Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή που κάνεις; Έχεις κάνει ποτέ μια παύση από την καθημερινότητα για να κάνεις στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση;

Burnout, άγχος, ψυχική εξουθένωση

Τρεις λέξεις που είναι για όλους μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Η καθημερινότητα κινείται με πολύ γρήγορο ρυθμό και εμείς, σαν σε αγώνα δρόμου τρέχουμε για να τα προλάβουμε όλα. Ως συνέπεια καμιά φορά χάνουμε τις ισορροπίες μας και δε μπορούμε να βρούμε που αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Αλήθεια, τι θα μας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους;

«Όταν θα είσαι πια στα τελευταία σου δεν θα ευχηθείς να είχες περάσει περισσότερο χρόνο στο γραφείο» γράφει ο Robin Sharma στο Μοναχό που πούλησε τη Ferrari του, ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 26 χρόνια, αλλά μοιάζει να γράφτηκε σήμερα.

Ο Τζούλιαν Μαντλ, ένας από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, είναι ο ορισμός του workaholic. Είναι ο καλύτερος στον κλάδο της δικηγορίας και δουλεύει ασταμάτητα για να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή.

Μέχρι που όλα αλλάζουν.

Μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, παθαίνει έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου και φτάνει ένα βήμα πριν το θάνατο. Μια τόσο μεγάλη κρίση έχει απίστευτη δύναμη. Μπορεί να σε ισοπεδώσει πλήρως, αλλά αν τη δεις με διαφορετική ματιά μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Ο Τζούλιαν μετά το γεγονός αυτό αλλάζει. Παραιτείται, καθώς συνειδητοποιεί ότι ούτε η φήμη, ούτε η καριέρα, ούτε και τα εκατομμύρια που είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό τον έκαναν πραγματικά ευτυχισμένο.

«Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα είχα, δεν ήμουν ποτέ ικανοποιημένος. Ήμουν μονίμως δυστυχής. Και όλο αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από απληστία.»

Ξεκινάει τότε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ανατολή αναζητώντας τον σκοπό της ζωής του, το οποίο στη συνέχεια αφηγείται στον κεντρικό ήρωα της ιστορίας μεταφέροντας του όσα έμαθε και όσα θέλει ακόμα να αναζητήσει.

Μέσα από μικρές απλές ιστορίες ο αναγνώστης προβληματίζεται και διερωτάται με τη σειρά του αν πράγματι οι προτεραιότητες που έχει θέσει στη ζωή του τον κάνουν ευτυχισμένο.

Στο τέλος του κάθε κεφαλαίου υπάρχει η σύνοψη των συμβουλών του Τζούλιαν.

Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του δεν είναι απλά ένα βιβλίο, είναι ένας οδηγός που σε κατευθύνει βήμα-βήμα και σε ενθαρρύνει να κάνεις την αλλαγή και να διεκδικήσεις την ευτυχία που σου αξίζει!

Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 70 γλώσσες, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας αρκετούς πρακτικούς τρόπους που βοηθούν τον αναγνώστη να αποκτήσει εσωτερικό πλούτο, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη.

Αν η σκέψη σας ως τώρα ήταν «καλή η υπόθεση, αλλά εγώ δεν έχω χρόνο για διάβασμα»…σας λέμε ότι πλέον μπορείτε να ακούσετε την ιστορία του Robin Sharma σε αφήγηση του Αιμίλιου Χειλάκη. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε audiobook από την bookvoice.

Ο Robin Sharma θεωρείται ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων. Τα βιβλία του έχουν αγαπηθεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αποκτήστε το διαχρονικό βιβλίο Ο Μοναχός που πούλησε την Φερράρι του, απευθείας από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Διόπτρα.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr