Ακρόαση άρθρου......

Η Hiwell είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας που ιδρύθηκε το 2019 για να κάνει τη θεραπεία προσιτή σε όλους. Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους και συγκεκριμένα παρέχουν υπηρεσίες Online Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Μπορείτε να εκμεταλευθείτε τις δωρεάν online δοκιμαστικές συνεδρίες και ακόμη, να λάβετε έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, με τον κωδικό ALLAZO20

Ήρθαμε σε διαδικτυακή επαφή με τους ανθρώπους της Hiwell, οι οποίοι μάς ενημέρωσαν σχετικά με την πηγή έμπνευσης αλλά και την εξέλιξη της πλατφόρμας όπως, επίσης, και την αποτελεσματικότητα της διαδικτυακής θεραπείας.

Παρακάτω παρατίθενται οι απαντήσεις στα ερωτήματά μας. 

1. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε λέγοντάς μας για τη Hiwell και την έμπνευσή σας πίσω από την ανάπτυξη αυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας θεραπείας;

Η πλατφόρμα Hiwell δημιουργήθηκε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν υποστήριξη ψυχικής υγείας. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας που ιδρύθηκε στην Τουρκία, η οποία συνδέει τους χρήστες με θεραπευτές και συμβούλους υψηλής εξειδίκευσης μέσω μιας ασφαλούς και φιλικής προς τον χρήστη πλατφόρμας. 

Ως κάποιος που αντιμετώπισε προσωπικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου χρόνων, είδα από πρώτο χέρι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα όταν αναζητούν παραδοσιακή θεραπεία, όπως οι μεγάλες λίστες αναμονής, οι γεωγραφικοί περιορισμοί και το στίγμα που περιβάλλει την ψυχική υγεία. Αυτές οι προκλήσεις με ενέπνευσαν να δημιουργήσω μια πλατφόρμα για να καταρρίψω αυτά τα εμπόδια και να καταστήσω τη θεραπεία προσβάσιμη οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η Hiwell είναι μια εταιρεία με έδρα την Τουρκία, αλλά φέτος παρουσιάσαμε την πλατφόρμα μας σε πολλές νέες χώρες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις πρώτες συνεδρίες μας σε αυτές τις χώρες, συνεργαζόμενοι με ψυχοθεραπευτές από όλο τον κόσμο για να τους συνδέσουμε με τους νέους πελάτες μας! Ήταν μια συναρπαστική χρονιά.

2. Ποια είναι η εξέλιξη από τότε που αρχίσατε να προσφέρετε την εφαρμογή Hiwell στην Ελλάδα; 

Πριν από οκτώ μήνες, ξεκινήσαμε την εφαρμογή μας στην Ελλάδα και από τότε οι συνεδρίες online θεραπείας στην πλατφόρμα μας αυξάνονται σταθερά. Η δέσμευση και το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών μας ήταν φανταστικά, ικανοποιώντας μια ζήτηση που φαίνεται πως υπάρχει σε σημαντικό βαθμό.

Συμβουλευτική Γονέων: 3 Ημέρες, 8 Σεμινάρια
Διοργάνωση: PSYCHOLOGY.GR | Διεξαγωγή: Online - Zoom | Γενική Είσοδος: 35 €

Απευθυνόμενοι σε γνωστά μας πρόσωπα στην Ελλάδα, στοχεύουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, λαμβάνοντας υπόψη την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη διαδικτυακή θεραπεία πιο διαδεδομένη και προσιτή για όλους στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες χώρες. 

3. Πώς λειτουργεί η Hiwell; Τι πρέπει να κάνει ένας χρήστης αν θέλει να λάβει διαδικτυακή θεραπεία; 

Στόχος μας στη Hiwell είναι να καταστήσουμε την εύρεση θεραπευτή όσο το δυνατόν πιο απλή.

Για να ξεκινήσουν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας ή να κατεβάσουν την εφαρμογή μας για το κινητό. Αφού δημιουργήσουν λογαριασμό, θα συμπληρώσουν μια σύντομη αξιολόγηση για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους. Χρησιμοποιώντας τους προηγμένους αλγορίθμους μας, θα τους προτείνουμε έναν ειδικό θεραπευτή με άδεια άσκησης επαγγέλματος, που ειδικεύεται στις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.

Οι συνεδρίες διεξάγονται μέσω προστατευμένων βιντεοκλήσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν στη θεραπεία από την άνεση του σπιτιού τους. Η Hiwell προσφέρει επίσης ευέλικτες επιλογές χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού, για να εξυπηρετεί τον πολυάσχολο τρόπο ζωής των χρηστών. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη θεραπεία βολική, εμπιστευτική και αποτελεσματική για όλους.

Συμβουλευτική Γονέων: 3 Ημέρες, 8 Σεμινάρια
Διοργάνωση: PSYCHOLOGY.GR | Διεξαγωγή: Online - Zoom | Γενική Είσοδος: 35 €

4. Έχουν οι χρήστες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ψυχολόγους τους πριν από τη διεξαγωγή μιας συνεδρίας; Μπορούν να επιλέξουν να προχωρήσουν με διαφορετικό ψυχολόγο εάν έχουν επιφυλάξεις ή ανησυχίες; 

Πριν από την έναρξη της πρώτης συνεδρίας με έναν ψυχολόγο, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια δωρεάν δοκιμαστική βιντεοκλήση για να θέσουν τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία και να γνωρίσουν καλύτερα την προσέγγιση του ψυχολόγου τους. Μόλις ολοκληρωθεί η 15λεπτη βιντεοκλήση, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αγοράσουν τις συνεδρίες θεραπείας και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη θεραπεία. Θέλουμε οι χρήστες να αισθάνονται άνετα με τους θεραπευτές τους. Έτσι, οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν άλλη μια δωρεάν δοκιμαστική κλήση με άλλον θεραπευτή, αν το επιθυμούν.

5. Ποιες θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι διαθέσιμες στη Hiwell; Υπάρχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες σε διάφορους τομείς;

Με περισσότερους από 800+ αδειούχους ψυχολόγους, το δίκτυό μας είναι ποικίλο και εξειδικευμένο σε διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, γεγονός που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν το τέλειο ταίρι για τις ατομικές τους ανάγκες. Η Hiwell προσφέρει διάφορες υπηρεσίες θεραπείας για την αντιμετώπιση διαφορετικών αναγκών ψυχικής υγείας. Είτε κάποιος χρειάζεται γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία, ψυχοδυναμική θεραπεία ή οποιαδήποτε άλλη τεκμηριωμένη μέθοδο, η Hiwell διαθέτει εξειδικευμένους επαγγελματίες που μπορούν να παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη.

6. Η διαδικτυακή θεραπεία είναι μια σχετικά νέα έννοια για πολλούς ανθρώπους. Είναι αποτελεσματική η διαδικτυακή θεραπεία; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης της Hiwell σε σύγκριση με την παραδοσιακή θεραπεία δια ζώσης;

Μελέτες δείχνουν ότι η διαδικτυακή θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη θεραπεία δια ζώσης όσον αφορά τις ψυχολογικές ανάγκες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι χρήστες διαδικτυακής θεραπείας εκφράζουν μεγαλύτερη ικανοποίηση, η οποία αποδίδεται στην ευκολία που προσφέρουν οι διαδικτυακές συνεδρίες.

Η Hiwell δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία από οποιαδήποτε τοποθεσία, καταργώντας την ανάγκη για μακρινά ταξίδια ή ανησυχίες σχετικά με γεωγραφικούς περιορισμούς. Παρέχουμε επίσης υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης, επιτρέποντας στους χρήστες να προγραμματίζουν συνεδρίες όποτε τους βολεύει, κάνοντας τη θεραπεία να εντάσσεται άρτια στο καθημερινό πρόγραμμά τους.

Η πλατφόρμα μας εξασφαλίζει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και εμπιστευτικότητα, καθώς τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν σε θεραπεία από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους. 

7.  Πώς διασφαλίζει η Hiwell την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των χρηστών της; 

Η Hiwell είναι αφοσιωμένη στην παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για να μπορούν οι χρήστες να αναζητούν θεραπεία χωρίς να ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους. Η πλατφόρμα μας χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης και ασφαλούς επικοινωνίας μέσω βίντεο για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών και της προστασίας του απορρήτου.

Η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των χρηστών μας. Συμμορφωνόμαστε με όλους τους σχετικούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων και διατηρούμε μια αυστηρή διαδικασία πρόσληψης των ψυχολόγων μας για τη διασφάλιση του απορρήτου.

8. Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα και τον επαγγελματισμό των ειδικών στην πλατφόρμα;

Στη Hiwell, έχουμε αυστηρές προδιαγραφές για τους θεραπευτές που γίνονται μέλη της πλατφόρμας μας. Όλοι οι επαγγελματίες της Hiwell πρέπει να έχουν τα προσόντα και τις πιστοποιήσεις για να ασκούν θεραπεία στις χώρες τους.

Εξετάζουμε διεξοδικά τα προσόντα όλων των θεραπευτών, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού τους υπόβαθρου, των αδειών και της σχετικής εμπειρίας τους. Διασφαλίζουμε επίσης ότι ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους, απαιτώντας συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη.

Η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών και η αυστηρή διαδικασία ελέγχου διασφαλίζει ότι οι χρήστες μας λαμβάνουν θεραπεία από εξειδικευμένους, έμπειρους επαγγελματίες που δεσμεύονται να παρέχουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα φροντίδας.

9.  Ποιες συστάσεις έχετε για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει θεραπεία αλλά έχει ανησυχίες ή επιφυλάξεις για να δοκιμάσει τη διαδικτυακή θεραπεία; 

Το να αναζητήσετε βοήθεια για την ψυχική σας υγεία είναι μια γενναία απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Η διαδικτυακή θεραπεία είναι σχετικά νέα αλλά αποτελεσματική έννοια, παρέχοντας πολλά πλεονεκτήματα. 

Στη Hiwell, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της διαδικτυακής θεραπείας, όπως η ευελιξία, η ευκολία και η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας από εξειδικευμένους θεραπευτές. Αν δεν είστε σίγουροι για την online θεραπεία, δοκιμάστε τη Hiwell με τον αποκλειστικό κωδικό ALLAZO20. Σκεφτείτε να επωφεληθείτε από τις δωρεάν δοκιμαστικές συνεδρίες μας για να αποκτήσετε μια εικόνα σχετικά με την πλατφόρμα και τον ψυχοθεραπευτή.

Η ομάδα των επαγγελματιών μας είναι αφοσιωμένη στην ευημερία σας και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες σας, να απαλύνετε τις αμφιβολίες σας και να σας καθοδηγήσει προς την προσωπική σας ανάπτυξη και αυτογνωσία.  Κάντε το πρώτο βήμα για να νιώσετε καλύτερα σήμερα.

Διαβάστε ακόμη στο PSYCHOLOGY.GR παλαιότερη συνέντευξη με την Hiwell με τίτλο: Η Hiwell, πλατφόρμα Online Συμβουλευτικής στην Ελλάδα.