Ποιοι είναι οι λόγοι που κάποιος απιστεί σε μια ερωτική σχέση;
Αν είστε ενήλικας, από 36 μέχρι 65 ετών και δεν έχετε διαγνωστεί με κάποια ψυχική διαταραχή προσωπικότητας, καλείστε να συμμετάσχετε στην ερευνητική μελέτη που διεξάγεται από τον Γκότση Κωνσταντίνο, προπτυχιακό φοιτητή Ψυχολογίας του Aegean College.

Η συμβολή σας θα ήταν πολύτιμη στην προσπάθεια κατανόησης διαδικασιών που διέπουν το φαινόμενο της απιστίας.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη.

Σκοπός της έρευνας

Σκοπός είναι η διερεύνηση της εμφάνισης και της συχνότητας του φαινομένου της απιστίας σε σχέση με το φύλο και τους αιτιολογικούς παράγοντες που συνδέονται με το φαινόμενο αυτό, καθώς και με το είδος της απιστίας που απαντάται συχνότερα. Η έρευνα αυτή στοχεύει στη διερεύνηση της συσχέτισης μεταξύ του επιπέδου των ναρκισσιστικών χαρακτηριστικών των ατόμων που ανήκουν στον γενικό πληθυσμό του Ελλαδικού χώρου και του περάσματος στην πράξη της απιστίας.

Ενημέρωση και Πληροφόρηση Συμμετεχόντων

Καλείστε να συμμετάσχετε στην ερευνητική μελέτη με τίτλο Ο Ρόλος του Ναρκισσισμού στην Απιστία Μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων στον Ελλαδικό Χώρο. Η έρευνα αυτή γίνεται στο πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας και θα μελετήσει πώς τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας και το φύλο συνδέονται με το φαινόμενο της απιστίας στις ερωτικές σχέσεις.

Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει τον κλάδο της Ψυχολογίας στην καλύτερη κατανόηση αυτού του φαινομένου, όπως επίσης τα αποτελέσματα τις έρευνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους ειδικούς ψυχικής υγείας για τον καλύτερο σχεδιασμό ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων αλλά και προγραμμάτων πρόληψης με σκοπό την καλύτερη ποιότητα διαπροσωπικών σχέσεων.

Για την μέτρηση αυτών των παραγόντων, θα πρέπει να συμπληρωθούν 2 ερωτηματολόγια: ένα ερωτηματολόγιο δημογραφικών χαρακτηριστικών το οποίο περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με την απιστία και το NPI. Το χρονικό διάστημα συμμετοχής δεν ξεπερνά τα 12 λεπτά. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπεράτωση της πτυχιακής μου εργασίας και εάν τα ευρήματα είναι σημαντικής ερευνητικής αξίας πιθανόν να προωθηθούν σε παρουσιάσεις σε συνέδρια ή/και άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Σε καμία περίπτωση οι απαντήσεις που θα δώσετε δεν θα χρησιμοποιηθούν και/ή επεξεργαστούν σε ατομικό επίπεδο αλλά ως σύνολο απαντήσεων σε μορφή στατιστικών δεδομένων.

Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη καθότι τα δεδομένα που ζητάμε από εσάς δεν πρόκειται να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας ενώ αυτά θα φυλαχτούν έως και τρία χρόνια μετά το πέρας της έρευνας και μετά θα καταστραφούν.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πρόκλησης οποιασδήποτε βλάβης στην παρούσα έρευνα και δεν πρέπει να συμμετάσχετε, εάν δεν επιθυμείτε ή εάν έχετε οποιουσδήποτε ενδοιασμούς που αφορούν την συμμετοχή σας σε αυτή. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά με την συμμετοχή σας στην έρευνα, ή να αποσύρετε τα δεδομένα σας εφόσον συμμετάσχετε στην έρευνα, ή να υποβάλετε κάποιο σχετικό παράπονο, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με την επόπτη της έρευνάς μου Κατσαΐτη Ιουλία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

 

Ακολουθήστε το σύνδεσμο προκειμένου να συμμετέχετε στην έρευνα: Ο Ρόλος του Ναρκισσισμού στην Απιστία Μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων στον Ελλαδικό Χώρο 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr