Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας επέλεξε και σας προτείνει 7 βιβλία για τη μητρότητα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε με σημαντική έκπτωση.

Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά

Θέλω πολύ να κάνω ένα μωρό! Οι γονείς μου με πιέζουν με τις ερωτήσεις τους. Ο άντρας μου είναι σκυθρωπός γιατί προσπαθούμε πάνω από έναν χρόνο. Έχω πολύ άγχος! Μια φίλη μού είπε πως μια γνωστή της, που είχε το ίδιο πρόβλημα, πήγε σε Κέντρο Εξωσωματικής και έκανε αμέσως μωρό. Εκεί θα πάω!

Έχω κουραστεί. Ποιος να μου το 'λεγε ότι θα ανέβαινα αυτό τον γολγοθά! Προσπαθούμε πάνω από ενάμιση χρόνο, Η γυναίκα μου έχει τόσα νεύρα, που δεν πλησιάζεται. Έτσι μου 'ρχεται να τα βροντήξω όλα! Είμαι πια 40, χωρίς σύντροφο. Δεν έχω περιθώρια μαι μόλις ανακάλυψα ότι με τα ωάριά μου δεν μπορώ να κάνω παιδί. Τώρα τι γίνεται;

Πάντα πίστευα ότι οι άντρες δεν έχουμε περιορισμούς στην ηλικία, αλλά ένας φίλος, λίγο πιο μεγάλος από μένα, την πάτησε. Μήπως πρέπει να καταψήξω το σπέρμα μου όσο είναι καιρός;

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από δύο έμπειρους ψυχολόγους, για να στηρίξει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τη γονιμότητά τους, αλλά και εκείνους που βρίσκονται κοντά τους και δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να βοηθήσουν.

Στις σελίδες του θα βρει κανείς όλη την υποστήριξη που χρειάζεται και όλες τις πληροφορίες που, εκτός από τον γιατρό, είναι καλό να έχει. Ας ξεφύγουμε από τις ωοθήκες, τη μήτρα, τα ωάρια και το σπέρμα, και ας φτάσουμε στην καρδιά, εκεί που πραγματικά γενννιούνται τα παιδιά!

Αποκτήστε το βιβλίο Τα παιδιά γεννιούνται στην καρδιά, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Η εποχή των θαυμάτων - Μεγαλώνοντας παιδιά, βήμα - βήμα

Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σας αρχίζετε τη δουλειά για να µπορέσει αυτός ο καινούριος άνθρωπος να ανοίξει τα δικά του φτερά. Τώρα πρέπει να βρείτε τον τρόπο, να φτιάξετε µια οικογένεια στην οποία όλοι θα περνάτε καλά µαζί, ένα µέρος όπου το παιδί σας θα νιώθει πως το προσέχουν και θα µάθει ότι πάντα µπορεί να προσφεύγει σε αυτό - µια "εστία". Τώρα καλλιεργείτε το αίσθηµα ασφάλειας και την αυτοπεποίθησή του, δηµιουργείτε τον συναισθηµατικό δεσµό µεταξύ σας. Τώρα αρχίζουν όλα.

Στο δεύτερο βιβλίο της πεντάτοµης εικονογραφηµένης σειράς η καταξιωµένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύµβουλος Hedvig Montgomery, καθοδηγεί τους γονείς µε πολλές πρακτικές συµβουλές για τους πρώτους 24 γλυκούς αλλά και θυελλώδεις µήνες της ζωής του παιδιού. Απαντά σε καθηµερινά ερωτήµατα των γονιών για τον θηλασµό, τον ύπνο, την οµιλία, την προσαρµογή στον βρεφονηπιακό σταθµό.

Αποκτήστε το βιβλίο Η εποχή των θαυμάτων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση.

Το βιβλίο του νέου γονέα

Οι νέοι γονείς έρχονται σε μια πιο ουσιαστική επαφή με την πρωτόγνωρη εμπειρία της γονεϊκότητας, τις υποχρεώσεις και τις ανησυχίες που τη συνοδεύουν και θα μάθουν πώς να είναι γονείς, χωρίς να παραμελήσουν την δική τους προσωπική ζωή και τους άλλους κοινωνικούς τους ρόλους. Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο σχετικά με τις ευθύνες που θα πρέπει να διαχειριστούν οι νέοι γονείς σε πρακτικό επίπεδο, αλλά εμβαθύνει στις δυσκολίες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι και σε συναισθηματικό και ψυχολογικό πλαίσιο.

Η συγγραφέας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των αναγκών των παιδιών από τους γονείς, καθώς και την αναγκαιότητα ικανότητας των γονέων να δώσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα εφόδια και να τα διαπαιδαγωγήσουν με υγιή τρόπο, ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν και να πάρουν τον δικό τους δρόμο μεγαλώνοντας.

"Η δική μας ψυχή και η ψυχή του παιδιού μας έχουν δικά τους μοναδικά κλειδιά και είναι στο χέρι μας να τα βρούμε, για μια υγιή κι ευχάριστη συμβίωση"

Γίνεται λόγος για υπομονή και επιμονή, κανόνες, παρατηρητικότητα, ρόλους, διαχείριση θυμού, μοναδικότητα και αποδοχή, συγκρίσεις, σχολική προσαρμογή και επιτυχία, συναισθηματική ενδυνάμωση και στήριξη του παιδιού. Όλα αυτά σε συνδυασμό με προσωπικές ιστορίες μητέρων που παραθέτονται, καθιστώντας το θεωρητικό κομμάτι του βιβλίου πιο βιωματικό.

Αποκτήστε το βιβλίο του Νέου Γονέα από το βιβλιοπωλείο μας!

Ανατροφή ισχυρού δεσμού

"Μπορώ να κοιμάμαι μαζί με το μωρό μου; Να χρησιμοποιώ σλινγκ; Να ανταποκρίνομαι στο κλάμα του ή να μάθει να ηρεμεί μόνο του; Μέχρι πότε μπορώ να θηλάζω το παιδί μου; Μήπως με χειρίζεται; Και με τις δικές μου ανάγκες τι γίνεται;"

Στο βιβλίο των William και Martha Sears, γονέων και ειδικών σε θέματα παιδιών, παρέχονται συμβουλές για τους νέους γονείς, ιδιαίτερα για τις νέες μητέρες, προτείνονται λύσεις σε πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν μετά την εγκυμοσύνη, αλλά και τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουν να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις ή να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες που δεν έχουν βιώσει στο παρελθόν. Σε αυτές τις προκλήσεις συγκαταλέγεται και η διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής τους υγείας και ισορροπίας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου της συναισθηματικής φόρτισης που συχνά συναντάται στην αρχή της μητρότητας.

Το βιβλίο εστιάζει στην ανατροφή ισχυρού δεσμού ως τρόπου ανατροφής των βρεφών, και είναι οργανωμένο με βάση τα εργαλεία δημιουργίας ισχυρού δεσμού: σύνδεση κατά τον τοκετό, θηλασμό, συγκοίμηση, εμπιστοσύνη στο κλάμα του μωρού, ισορροπία και όρια, καθώς και προσοχή στις συμβουλές που δίνουν διάφοροι επίδοξοι "εκπαιδευτές".
Πραγματεύεται όλους τους προβληματισμούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να απασχολεί τους μέλλοντες και νέους γονείς. Με άκρως ενσυναισθητική προσέγγιση και με την ένταξη ερευνητικών πορισμάτων, θα σταθεί σημαντικό βοήθημα για κάθε νέο γονέα.

Αποκτήστε το βιβλίο Ανατροφή ισχυρού δεσμού, από το βιβλιοπωλείο μας!

Τα χέρια της μητέρας

«Η μητέρα που καταπιέζει τη γυναίκα -όπως συνέβαινε στην πατριαρχική εκδοχή της μητρότητας- ή η γυναίκα που αρνείται τη μητέρα -όπως συμβαίνει στην υπερμοντέρνα εποχή μας- δεν είναι δύο απεικονίσεις της μητέρας, αλλά δύο αποκλίσεις της εξίσου παθολογικές. Αυτό το βιβλίο στέκεται σε αυτό, χωρίς καθόλου ωστόσο να σκοπεύει να περιορίσει τη μητρότητα στην παθολογία της. Η διδασκαλία του Λακάν έδειξε πως η υπόσταση της επιθυμίας ως μη εξ ολοκλήρου απορροφημένης σε αυτή της μητέρας είναι η ουσιαστική προϋπόθεση ώστε η επιθυμία της μητέρας να μπορεί να είναι δημιουργική.

Μόνο αν το βλέμμα της μητέρας δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ύπαρξη του παιδιού, η μητρότητα μπορεί να ολοκληρώσει την λειτουργία της. Είναι αυτό που διδάσκει καθημερινά η ψυχανάλυση:

Μόνο αν η μητέρα δεν είναι όλη μητέρα, το παιδί μπορεί να βιώσει την απουσία αυτή που καθιστά δυνατή την είσοδό του στον κόσμο των συμβόλων και του πολιτισμού».

Αποκτήστε το βιβλίο Τα χέρια της μητέρας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση.

Μια μητέρα γεννιέται

Καθώς μια γυναίκα προετοιμάζεται να γίνει μητέρα, αντιμετωπίζει μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη ζωή της. Η γέννηση του μωρού της θα της δώσει νέα κατεύθυνση στις προτιμήσεις και στις απολαύσεις της και, πιθανότατα, θα επαναπροσδιορίσει μερικές από τις αξίες της. Καθώς υποβάλλεται σε αυτή τη μοναδική ψυχική μεταμόρφωση, νέες ελπίδες, φόβοι και προτεραιότητες την καθοδηγούν. Η απόκτηση ενός παιδιού επηρεάζει όλες τις στενές σχέσεις της και ο ρόλος της στην ιστορία της οικογένειάς της αλλάζει.

Με αυτή την έννοια, στους πολλούς μήνες που προηγούνται και ακολουθούν τη γέννηση του μωρού της, η μητέρα γεννιέται ψυχικά.

Ο διάσημος ψυχίατρος Ντάνιελ Στερν ένωσε τις δυνάμεις του με την παιδίατρο και παιδοψυχίατρο Νάντια Μπρούσβαϊλερ-Στερν και τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Άλισον Φρήλαντ, για να αποδώσει με θαυμάσιο τρόπο την ψυχολογία της νέας μητέρας και να επικυρώσει με κατανόηση και αποδοχή τα αντιφατικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα πρώτα στάδια της μητρότητας. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο βιβλίο αναφοράς για τις νέες μητέρες, τεκμηριωμένο με πολυάριθμα ερευνητικά παραδείγματα και τα προσωπικά σχόλιά τους, στο οποίο εξετάζονται επίσης ζητήματα όπως η επιστροφή της μητέρας στην εργασία, η πατρότητα, η πρόωρη γέννηση και η υιοθεσία.

Αποκτήστε το βιβλίο Μια μητέρα γεννιέται, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας.

Πώς να γίνετε σπουδαία μαμά

Είναι συναρπαστικό για μια γυναίκα να γίνεται μητέρα. Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα θα φέρουν μεγάλες χαρές παράλληλα, όμως, θα προκαλέσουν ποικίλα και ανάμεικτα συναισθήματα: συγκίνηση, αγάπη, στενοχώρια, αγωνία, άγχος.

Οι πληροφορίες, οι στρατηγικές και οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση ώστε με την κατάλληλη ανατροφή το παιδί σας να κάνει μια καλή αρχή στη ζωή και στη συνέχεια να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για να γίνει ένας ευτυχισμένος και ανεξάρτητος ενήλικας.

  • Εγκυμοσύνη, τοκετός, πρώιμος δεσμός με το μωρό
  • Συνήθειες του ύπνου, σωστή διατροφή
  • Επιστροφή στην εργασία
  • Εκπαίδευση
  • Οικογενειακή γαλήνη
  • Προβλήματα εφηβείας
  • Ενηλικίωση και αποχωρισμός

Η μητρότητα θα είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά συγχρόνως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Απολαύστε την!

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να γίνετε σπουδαία μαμά, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr