Οι απώλειες στη ζωή των παιδιών - Παιδικό Πένθος

Εισηγήτρια: Φώνη Τζιτζιμίκα, Ψυχολόγος BSc, MA, MBPsS

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας και όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με θέματα που άπτονται της ψυχολογίας του παιδιού.

Σκοπός:

Στο σεμινάριο αυτό θα δοκιμάσουμε να κατανοήσουμε πώς βιώνει και τι αντιλαμβάνεται το παιδί από την έννοια της απώλειας, θα αναζητήσουμε τρόπους διαχείρισης ενός θλιβερού συμβάντος, ή ενός επικείμενου αποχωρισμού, και θα συζητήσουμε τους τρόπους διαχείρισης και υποστήριξης του παιδιού μέσα από τα στάδια του πένθους.

Περιγραφή:

  • Πώς κατανοεί το παιδί το νόημα της απώλειας, από ποια ηλικία.
  • Πώς τη βιώνει στη σχέση του με τους γονείς και στην επαφή του με το περιβάλλον.
  • Πώς μιλάμε στα παιδιά για την απώλεια ή το θάνατο.
  • Ποιες είναι οι πιθανές ερωτήσεις και συναισθήματα που θα προκύψουν - πώς απαντάμε στις απορίες του - πώς καθησυχάζουμε τις αγωνίες.
  • Αντιδράσεις του παιδιού απέναντι στην απώλεια και τρόποι διαχείρισης.
  • Ποια είναι η στάση που χρειάζεται να κρατήσει ο γονιός, ο κηδεμόνας, ο δάσκαλος, ποια λόγια να χρησιμοποιήσει.
  • Προετοιμασία ενηλίκου στην ενημέρωση αλλά και υποστήριξη του παιδιού.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και απορίες ώστε να αναζητήσουμε μαζί κατάλληλες απαντήσεις.
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 30/09/2018 12:00-16:00
 
Πληροφορίες Συμμετοχής: 211-2143425 κιν 6972152645 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ολιγομελή τμήματα.
 
Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
 
Κόστος σεμιναρίου: 35 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30 ευρώ

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 30-09-2018 12:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 35 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).