Η ομάδα της Πύλης μας, σας παρουσιάζει τα βιβλία που προτιμήθηκαν περισσότερο για τον μήνα Μάϊο, από το βιβλιοπωλείο του Psychology.gr. Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, βλέπουμε στη λίστα των κορυφαίων βιβλίων αυτοβοήθειας, τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων. Για πολλοστή φορά βλέπουμε ακόμη να συμπεριλαμβάνονται στα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία του μήνα, συγγραφείς όπως ο Osho και ο Bucay. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη, ένα βιβλίο που εμφανίστηκε στη σχετική λίστα, παρόλο που κυκλοφόρησε μόλις πριν από 3 εβδομάδες.

Από την περίληψη του φαίνεται πολύ ελκυστικό (αν και κανείς από την ομάδα μας δεν το έχει διαβάσει ακόμη). Πρόκειται για το νέο βιβλίο των εκδόσεων Διόπτρα: Ανάμεσα σε ηλίθιους.

Τέλος, στις κατηγορίες βιβλίων που απευθύνονται σε ψυχολόγους αλλά και σε κάθε ειδικό ψυχικής υγείας, επανήλθε μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις, το βιβλίο  Βασική Ψυχοφαρμακολογία για ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές.

Προμηθευτείτε τα βιβλία από το πληρέστερο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του ελληνικού διαδικτύου!

Ανάμεσα σε ηλίθιους

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα; Δεν είστε ο μόνος!

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.
O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

Αποκτήστε το βιβλίο Ανάμεσα σε ηλίθιους από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ο κανόνας των πέντε δευτερολέπτων

Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζονται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να:

  • Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
  • Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτο-αμφισβήτηση.
  • Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
  • Σταματήσεις να ανησυχείς και να νιώσεις πιο χαρούμενος.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες σου άφοβα.

Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις... είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Αποκτήστε το βιβλίο Ο κανόνας των πέντε δευτερολέπτων από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Βασική ψυχοφαρμακολογία για ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία εξαιρετική επισκόπηση της ψυχοφαρμακολογίας τόσο για όσους έχουν ιατρική εκπαίδευση, όσο και για όσους δεν έχουν. Προσφέρει σημαντικές, έγκυρες και επικαιροποιημένες πληροφορίες, με απλό, κατανοητό και εύληπτο τρόπο και είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα,

Επιπλέον, οι επιμελητές της ελληνικής έκδοσης έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν εύχρηστα παραρτήματα στα οποία παρατίθενται οι εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων στην Ελλάδα και οι κύριες εγκεκριμένες ενδείξεις τους, καθώς και ένα εκτενές αγγλοελληνικό γλωσσάριο όρων φαρμακολογίας-ψυχοφαρμακολογίας που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Αποκτήστε το βιβλίο Βασική ψυχοφαρμακολογία για ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Άνδρας αξίας

Τι θα μάθεις από το βιβλίο:

Πώς να δίνεις λύσεις στα προβλήματα που σε εμποδίζουν να φλερτάρεις τις γυναίκες που Θες πραγματικά
Πώς να φλερτάρεις αποδοτικά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες
Πώς να αναλαμβάνεις δράση με τρόπο που θαυμάζεις τον εαυτό σου και γίνεσαι ελκυστικός στους γύρω σου
Η μέθοδος των 6 σταδίων: Πώς να κάνεις το φλερτ με ωραίες άγνωστες γυναίκες, μια ευχάριστη συνήθεια Βήμα- βήμα η διαδικασία της αποδοτικής προσέγγισης
Ποια είναι η σιωπηλή δύναμη για να αντιδράς στις προκλήσεις και να εντυπωσιάζεις τους γύρω σου
Πώς να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου την ώρα που σε απειλούν

Αποκτήστε το βιβλίο Άνδρας αξίας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Το coaching στην πράξη

Είναι το coaching αναγκαιότητα, μόδα ή πανάκεια; Ποια είναι η κατάλληλη "Αγωγή" μετά από μια "Προαγωγή"; Μια ιστορία coaching και καλλιέργειας δεξιοτήτων για νέους στη θέση προϊσταμένους, για νέους coaches και για κάθε εργαζόμενο που ενδιαφέρεται για την επαγγελματική του εξέλιξη..

Αποκτήστε το βιβλίο Το coaching στην πράξη από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Το ταξίδι της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο άνθρωπος είναι μια γέφυρα, λέει ο Όσσο, ανάμεσα στο ζώο και στο θείο - και η επίγνωσή μας σχετικά με αυτή τη διττή πλευρά της φύσης μας είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους. Είναι αυτό που μας κάνει ανήσυχους, γεμάτους συγκρούσεις, τόσο συχνά στο σταυροδρόμι του εγωκεντρισμού και της γενναιοδωρίας, της αγάπης και του μίσους, της αδυναμίας και της δύναμης, της ελπίδας και της απελπισίας.

Το "Ταξίδι της ανθρώπινης ύπαρξης" εξετάζει το πώς μπορούμε να αποδεχτούμε αυτές τις φαινομενικές αντιθέσεις, πώς να βρούμε το κλειδί για να μετατρέψουμε κάθε ανατροπή και αλλαγή του ταξιδιού της ζωής σε μια νέα ανακάλυψη του πεπρωμένου μας.
Άλλη μια σημαντική διδασκαλία του Όσσο.

Αποκτήστε το βιβλίο Το ταξίδι της ανθρώπινης ύπαρξης από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ο δρόμος της συνάντησης

Μας στηρίζω με όλη μου την καρδιά.
Αν, όμως, με πιέσεις να διαλέξω...
ανάμεσα σ' εσένα και σ' εμένα...
εμένα.

Ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε πράγμα και κάθε άτομο που αγαπάμε, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε εμείς. Σαν να ξεχάσαμε τη θέση μας στον κόσμο. Μπορούμε πολύ γρήγορα να εντοπίσουμε τη θέση των άλλων, τη θέση που έχουν οι άλλοι στη ζωή μας, και καμιά φορά μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμα και τη θέση που κατέχουμε εμείς στη ζωή των άλλων. Έχουμε, όμως, ξεχάσει ποια θέση κατέχουμε εμείς στη δική μας τη ζωή.

"Ο δρόμος προς την αυτοπραγμάτωση είναι αδιάκοπος και δυσχερής", επαναλαμβάνει ο Χόρχε Μπουκάι σε όλα του τα βιβλία. Σ' αυτήν τη σειρά των "Δρόμων", ο δημοφιλής αργεντινός ψυχίατρος μας παρέχει χάρτες της περιοχής για να επιλέξει ο καθένας τη δική του διαδρομή και να πορευτεί με τον δικό του ρυθμό. "Η ευτυχία" διαβεβαιώνει, "δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι επίσης, από πολλές απόψεις, υποχρέωσή μας: μια σύμβαση που έχουμε συνάψει με τη ζωή." Ο δρόμος της συνάντησης είναι ο δεύτερος από μια σειρά πέντε τόμων που φέρουν τον γενικό τίτλο: "Φύλλα Πορείας".

Αποκτήστε το βιβλίο Ο δρόμος της συνάντησης από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Unfu*k Yourself

Τι σας εμποδίζει να ζήσετε μια καλύτερη ζωή; Οι περισσότεροι θα κατανόμαζαν πράγματα όπως οι σχέσεις με τους άλλους, το χρήμα, η δουλεία τους, ή κάποιες ατυχείς περιστάσεις. Καμιά από αυτές τις εξηγήσεις δεν παίζει κάποιο ρόλο. Στις δεκαετίες που πέρασε, δουλεύοντας ως δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης, ο Gary John Bishop έχει ανακαλύψει ότι το εμπόδιο είναι ένα και μοναδικό: ο εαυτός σας. Αν προσβάλλεστε εύκολα, σταματήστε αμέσως να διαβάζετε. Το βιβλίο αυτό δεν είναι για σας.

Αν όμως ψάχνετε για ένα βιβλίο που σας δίνει την δύναμη να ανακαλύψετε βαθιά μέσα σας οτιδήποτε επιθυμούσατε, σαν μια πηγή δυνατοτήτων που παραμένει να εκδηλωθεί, τότε είστε τυχεροί.

Το "Unf*k Yourself" είναι το εγχειρίδιο για τους παραιτημένους και τους ηττημένους, ένα μανιφέστο που θα αλλάξει πραγματικά τη ζωή σας και θα απελευθερώσει το μεγαλείο σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Unf*k Yourself από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νίκησε το στρες

Πίεση στη δουλειά και στο σπίτι, οικονομικές σκοτούρες, προβλήματα υγείας, κακή επικοινωνία, η αίσθηση ότι το ποτήρι ξεχειλίζει... Κάτι πολύ παραπάνω από το απλό άγχος, το στρες είναι μια σοβαρή ασθένεια του αιώνα μας, με αληθινά σωματικά συμπτώματα, που μας αναστατώνουν και μας παραλύουν, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το καταπολεμήσουμε; Μα φυσικά - αρκεί η προσπάθειά μας να είναι συστηματική και να κινείται σε όλα τα επίπεδα: σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές, συνήθειες...

Το ''Νίκησε το στρες" είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός δράσης 21 ημερών που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το στρες σας και να μεταμορφώσετε θετικά την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή.

Είναι οργανωμένος με μοναδικό τρόπο και συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και την εμπειρία με την εφαρμογή.

Περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση για το στρες και τον τρόπο που μας επηρεάζει.
  • Οδηγίες και ασκήσεις για να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε το στρες.
  • Τεστ για να ελέγχουμε την πρόοδό μας.
  • Ανακεφαλαίωση και παιχνίδια για να εμπεδώσουμε αυτά που μάθαμε.

Οι οδηγοί δράσης "Νίκησε..." απευθύνονται σε όλους εσάς που βρίσκεστε αντιμέτωποι με νέα και ασυνήθιστα προβλήματα, χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής μας. Προτείνουν απόλυτα δοκιμασμένες μεθόδους, βασισμένες στο βίωµα, στην πραγµατικότητα και στην αντιµετώπιση της καθηµερινότητας: έχουν τη γεύση, το άρωµα και τη δύναµη της εµπειρίας. Αυτό είναι που τους κάνει πολύτιµους και αναγκαίους όχι µόνο για τον εαυτό µας αλλά και για όλο τον κόσµο.

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε το στρες από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.