Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχλογίας της Πύλης μας προτείνει και παρουσιάζει 5 βιβλία που αφορούν το διαλογισμό, ασκήσεις αναπνοών και τα ενεργειακά κέντρα. Τα ευεργετικά οφέλη του διαλογισμού και των ασκήσεων αναπνοών βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας και ανακουφίζουν από το άγχος και τις δυσλειτουργικές σκέψεις. Αποκτήστε τα βιβλία από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Ένα μάθημα διαλογισμού

Το υπερδραστήριο μυαλό του 21ου αιώνα δυσκολεύεται όταν προσπαθεί να χαλαρώσει και να βυθιστεί σε μια εμπειρία σιω­πής και συνειδητότητας. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, τις προκλήσεις του σύγχρονου μυαλού, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, ανέπτυξε νέες τεχνικές διαλογισμού. Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια νέα πλευρά της διαλογιστικής ζωής, που ακολουθείται από μια απλή τεχνική πρακτικού διαλογισμού και συνειδητοποίησης.

Έπειτα από κάθε εμπειρία, μπορούμε να αναλογιστούμε το συνοδευτικό απόσπασμα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο που προσφέρεται για σημειώσεις.

Κατά την εφαρμογή των τεχνικών,ο Osho μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γνώσεις του για την αγάπη, τον θυμό, τη χαλάρωση και πολλά ακόμη θέματα, με σκοπό να μας καθοδηγήσει προς ένα τοπίο εσωτερικής αποδοχής, χαράς και ενσυνειδητότητας.
Από αρχάριους που λαχταρούν να βρουν τη γαλήνη μέχρι εκείνους που απλώς θέλουν να βελτιώσουν την πρακτική τους, ο οδηγός διαλογισμού του Osho μπορεί να διδάξει τους πάντες ώστε να καταφέρουν να διαχωριστούν από το μυαλό τους, με σκοπό τη μεταμόρφωση της συνειδητότητας, που επιφέρει μια νέα κατανόηση ως προς το τι σημαίνει να είναι κάποιος σε επαγρύπνηση και να ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε του φέρνει η ζωή.

Το βιβλίο "Ένα μάθημα διαλογισμού" μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

Αποκτήστε το βιβλίο του Osho Ένα μάθημα διαλογισμού από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Ο διαλογισμός ως ίαμα για την ψυχή

Εδώ και πολλούς αιώνες ο διαλογισμός θεωρείται στην Ανατολή ως ένας σημαντικός παράγων με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τη σωματική, τη νοητική και την πνευματική υγεία του ανθρώπου. Στις ημέρες μας, η Δυτική ιατρική, μετά από έρευνες και πειραματικές μελέτες που έγιναν σε ιατρικές σχολές, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια, αναγνωρίζουν και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του διαλογισμού στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του σώματος, του νου και της ψυχής.

Στην εισαγωγή αυτού του βιβλίου ο διακεκριμένος επιστήμων και παγκοσμίως γνωστός πνευματικός Διδάσκαλος Sant Rajinder Singh μιλάει για τα αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα του διαλογισμού, ως ίαμα του πνεύματος, στο οποίο πνεύμα στηρίζεται η υγεία του σώματος και του νου.

Στη συνέχεια, διακεκριμένοι Αμερικανοί ιατροί καθηγητές πανεπιστημίων, κλασσικής, αλλοπαθητικής και παρεμβατικής ιατρικής, ογκολόγοι, νευρολόγοι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, χειροπράκτορες και εργαστηριακοί ερευνητές ιατροί, παραθέτουν τις απόψεις τους για τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης του διαλογισμού, γενικά στη ζωή και ειδικότερα στην υγεία μας.

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο μόνο από γιατρούς και μεταφρασμένο από γιατρό, με τρόπο που οι ιατρικοί όροι και οι έννοιες που περιέχει να γίνονται εύκολα κατανοητά από κάθε αναγνώστη.

"Μια λανθάνουσα πνευματική ενέργεια βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο που έχει τη δύναμη να μας ολοκληρώσει. Η τεχνική για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δύναμη είναι ο διαλογισμός. Από τη στιγμή που ενεργοποιηθεί αυτή η εσωτερική δύναμη με το διαλογισμό, υφιστάμεθα μια βαθειά μεταμόρφωση. Βιώνουμε βελτίωση στη σωματική νοητική, συναισθηματική και ψυχική μας υγεία".

Αποκτήστε το βιβλίο Ο διαλογισμός ως ίαμα για την ψυχή από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Τα τσάκρα και οι λειτουργίες τους

"Ο νοήμων άνθρωπος δεν είναι στενόμυαλος. Δεν συμπεριφέρεται σαν τη στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι της στη γη προσπαθώντας να αποφύγει τις νέες ιδέες και εξελίξεις... Ο νοήμων άνθρωπος μελετά αυτές τις ιδέες με ανοιχτό, αντικειμενικό μυαλό".
Master Choa Kok Sui

Τα τσάκρα ή περιδινούμενα κέντρα είναι πολύ σημαντικά μέρη του ενεργειακού σώματος.

Πόσα τσάκρα υπάρχουν; Είναι επτά ή περισσότερα; Πόσο σημαντικά είναι τα τσάκρα στην πνευματική, νοητική, συναισθηματική και φυσική ευεξία σας;

- Κάποια αρχαία ινδικά βιβλία και κάποιοι σύγχρονοι συγγραφείς αναφέρουν επτά τσάκρα.
- Στο βιβλίο "Bhagavad Gita", ο Κρίσνα αναφέρει μια πόλη με εννέα πύλες. Αυτό αντιστοιχεί στο σύστημα με τα εννέα κύρια τσάκρα.
- Στα κείμενα "Upanishads" αναφέρεται μια πόλη με έντεκα (11) πύλες που αντιστοιχεί στο σύστημα με τα έντεκα κύρια τσάκρα.
- Το σύστημα της Καμπάλα έχει δέκα (10) ενεργειακά κέντρα συν ένα κρυμμένο, σύνολο έντεκα (11).

Η αλήθεια είναι δυναμική, όχι στατική. Αυτή είναι η βάση για την πρόοδο.

Αυτό το βιβλίο συγκεντρώνει διδασκαλίες του Master Choa Kok Sui για το ενεργειακό σώμα και τα κύρια τσάκρα του. Αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια το μυστικό των 11 τσάκρα το 1987, στο βιβλίο του "Η αρχαία επιστήμη και τέχνη του Pranic Healing", που τώρα τιτλοφορείται "Θαύματα μέσω του Pranic Healing". Προς τα τέλη του 2000, αποκάλυψε επιπλέον την ύπαρξη του 12ου τσάκρα στο βιβλίο του "Επιτυγχάνοντας την ένωση με την ανώτερη ψυχή", που παλαιότερα κυκλοφορούσε με τον τίτλο "Διαλογισμοί για την πραγμάτωση της ψυχής".

Είναι βασισμένο σε μία ολόκληρη ζωή έρευνας και πειραμάτων στην ζωτική ενέργεια ή πράνα. Ο συγγραφέας μετέτρεψε δυσνόητες ιδέες σε απλές έννοιες και ενεργειακές αρχές με πρακτική εφαρμογή. Το έργο του απομυθοποιήσε αρχαίες διδασκαλίες, όπως το Pranic Healing και η Arhatic Yoga, τις μετέτρεψε σε επιστήμες με κανόνες και τις έθεσε προσβάσιμες στον σύγχρονο άνθρωπο.

Αποκτήστε το βιβλίο Τα τσάκρα και οι λειτουργίες τους από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Δώδεκα διαλογισμοί

Διαλέγοντας αυτό το βιβλίο, καλείσαι να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, που ίσως σου φανεί λίγο ασυνήθιστο την πρώτη φορά. Μέσα σε λίγο χρόνο, με λίγη εξάσκηση και συνειδητή εφαρμογή όσων προτείνονται, θα ανακαλύψεις τη μοναδικότητά σου και τη δύναμη σου, θα βελτιώσεις τις δεξιότητες σου, θα αναγνωρίσεις και θα αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου. Πολύ σύντομα θα έχεις σημειώσει μια ουσιαστική νίκη, που θα σου δίνει αίσθημα ολοκλήρωσης, θέτοντας τα θεμέλια για κάτι δυνατότερο και σημαντικότερο από ό,τι βιώνεις μέχρι τώρα.

Εδώ υπάρχουν:

  • 12 Θεραπευτικοί Διαλογισμοί με τα αρχετυπικά σύμβολα του Carl Jung, που τα αποτελέσματα τους είναι άμεσα, θετικά, θεραπευτικά και πολύ ισχυρά

  • 12 ταξίδια αυτογνωσίας, που είναι τα μυστικά κλειδιά για να μπούμε στα βάθη του συλλογικού και προσωπικού ασυνείδητου, να το φωτίσουμε, να ανασύρουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του

  • 12 μέθοδοι αυτοπραγμάτωσης, που μας δίνουν άμεσα χρήσιμες πληροφορίες για τον εξωτερικό εαυτό (Προσωπικότητα - Εγώ) και για τον εσωτερικό εαυτό (Ανώτερος Εαυτός - Ψυχή)

  • 12 άμεσες προσεγγίσεις της ψυχής μας, που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα κίνητρα μας, ώστε να διαχωρίζουμε τι θέλουμε, τι έχουμε πραγματικά ανάγκη και για ποιο λόγο

  • 12 τρόποι που ενώνουν εξωτερικό και εσωτερικό εαυτό, που μας βοηθούν να ζούμε συνειδητά και με πλήρη επίγνωση, που φωτίζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις-έργα μας, αλλά και ολόκληρη την ύπαρξή μας

  • 12 αρχετυπικές πυξίδες, μέσα από τις οποίες, ανακαλύπτοντας την πραγματική μας ταυτότητα και την αληθινή ουσία της ύπαρξης μας, γινόμαστε εμείς οι ίδιοι, οι δημιουργοί της χαράς, της αγάπης, της αφθονίας και της ευημερίας στη ζωή μας.

Έτσι η ψυχή πραγματώνει όλες τις γήινες εμπειρίες της ελεύθερα και εύκολα. Μέσα από αυτούς τους 12 Διαλογισμούς, εδραιώνουμε μια δυνατή σχέση με τη διαίσθηση μας και τον Ανώτερο Εαυτό μας. Αυτός ο Ανώτερος Εαυτός είναι το δώρο μας, που περιμένει εμάς για να το ανοίξουμε.

Αποκτήστε το βιβλίο Δώδεκα διαλογισμοί από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr

Ασκήσεις αναπνοής από τους σοφούς της Ανατολής

Tο απλό και όμορφο θαύμα της ανάσας χρησιμοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων απ' τους σοφούς της Ανατολής και αργότερα της Δύσης ως μέσο αυτεπίγνωσης, γαλήνης, επικοινωνίας με τον Θεό και βαθιάς θεραπείας σωματικών ή ψυχικών διαταραχών.

Στο παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζονται με εύληπτο και πρακτικό τρόπο πανίσχυρες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία (Βουδισμός Ζεν και Σίντο), στο Βιετνάμ (Βουδισμός Ζεν), στη Βιρμανία (Βουδισμός Βιπάσανα), στην Ινδία (Γιόγκα), στην Κίνα (Ταοϊσμός), στο Θιβέτ (Βουδισμός Βατζραγιάνα) και στον Ορθόδοξο μοναχισμό (Ησυχασμός).

Αναλύονται εξειδικευμένες ασκήσεις θεραπείας συναισθημάτων (άγχος-στρες, θυμός, ζήλεια, ανασφάλεια, κατάθλιψη, συζυγικά προβλήματα κ.ά.) και σωματικών παθήσεων, τεχνικές της Γιόγκα (με συνοδεία φωτογραφικού υλικού), καθώς και μέθοδοι επικέντρωσης στο θαυμαστό παρόν της ζωής.

Αποκτήστε το βιβλίο Ασκήσεις αναπνοής από τους σοφούς της Ανατολής από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.