Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας, σας παρουσιάζει τα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία στην Πύλη Ψυχολογίας για το μήνα Ιούνιο! Οι αναγνώστες της Πύλης μας ξεχώρισαν βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, αυτοβοήθειας, βιβλία για την καλύτερη διαχείριση των σχέσεων και τη σωστή διατροφή. Για τους ειδικούς ψυχικής υγείας, αυτό τον μήνα, ξεχώρισε το βιβλίο "Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ. Αποκτήστε τις κορυφαίες επιλογές μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου της Πύλης μας.

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις

Το "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις", είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια. Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούρια διάσταση στην προσωπικότητα τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης.

Καθηγητής της παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος και συναρπαστικός ομιλητής, ο Μπουσκάλια σε καθηλώνει και σε μεταμορφώνει με τα βιβλία του, που όλα σχεδόν πηγάζουν από ομιλίες, διαλέξεις και ελεύθερες συζητήσεις μέσα και έξω από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, "φωνάζει, μιμείται, γελά, δακρύζει και κλαίει", γράφει ένας σχολιαστής και συμπληρώνει: "Το να παρακολουθείς το Μπουσκάλια να μιλά είναι σαν να κουβεντιάζεις μ' έναν παλιό φίλο πάνω σ' ένα κοινό και ποθητό θέμα''.

Αποκτήστε το βιβλίο Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Ο τελευταίος πανικός

Στο βιβλίο αυτό θα προσπαθήσω με απλό τρόπο να σας εξηγήσω τι είναι πανικός, πώς αρχίζει και αναπτύσσεται και πώς θεραπεύεται.

Οι κρίσεις πανικού σάς παραλύουν και σας εμποδίζουν να ζήσετε. Νιώθετε ότι ασκούν επιρροή στον συναισθηματικό, κοινωνικό και επαγγελματικό σας κόσμο και αφαιρούν το νόημα από κάθε στιγμή της ζωής σας. Κατανοώ ότι θέλετε να απελευθερωθείτε απ' όλα αυτά τα συναισθήματα (και τα συμπτώματα) αλλά και από τις αγωνιώδεις σκέψεις που καλπάζουν στο μυαλό σας αφού αισθάνεστε αιχμάλωτοι σε μία κατάσταση που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Θα νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά αλλά και γνωσιακά αφού θα μάθετε ορισμένες ικανότητες αυτοβοήθειας. Αν ακολουθήσετε τις τεχνικές αντιμετώπισης του βιβλίου, τότε όχι μόνο θα τα καταφέρετε, αλλά θα αρχίσετε να νιώθετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Θα νιώσετε ασφαλείς για το αύριο και έτοιμοι να χαρείτε και να απολαύσετε το σήμερα.

Αποκτήστε το βιβλίο Ο τελευταίος πανικός από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Οι πεποιθήσεις μας είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.

Αρκεί μία μόνο στιγμή για να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε παλιά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις και αυτό επηρεάζει δραστικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την αυτεπίγνωση συνήθως φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το σκοτεινό παιδί μέσα τους. Αν όμως αποδεχτούμε την ύπαρξή του, και μαζί μ’ αυτό τους φόβους, τα αισθήματα κατωτερότητας και ντροπής, τη θλίψη και την απόγνωσή μας, τότε θα συμφιλιωθούμε μαζί του.

Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να "δουλέψουμε" με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Αποκτήστε το βιβλίο Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Πόσο αντέχεις την αλήθεια;

Ο άνθρωπος για να νιώσει την έξαψη της διακινδύνευσης, την υπέρβαση του φόβου και της ανάγκης, κάνει τα πάντα. Παίρνει τα όρη και τα βουνά, σκαρφαλώνει σε κατσάβραχα, θέτει το σώμα του σε κινδύνους. Λες κι έτσι θα κατευνάσει την αγωνία του για ολοκλήρωση του ίδιου και του ταξιδιού του στον κόσμο...

Όμως, ο αληθινός κίνδυνος είναι να αναρριχηθείς στις κορφές των έσω σου στοιχειών, των εσωτερικών σου παιδικών προσωπείων, των τεράτων που από καιρό σε κατοικούν! Ο αληθινός κίνδυνος είναι όχι να κατακτήσεις εξωτερικές κορυφές, αλλά να κατακτηθείς... Να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πέσεις, κι εσύ να προχωράς μπροστά, όχι για να κερδίσεις, αλλά για να... "χάσεις"!

Τα πάντα κάνει ο έξω άνθρωπος για να αποφύγει τον μέσα άνθρωπο, τον μόνο αληθινό κίνδυνο! Τον μόνο γκρεμό! Τη μόνη κορυφή! Το μοναδικό Ταξίδι... Για πόσο καιρό όμως θα αποφεύγεις την αντιπαράθεση με την αλήθεια;

Αποκτήστε το βιβλίο Πόσο αντέχεις την αλήθεια από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Το κλαμπ των 5 π.μ. 

Γίνε πρωινός τύπος, απογείωσε τη ζωή σου!

Ο Robin Sharma, ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια. Μέσα από μια μαγευτική –και συχνά διασκεδαστική– ιστορία για δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και συναντούν έναν εκκεντρικό μεγιστάνα που γίνεται ο κρυφός μέντοράς τους, Το Κλαμπ των 5 π.μ. θα σας δείξει:

Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου, για να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα.

Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.
Μια μέθοδο βήμα βήμα για να διασφαλίσετε τις πιο ήσυχες ώρες στο χάραμα και να έχετε χρόνο για εξάσκηση, για προσωπική ανανέωση και ανάπτυξη.

Μια πρακτική βασισμένη στη νευροεπιστήμη, που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει να ξυπνάτε πιο εύκολα την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται και θα σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να σκέφτεστε, να εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας και να αρχίζετε την ημέρα σας ήρεμα και χωρίς άγχος.

«Μυστικές τακτικές» για να υπερασπίζεστε τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τα όνειρά σας ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και στις εκτροπές για ασήμαντα πράγματα, προκειμένου να έχετε καλή τύχη, επιρροή και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο. Το Κλαμπ των 5 π.μ., ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος, είναι ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας. Για πάντα.

To Κλαμπ των 5 π.μ. είναι η πρωτοποριακή-καταπληκτική ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων που αναζητώντας ευημερία και γαλήνη σε μια εποχή ψηφιακών περισπασμών και υπέρμετρης πολυπλοκότητας συναντούν τον πιο περίεργο μα και υπέροχο μέντορα.

Γεννήθηκες για να θριαμβεύσεις, έχεις φτιαχτεί για να δημιουργείς αριστουργήματα, έχεις σχεδιαστεί για να πραγματοποιείς όλες τις επιδιώξεις σου, έχεις κατασκευαστεί για να είσαι η δύναμη του καλού σε αυτόν τον μικρό πλανήτη.

Αποκτήστε το βιβλίο Το κλαμπ των 5 π.μ. από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

Κάθε γονιός θέλει δύο βασικά πράγματα:
Να είναι το παιδί του ευτυχισμένο και να μην τα θαλασσώσει με την ανατροφή του.
Πώς επιτυγχάνονται όμως αυτά;

Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους. Αντί να καταστρώσει το «τέλειο» πλάνο ανατροφής, μας προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού.

Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο μάς βοηθάει:

  • Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας
  • Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά
  • Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής
  • Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας
  • Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.

Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

Αποκτήστε το βιβλίο Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Σταμάτα να εύχεσαι. Ξεκίνα να πραγματοποιείς.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, είχες γονείς, προπονητές, δασκάλους, φίλους και μέντορες που σε προέτρεπαν να αφήσεις τις δικαιολογίες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τι θα έλεγες αν τελικά το μυστικό για να βρεις την αυτοπεποίθηση να απογειώσεις τη ζωή και την καριέρα σου βρίσκεται στο να ξέρεις πώς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου;

Χρησιμοποιώντας την επιστήμη των "συνηθειών", συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και εντυπωσιακά στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins εξηγεί τη δύναμη μιας "στιγμής ώθησης". Ακολούθως, δίνει ένα απλό εργαλείο με το οποίο θα καταφέρεις να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου.
Χρειάζονται μόνο 5 Δευτερόλεπτα για να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο και, κάθε φορά που θα το κάνεις, θα ξέρεις ότι είναι σαν να έχεις δίπλα σου έναν εξαιρετικό σύμβουλο.

Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζονται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να:

  • Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
  • Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτο-αμφισβήτηση.
  • Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
  • Σταματήσεις να ανησυχείς και να νιώσεις πιο χαρούμενος.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες σου άφοβα.


Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις... είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει την ομιλία της Mel Robbins στο TEDx, ενώ στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τη συνεργασία και τη δέσμευση στην επίτευξη στόχων.

Αποκτήστε το βιβλίο Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Η τέχνη της αγάπης

H επετειακή έκδοση, για τα πενήντα χρόνια του καινοτόμου διεθνούς μπεστ σέλερ, που έδειξε σε εκατομμύρια αναγνώστες πώς να κάνουν τη ζωή τους ενδιαφέρουσα και δημιουργική αναπτύσσοντας τις κρυμμένες τους δυνατότητες για Αγάπη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αγαπούν, είναι ανίκανοι να ανυψωθούν ως το μοναδικό επίπεδο που έχει πραγματικά σημασία: το επίπεδο της αγάπης που είναι συνυφασμένη με την ωριμότητα, την αυτογνωσία και το θάρρος. Όπως ισχύει και για κάθε άλλη τέχνη, έτσι και η τέχνη της αγάπης απαιτεί άσκηση και συγκέντρωση, όπως επίσης και αυθεντική διορατικότητα και κατανόηση.

Στο κλασικό αυτό βιβλίο, "Η τέχνη της αγάπης", ο φημισμένος ψυχαναλυτής και κοινωνικός στοχαστής Έριχ Φρομ διερευνά την αγάπη απ’ όλες τις πλευρές και τις όψεις της - όχι μόνο τη ρομαντική αγάπη, που είναι διαποτισμένη από τόσες παρανοήσεις και τόσες μεγάλες προσδοκίες, αλλά επίσης την αδελφική αγάπη, την ερωτική αγάπη, την αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για τον Θεό.

Αποκτήστε το βιβλίο Η τέχνη της αγάπης από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Thin positive

Ο καταξιωμένος διαιτολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο όσα συνέλεξε χάρη στην εμπειρία δεκαετιών.

Στις σελίδες του βιβλίου:

  • επισημαίνεται η ανάγκη για πρόσληψη τροφών με υψηλή θρεπτική αξία, ποιες είναι αυτές και πώς μπορεί κανείς να χτίσει μια υγιεινή διατροφή.
  • δίνονται με πρακτικό τρόπο οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας τροφών
    και εξηγείται γιατί είναι απαραίτητο να τις καταναλώνουμε, κι όχι μόνο επειδή το συστήνουν οι γιατροί, οι διατροφολόγοι ή κάποια αυθεντία.
  • είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για το κοινό αλλά και για τους διατροφολόγους. Οι τελευταίοι θα λάβουν την εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων περιστατικών ως απόσταγμα όσων δεδομένων λειτουργούν και φέρνουν αποτελέσματα.
  • εκπαιδεύει στη χρήση της τροφής μέσα από την κατανόηση των διατροφικών επιλογών και μας καθιστά ικανούς να το πράξουμε με τρόπο εύκολο και κατανοητό.
  • και, τέλος, απαντάει στο βασικό ερώτημα: «Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;», καθώς η ίδια η υγεία εμπεριέχει στις ιδιότητές της την έννοια του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η προσέγγιση καλύπτει το σημαντικότερο μέρος του πληθυσμού και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα ζωής τους με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Πρόκειται για μια δουλειά που συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία του χώρου.

Το βιβλίο είναι συνέκδοση με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ.

Αποκτήστε το βιβλίο Thin positive από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ

Η Robin Shapiro στις "Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ" επιχειρεί και προσεγγίζει επιτυχώς μια δυναμική και ευέλικτη θεραπεία τραύματος με γνώμονα τις καταστάσεις του Εγώ. Η πλούσια και μακρόχρονη θεραπευτική της εμπειρία της επιτρέπει να αποτυπώσει με λόγο απλό και κατανοητό όσα αποκόμισε και την οδήγησαν στο να είναι τόσο επιτυχημένη θεραπεύτρια. Οι "Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ" αποτελούν ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για τον σύγχρονο ψυχοθεραπευτή, ενώ παράλληλα η εισαγωγή του βιβλίου αυτού παρουσιάζει για πρώτη φορά τις έννοιες της συγκεκριμένης θεραπείας στην ελληνική γλώσσα.

Αποκτήστε το βιβλίο Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ή Το δράμα του προικισμένου παιδιού

Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν, όταν ήταν παιδιά, να μάθουν να κρύβουν πολύ επιδέξια τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν την "αγάπη" τους.

Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία, έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα.

Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα σναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς, ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου.

Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά. Αυτό το σπαρακτικό και οξυδερκές βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των αναγκών μας και της δικής μας αλήθειας στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο.

Αποκτήστε το βιβλίο Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Τι είναι η αγάπη

Με τη χαρακτηριστική του αντίληψη, αλλά και με το καυστικό χιούμορ του, ο Osho μας καλεί να αντισταθούμε σε όποια παρωχημένα πρότυπα σχέσεων διδαχθήκαμε από τους γύρω μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τη σημασία που έχει το συναίσθημα της αγάπης για τον εαυτό μας.

Προσφέροντας απαντήσεις στα ερωτήματα τόσων και τόσων ερωτευμένων, ο Osho μοιράζεται μαζί μας νέους τρόπους αγάπης που θα αλλάξουν μια για πάντα τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα πώς μπορούμε:

  • Να βιώνουμε την αγάπη χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτή.
  • Να αφήνουμε πίσω μας κάθε προσδοκία, κανόνα και απαίτηση.
  • Να απελευθερωθούμε από τον φόβο της μοναξιάς.
  • Να είμαστε απόλυτα παρόντες στις διαπροσωπικές σχέσεις μας.
  • Να διατηρούμε την αγάπη μας ζωντανή.
  • Να γίνουμε ο σύντροφος ενός ατόμου μαζί με το οποίο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο.
  • Να εγκαταλείψουμε τον εγωισμό μας προκειμένου να μπορέσουμε να παραδοθούμε στην αγάπη.

Το βιβλίο "Τι είναι η αγάπη" θα σας εμπνεύσει να αντιληφθείτε την αγάπη με έναν νέο τρόπο και να βιώσετε τη χαρά που προσφέρει η ζωή όταν τη μοιράζεσαι.

Σε αυτό το εκπληκτικό πνευματικό έργο του, ο Osho, ένας από τους πιο επαναστατικούς διανοητές της εποχής μας, μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την αγάπη και να ανοιχτούμε στη δυνατότητα μιας αγάπης φυσικής και ελεύθερης από κάθε κτητικότητα και ζήλια, η οποία έρχεται για να μας ολοκληρώσει.

Αποκτήστε το βιβλίο του Osho Τι είναι η αγάπη από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

20 βήματα μπροστά

20 Βήματα = 20 Κεφάλαια

ΒΗΜΑ 1: Γνώθι σαυτόν = Βρες το χρόνο να κοιτάξεις εντός σου.
ΒΗΜΑ 2: Αποφάσισε να είσαι ελεύθερος = Αν θέλεις να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου, πάψε να προαποφασίζεις το βαθμό δυσκολίας των πραγμάτων.
ΒΗΜΑ 3: Να είσαι ανοιχτός στην αγάπη = Βρες κάποιον που θα σε απολαμβάνει χωρίς να σε θεωρεί κτήμα του.
ΒΗΜΑ 4: Μην ξεχνάς να γελάς = Το γέλιο είναι υγεία, όμως προσοχή: υπάρχει κι ένα γέλιο άχρηστο, κακό, που αρρωσταίνει.
ΒΗΜΑ 5: Ν’ ακούς καλύτερα = "Ακούω" πάει να πει: Α-Κ-Ο-Υ-Ω.
ΒΗΜΑ 6: Να μαθαίνεις με ταπεινότητα = Κανείς δεν κατέχει την αλήθεια. Δέξου το.
ΒΗΜΑ 7: Να είσαι πάντα εγκάρδιος = Χωρίς τρυφερότητα δεν πας μακριά. Η νίκη πάει χέρι χέρι με την αγάπη.
ΒΗΜΑ 8: Τακτοποίησε τα εντός και τα εκτός = Σημαντικό vs. δευτερεύον.
ΒΗΜΑ 9: Γίνε καλός "πωλητής" = Δώσε στον άλλον την ευκαιρία να καταλάβει ποιος είσαι.
ΒΗΜΑ 10: Διάλεξε καλή παρέα = Για να μη χάσουμε τους άλλους, χάνουμε τον εαυτό μας. Κι έτσι χάνουμε και τους άλλους.
ΒΗΜΑ 11: Αναβάθμισε τη γνώση σου χωρίς προκαταλήψεις = Ως εδώ, καλά. Μετά τι;
ΒΗΜΑ 12: Να είσαι ευρηματικός = Καλό πράγμα η εμπειρία, αλλά για να οραματιστείς και να δημιουργήσεις, πρέπει κάποιες φορές να την κάνεις λίγο πέρα.
ΒΗΜΑ 13: Αξιοποίησε το χρόνο σου = Ωραίες οι ευχάριστες εκπλήξεις. Δική σου υπόθεση να τις αφήσεις να μπουν στο δρόμο σου.
ΒΗΜΑ 14: Απόφυγε εξαρτήσεις και προσκολλήσεις = Σηκώνεις χίλια βάρη μόνο από συνήθεια και δεν μπορείς πια να περπατήσεις. Τι απ’ όλ’ αυτά θα κρατούσες σ’ ένα ναυάγιο;
ΒΗΜΑ 15: Πάρε μόνο ελεγχόμενα ρίσκα = Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι να ζεις μια ζωή χωρίς να παίρνεις κανένα ρίσκο.
ΒΗΜΑ 16: Διαπραγματεύσου τα αναγκαία = Προτιμώ να εγκαταλείπω παρά να θυσιάζομαι. Προτιμώ να συμφωνώ παρά να διαπραγματεύομαι.
ΒΗΜΑ 17: Ζήσε ισότιμα χωρίς ανταγωνισμούς = Αμφισβητώ τα "καλά" του άγριου ανταγωνισμού. Άλλο "γίνομαι καλύτερος" κι άλλο "είμαι καλύτερος από τους άλλους".
ΒΗΜΑ 18: Μη φοβάσαι την αποτυχία = Μόνο μέσα απ’ τα λάθη μαθαίνεις. Αν κάνεις τα πάντα εξαρχής καλά, δε θα μάθεις ποτέ τίποτα.
ΒΗΜΑ 19: Ξεκίνα πάλι = Όταν τα ’χεις κάνει όλα χάλια δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις. Ξεκίνα πάλι απ’ την αρχή.
ΒΗΜΑ 20: Μην αμφιβάλλεις για το τελικό αποτέλεσμα = Δεν είσαι εσύ ο περίγελος του κόσμου. Αν πιστέψεις ότι στο τέλος θα πετύχεις, τότε θα βρεις τη δύναμη να ρισκάρεις και τον τρόπο για να συνεχίσεις.

"Εμείς, ως άνθρωποι της Δύσης, έχουμε ανάγκη να επεμβαίνουμε, να χειραγωγούμε, να προσανατολίζουμε και να ρυθμίζουμε. Θέλουμε να νιώθουμε πως είμαστε οι διεκπεραιωτές των νόμων του σύμπαντος - και αυτό δεν το βρίσκω κακό. Καλώς ή κακώς, ό,τι συμβαίνει στον κόσμο περιέχει σ' ένα ποσοστό και τη δική μας εμπλοκή στις καταστάσεις της ζωής. Αποδεχόμενοι αυτό το γεγονός, καταλαβαίνουμε πως στο προσωπικό, στο οικογενειακό και στο κοινωνικό, πρέπει να προσθέσουμε το όνειρο και την πραγματοποίηση, την επιθυμία και το σχεδιασμό, την ανάγκη και τη δράση, την αξία και τη δουλειά, την υπομονή και το ρυθμό, την επιμονή και τη δημιουργικότητα".

Αποκτήστε το βιβλίο του 20 βήματα μπροστά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.