Ακρόαση άρθρου......

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας παραχωρώντας συνέντευξη στo Psychology.gr και τη Χρύσα Πράντζαλου μας μίλησε για το νέο του βιβλίο και πώς αυτό γεννήθηκε. Η γαλήνη είναι μια εσωτερική υπόθεση που πάει χέρι - χέρι με την επαφή μας με τη φύση, όπως προκύπτει από τη βαθιά σύνδεση που αποκαλύπτεται να έχει ο Κώστας Κρομμύδας μαζί της. Το νέο του βιβλίο «Εβόρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΕΡ: Τι σημαίνει για εσάς «Εβόρα»;

ΑΠ: Η Εβόρα είναι ένας συνδυασμός συναισθημάτων, αισθήσεων και προσωπικής ευημερίας, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Είναι το μέρος που με ηρεμεί και αποτελεί το καταφύγιό μου, αλλά και η στιγμή της ημέρας που νιώθω αυτή την εσωτερική πληρότητα.

Η Εβόρα, στο ομώνυμο βιβλίο μου, είναι το μέρος όπου ζει και εργάζεται η πρωταγωνίστριά μου, η Αριάδνη. Η ιστορία του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο που έχει επιλέξει η ίδια να ζει, μιας και μέσω της δουλειάς της ως ειδικός ευζωίας παροτρύνει τους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη φύση. Τη φύση που δεν σταματά ποτέ να μας προσφέρει τα οφέλη της αλλά εμείς αντιθέτως δεν εκτιμούμε.

Αποκτήστε το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα Εβόρα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

ΕΡ: Πιστεύετε πως η επαφή με τη φύση μας βοηθά να βρούμε την εσωτερική γαλήνη;

ΑΠ: Μόνο έτσι θα μπορούσε να είναι. Είναι βασικός παράγοντας της ζωής μας από τη γέννησή μας. Είναι θλιβερό να βλέπεις νέα παιδιά να μη δείχνουν κανένα ενδιαφέρον ακόμα και σε έναν περίπατο στη φύση. Πρέπει και οι γονείς να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε το περιβάλλον.

Είναι χρέος μας να το φροντίζουμε. Είναι και χρέος μας να το σεβόμαστε. Να σεβόμαστε τους νόμους του. Δεν είμαστε κυρίαρχοί του, αλλά φιλοξενούμενοί του, άλλωστε. Τα οφέλη και κατά συνέπεια η εσωτερική γαλήνη έρχονται αφού εναρμονιστούμε με τη φύση.

ΕΡ: Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα για το τελευταίο σας βιβλίο;

ΑΠ: Αφορμή αποτέλεσε ένα ταξίδι μου στην Παναγίτσα της Έδεσσας, όταν είχα επισκεφθεί το καφέ-εστιατόριο Εβόρα που υπάρχει εκεί, για τον σκοπό μιας παρουσίασης για τα βιβλία μου. Απλά θα σας πω πως μαγεύτηκα από το μέρος, γιατί αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Η έμπνευση ήρθε στιγμιαία και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να καταλάβω τι ήθελα πραγματικά να γράψω, αφού αυτός ο τρόπος ζωής είναι τόσο κοντά στον τρόπο με τον οποίο κι εγώ ο ίδιος μεγάλωσα.

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

ΕΡ: Τι άλλο ετοιμάζετε τώρα;

ΑΠ: Το επόμενο βιβλίο μου με τίτλο «Ακάκιε» βρίσκεται στη διαδικασία της επιμέλειας και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 12 Μαΐου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος μιας και το περιεχόμενό του αποτέλεσε μία πρόκληση για μένα.

Επίσης, αυτό το διάστημα παραδίδω Master Class συγγραφής, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γράψουν ένα βιβλίο ή έχουν γράψει κάποιο και δεν γνωρίζουν πώς να προωθήσουν τη δουλειά τους. Αποτελείται από μία σειρά βίντεο και live μεταδόσεων στα οποία αναλύεται ό,τι αφορά τη συγγραφή και την έκδοση.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Κρομμύδα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence).

Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με Λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories). Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon).

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι, το 2019 το Μια Νύχτα Ακόμη και το 2020 η Εβόρα. Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.