Ο ψυχαναλυτής Άνταμ Φίλιπς είπε ότι η απαίτηση να είμαστε ευτυχισμένοι υπονομεύει τη ζωή μας. Κάθε ζωή περιλαμβάνει πόνο και ευχαρίστηση, και αν προσπαθήσουμε να αποβάλουμε τον πόνο και να τον πνίξουμε με ευχαρίστηση, ή να τον μπερδέψουμε ή να αποσπάσουμε τον εαυτό μας ή κάποιον άλλο από αυτόν, τότε δεν μαθαίνουμε να τον αποδεχόμαστε και να τον τροποποιούμε. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου της Philippa Perry.

Περισσότερα...

Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αυτισμού σας προτείνει 4 βιβλία για τον αυτισμό που καλύπτουν την παιδική και εφηβική ηλικία, την οικογένεια και απευθύνονται τόσο σε ειδικούς ψυχικής υγείας όσο και σε εκπαιδευτικούς, γονείς, και άτομα με αυτισμό. 

Περισσότερα...

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας ξεχώρισε και προτείνει 3 παιδικά βιβλία από το ράφι του Psychology.gr Μέσα από την επαφή με τα βιβλία τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της γνώσης, του μοιράσματος, της δημιουργίας και της αυτοανακάλυψης. Δείτε τις προτάσεις μας και προμηθευτείτε τα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους από το εξειδκευμένο βιβλιοπωλείο μας!

Περισσότερα...

Τα παιδιά καλούνται να μάθουν να διεργάζονται τα συναισθήματά τους με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους. Τα παιδιά βιώνουν συχνά συγκρούσεις καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους για να διεργαστούν τα συναισθήματά τους και τις αναπτυξιακές συγκρούσεις τους. Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr σας προτείνει 6 βιβλία που εστιάζουν σε σημαντικά ζητήματα της παιδικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Η εφηβεία αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή του ανθρώπου, καθώς είναι η αναπτυξιακή περίοδος που διαχωρίζει τα έφηβα άτομα τόσο από τα μικρά παιδιά όσο και από τους ενήλικες και κατά την οποία διαδραματίζονται σημαντικότατες αλλαγές στο σώμα, στην προσωπικότητα, τις γνωστικές λειτουργίες και άλλα πλαίσια της ζωής του εφήβου. Τα ηλικιακά όρια της εφηβείας διαφέρουν από πολιτισμό σε πολιτισμό.

Περισσότερα...

Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr επέλεξε και σας προτείνει βασικά εγχειρίδια ψυχομετρίας, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε με έκπτωση. Η ψυχομετρική μέθοδος εφαρμόζεται συχνά κατά την αξιολόγηση του χαρακτηριστικού τρόπου αντίληψης και σκέψης, των ικανοτήτων, της κοινωνικής συμπεριφοράς και των συνηθισμένων συναισθηματικών αντιδράσεων ενός ατόμου.

Περισσότερα...

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :