονείς.

Συνολική Τιμή: 11,32€
Έκπτωση 4,00€!

Σχέσεις

1. Όλο χωρίζω κι όλο γυρίζω

Γιατί, κάθε φορά που χωρίζω, μετά ξαναγυρίζω;

Ποιοι από τους 14 μηχανισμούς που οδηγούν σ' αυτή την "τραμπάλα", σε πιάνουν στα γρανάζια τους;

Πώς δημιουργείται το φαινόμενο της ζήλιας;

Υπάρχουν 8 μονοπάτια που μας "βγάζουν" στη ζήλια. Ποια απ' αυτά έχουν γίνει "χόμπι" σου, ώστε μπορεί να οδηγούν τη σχέση του στο "Χωρίζω - Γυρίζω";

2. Πώς να παίζεις τους άντρες στα δάχτυλα

Το να έχεις τη σχέση των ονείρων σου δεν είναι τόσο δύσκολο.

3. Όσο πιο λίγο μ' αγαπάς, τόσο πιο πολύ σε θέλω

Υπάρχει τρόπος να ελέγξεις τη ζήλια του συντρόφου σου και τη δική σου; Γιατί απατάμε; Πώς αντιμετωπίζεις έναν χωρισμό; Πώς πρέπει να διαχειρίζεσαι τον θυμό σου; Πώς αποκτάς αυτοπεποίθηση; Πώς γίνεται η επιλογή συντρόφου; Πώς ξεπερνάς έναν μεγάλο έρωτα; Πώς αποφεύγεις μια απόρριψη;

Συνολική Τιμή: 23,19€
Έκπτωση 9,94€!

Άγχος και φόβος

1. Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία

Ο παρών οδηγός σχετικά με τη διαταραχή πανικού και την αγοραφοβία αποτελεί μια συμπυκνωμένη και εύχρηστη εισαγωγή η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις.

2. Χωρίς φόβο και άγχος

Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε με την ελπίδα να βοηθήσει τους έφηβους που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα του άγχους και της ανησυχίας στη ζωή τους και να τους δώσει το μήνυμα ότι μία ευτυχισμένη ζωή βασίζεται στη γαλήνη του νου και της ψυχής.

3. Καταπολεμήστε το στρες για πάντα

Το βιβλίο Καταπολεμήστε το στρες για πάντα θα σας οδηγήσει μακριά από την παγίδα του στρες και θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

4. Φόβος

Σε όποιο βαθμό κι αν βιώνουμε τον φόβο, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε χωρίς να ορίζει και να καθοδηγεί αυτός τη ζωή μας. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο Βιετναμέζος μοναχός και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Τικ Νιατ Χαν μας προτείνει ένα διαχρονικό μονοπάτι για να ζούμε χωρίς φόβο.

Συνολική Τιμή: 39,33€
Έκπτωση 21,18€!

Ψυχοθεραπεία

1. Ας μιλήσουμε για ψυχοθεραπεία

Ενάς οδηγός απλός, σύντοµος, περιεκτικός, χωρίς περιττές ορολογίες και δυσνόητη γλώσσα, που αποκρίνεται σε βασικά ερωτήµατα, τα οποία κάνουν συχνά πολλοί άνθρωποι για τις ψυχολογικές θεραπείες.

2. Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας

  • Πώς δημιουργείται η θεραπευτική σχέση και ποιοι είναι οι παράγοντες που την προάγουν;
  • Πώς δημιουργείται το κλίμα στην θεραπευτική σχέση;
  • Πώς δημιουργείται το πλαισίου της θεραπευτικής σχέσης;
  • Τι είναι η ενσυναίσθηση;
  • Πώς καλλιεργείται η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια στην ψυχοθεραπευτική σχέση;

Συνολική Τιμή: 21,18€
Έκπτωση 10,00€!

Απεξάρτηση-χρήση ουσιών

1. Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συναρπαστική περιήγηση στο θέμα των ουσιών παγκοσμίως, καθώς και στην αμφίθυμη σχέση μας με όλες αυτές: από το αλκοόλ μέχρι τις αμφεταμίνες, από την κάνναβη μέχρι το κρακ, από την ηρωίνη μέχρι το βάλιουμ.

2. Αλήθειες, ψέματα και μυστικά της απεξάρτησης

Η εξάρτηση -η οποιαδήποτε εξάρτηση- καταδυναστεύει τον άνθρωπο. Τον απαξιώνει. Τον περιθωριοποιεί. Τον εξαθλιώνει. Του στερεί την προσωπικότητα του και ελέγχει τις συμπεριφορές του.

*Το συγκεκριμένο μοναδικό αντίτυπο περιλαμβάνει ένα μικρό σχίσιμο στο πάνω μέρος της ράχης του βιβλίου.

Συνολική Τιμή: 12,76€
Έκπτωση 10,00€!

Θετική ψυχολογία

1. Ψυχο-Λογικά μυστικά που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα

Πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν το φιλαράκι σου μπορούσε να ξεκλειδώσει τα ψυχολογικά μυστικά της ζωής; Αν σε πήγαινε ένα ταξίδι, σε κέρναγε ένα καλό κρασί και απαντούσε, σε απλά ελληνικά, στα φλέγοντα ερωτήματά σου;

2. Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης θα βρει μερικά άκρως ενδιαφέροντα κείμενα σχετικά με το περιβόητο κυνήγι της ευτυχίας, το πώς ακριβώς ορίζεται αυτή και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να την κατακτήσουμε, έχοντας κατανοήσει προηγουμένως το ακριβές νόημα και περιεχόμενό της.

3. Πώς να είσαι θετικός

Ετοιμάσου να ανακαλύψεις την εσωτερική αισιοδοξία σου ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, ώστε να διώξεις τα μαύρα σύννεφα και να επικεντρωθείς σε ό,τι καλό υπάρχει γύρω σου.

Συνολική Τιμή: 21,87€
Έκπτωση 10,00€!

Συμβουλευτική γονέων

1. Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

Ένα βιβλίο-κοινωνική παρέμβαση ως προς τη γονεϊκή λειτουργία, που διαβάστηκε, αγαπήθηκε και συζητήθηκε όσο λίγα, επανακυκλοφορεί σε νέα εμπλουτισμένη μορφή η οποία απαντά και στο αγωνιώδες ερώτημα: «Και τι κάνουμε τώρα που το θέμα έχει στραβώσει και το παιδί έχει ξεφύγει;».

2. Εσύ, θα σε επέλεγες για γονιό σου;

Η ασυνείδητη ή συνειδητή απόφαση να γίνει κάποιος γονέας θα κρίνει το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων αν ένα παιδί από ακατάλληλους γονείς ανελιχθεί στην εξουσία ή ακόμα και όταν καθίσει στο ίδιο θρανίο με ένα ανυποψίαστο εύπλαστο παιδί. Το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.

3. Οδηγός για προβληματισμένους γονείς

Πολλοί γονείς αισθάνονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα συναισθηματικά προβλήματα ή τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους. Το βιβλίο αυτό τους δίνει κουράγιο και τους καθησυχάζει, δείχνοντας τον δρόμο για κάποιες αποτελεσματικές λύσεις.

4. Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο

Η τιμωρία και η απειλή, πάνω στις οποίες θεμελιωνόταν άλλοτε η γονική εξουσία, αποδοκιμάζονται σήμερα από όλους τους μεγάλους διανοητές της εκπαίδευσης. Άραγε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε και να παραιτηθούμε από τον γονεϊκό μας ρόλο;

Συνολική Τιμή: 28,87€
Έκπτωση 14,00€!

Αυτοβελτίωση

1. Πόσο αντέχεις την αλήθεια;

Τα πάντα κάνει ο έξω άνθρωπος για να αποφύγει τον μέσα άνθρωπο, τον μόνο αληθινό κίνδυνο! Τον μόνο γκρεμό! Τη μόνη κορυφή! Το μοναδικό Ταξίδι... Για πόσο καιρό όμως θα αποφεύγεις την αντιπαράθεση με την αλήθεια;

2. Η τέχνη της απλότητας

Κάνοντας τη ζωή σας πιο απλή, την κάνετε ταυτόχρονα πιο πλούσια.

Συνολική Τιμή: 15,53€
Έκπτωση 6,00€!

Ποιοτικά έργα ψυχοθεραπευτών

1. Μήπως;

Πες μου ποιος σε κατοικεί να σου πω ποιος είσαι.

Η τρέλα, ο έρωτας, η γραφή, τα ζώα, η μουσική, οι λέξεις, η λύπη, ο ενθουσιασμός, η πληγή, το φιλί, η συντριβή, η εξοχή, η ψευδαίσθηση του καθαρού αέρα με κατοικούν.

2. Οριακά

«Ζήλια σκέφτηκα αμέσως. Ο μεγαλύτερος μύθος στην ιστορία των σχέσεων είναι ότι, όσοι αγαπάνε, ζηλεύουν. Οι αλήθειες της ζήλιας είναι εντελώς διαφορετικές. Ζηλεύουν όσοι είναι ανασφαλείς, όσοι φέρνουν τα άσχημα, πρώιμα βιώματά τους στην κάθε νέα τους σχέση.» Απόσπασμα από το βιβλίο

3. Ένα ανήσυχο μυαλό

Στο «Ένα ανήσυχο μυαλό» η συγγραφέας εξετάζει τη μανιοκατάθλιψη από τη σκοπιά και του θεραπευτή και του θεραπευόμενου, αποκαλύπτοντας και την τρομερή φρίκη και τη σκληρή γοητεία της που την έκανε πολλές φορές να αρνείται τη φαρμακευτική θεραπεία.

Συνολική Τιμή: 21,52€
Έκπτωση 15,00€!

Ψυχώσεις

1. Μαγεία και σχιζοφρένεια

Πρόκειται για δύο αυτοτελή μέρη που προορίζονταν να απαρτίσουν μια ενότητα. Στο πρώτο μέρος επισκοπεί ένας τεράστιος όγκος εθνογραφικού και λαογραφικού υλικού από όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου και από διάφορες ιστορικές εποχές, προσπαθώντας να διατυπώσει μια γενική ψυχολογική ερμηνεία της μαγείας.

2. Ψευδαισθήσεις

Στα 15 κεφάλαια αυτού του πραγματικά συγκλονιστικού και πολυαισθητηριακού βιβλίου, o Oliver Sacks εξετάζει, με άμεση, κρυστάλλινη γλώσσα, το φαινόμενο ψευδαισθήσεις σε όλες τις πτυχές του.

Συνολική Τιμή: 22,56€
Έκπτωση 15,00€!

Ισορροπημένη ζωή

1. Lagom: Η σουηδική τέχνη της ισορροπημένης ζωής

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε τις βασικές αρχές του Lagom για να μεταμορφώσετε με θετικό τρόπο τη ζωή σας. Το Lagom είναι η μέθοδος που καθιστά την καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ισορροπημένης ζωής.

2. Το βιβλίο του Hygge

Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα. Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο Hygge (προφέρεται Χου-Γκα).

Συνολική Τιμή: 20,79€
Έκπτωση 5,00€!

Εφηβεία

1. Δρόμοι της εφηβείας

Ο έφηβος είναι κάποιος άλλος από το παιδί που γνωρίζαμε, και πρέπει να τον υιοθετήσουμε μέχρι να γίνει ο άγνωστος ενήλικας που δυνάμει είναι ήδη. Πρέπει να υιοθετήσει και ο ίδιος τον εαυτό του, να του δώσει μια ταυτότητα, να αναλάβει την ευθύνη ως υποκείμενο των επαναλήψεων και των φαντασιώσεων του, να φτιάξει το παρελθόν και την ιστορία του.

2. Εγχειρίδιο ζωής για εφήβους και γονείς

Κανείς δεν σου έχει πει πώς λειτουργεί η δικιά σου ζωή και πώς μπορείς να βελτιώσεις τον τρόπο σκέψης σου και τις προτεραιότητες που δίνεις καθημερινά στις επιλογές σου ώστε να επιτύχεις προσωπική και επαγγελματική επιτυχία τώρα και αύριο.

Αυτό είναι το βιβλίο με τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!

Συνολική Τιμή: 21,40€
Έκπτωση 5,00€!

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα προσφορών και επωφελειθείτε από τις μεγάλες εκπτώσεις ακολουθώντας τον σύνδεσμο Συνδυασμοί βιβλίων ψυχολογίας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.