Η Τέχνη ως Θεραπευτής

Το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, με εμπειρία 28 ετών στην εκπαίδευση, μελέτη, έρευνα και διάδοση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνει και φέτος το Εργαστήριο Τέχνης «η Τέχνη ως Θεραπευτής», ένα εργαστήριο που συνδυάζει την Τέχνη με τα θεραπευτικά αποτελέσματα της Εικαστικής έκφρασης και δημιουργικότητας.

«Μπορεί η ελεύθερη έκφραση να μας οδηγήσει στην ίαση;» «Καλλιτεχνική έκφραση σημαίνει εικονοποίηση των σκέψεων, συναισθημάτων, πεποιθήσεων και ιδεών. Οι εικόνες αυτές που ανασύρονται εκ των έσω είναι ένας άλογος λόγος και η θεραπευτική τους δύναμη είναι αδιαμφισβήτητη» μας λέει ο κύριος Μίχαλος.

Μέσα από τις προσωπικές δημιουργίες και την μελέτη των αποτελεσμάτων της ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης, χωρίς περιορισμούς και κανόνες, γίνεται γνωριμία με την γλώσσα της ζωγραφικής και την επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο. Αντικείμενο αποτελεί η επαφή με τα υλικά και τις τεχνικές της ζωγραφικής και μεταξύ άλλων ο ρόλος των γραμμών, των σχημάτων, των επιπέδων.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να «διαβάσουν» τις ελεύθερες ζωγραφικές δημιουργίες, τόσο τις δικές τους όσο και των μελών της ομάδας. Εξασκούνται στο να προβάλουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους πάνω στις εικόνες. Αποπειρώνται να ανακαλύψουν, μέσα από παραδείγματα της Ιστορίας της ζωγραφικής τέχνης, σε ποιο χώρο κινούνται οι δικές τους δημιουργικές προσπάθειες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία των υλικών, πρακτικές ασκήσεις και εφαρμογές, με στόχο την ορθή χρήση τους αλλά και την κατανόηση των εκφραστικών τους δυνατοτήτων. Απώτερη προσδοκία είναι οι συμμετέχοντες μέσα από την βιωματική χρήση των υλικών (μελέτη-πειραματισμοί-εφαρμογές) να μπορούν να εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εισηγητής: Κ. Μίχαλος, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29/10, 19/11, 10/12/2017 και 14/1, 11/2, 4/3, 22/4, 6/5, 10/6/2018

Ώρες διεξαγωγής: Κυριακή,10:00 - 18:00        

Τιμή: 600€

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 29-10-2017
Registration Start Date 27-10-2017
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 600 €
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :