Ακρόαση άρθρου......

Η ζωή είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, δώρο που δεν πρέπει να το σπαταλάς σε μιζέριες και αδράνεια. Μπορεί να μην είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, όμως είναι όμορφη και μικρή. Εμείς τι κάνουμε όσο ζούμε;

Η θετικότητα και η αρνητικότητα στη ζωή μας

Αξιοποιούμε σωστά την κάθε στιγμή ή τη χαραμίζουμε με γκρίνιες και παράπονα; Όλοι μας περνάμε δύσκολες καταστάσεις και έχουμε δυσάρεστες στιγμές. Όλοι μας έχουμε τη συνήθεια να δίνουμε έμφαση στα άσχημα γεγονότα της ζωής μας. Μιλάμε συνεχώς για τα προβλήματά μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να βελτιώσουμετη ζωή μας και να την οδηγήσουμε προς ένα καλύτερο μονοπάτι.

Παρατηρήστε μια σύντομη κουβέντα με έναν γνωστό. Όταν γίνεται λογος για δυσάρεστα θέματα και άσχημες καταστάσεις θα νιώσετε μια μαυρίλα να σας πλακώνει την ψυχή και διάθεση σας θα βαρύνει και αυτή.

Από την άλλη, μιλώντας για ευχάριστα, για όλα όσα σας γεμίζουν χαρά και ενέργεια, σας φέρνει χαμόγελο στα χείλη, ανοίγει η καρδιά, αισθάνεστε αισιοδοξία, νιώθετε φρέσκο αέρα στα πνευμόνια. Και όλη αυτή η καλή και θετική ενέργεια μπορεί να μεταδοθεί και στους γύρω σας.

Όταν αναφερόμαστε σε κάτι δυσάρεστο, του δίνουμε αξία και δύναμη, αποκτά υπόσταση. Μας ακολουθεί και μας ρουφά ενέργεια. Φυσικά, οι δυσάρεστες καταστάσεις μας εξουθενώνουν και σωματικά, ενώ αντθέτως οι ευχάριστες μας δίνουν χαρά, μας αναζωογονούν και μας γεμίζουν με θετικά και όμορφα συναισθήματα την ψυχή.

Διαβάστε, επίσης, το άρθρο Φτιάχνοντας το δικό μου σχέδιο ευτυχίας, της συνεργάτιδας της Πύλης μας Κωνσταντίνας Αρβανίτη

Η θετική οπτική της πραγματικότητας

Το πρόβλημα αυτό καθεαυτό, λοιπόν, δεν είναι πρόβλημα. Το πως θα το αντιμετωπίσουμε, η στάση μας απέναντι του είναι το κύριο ζήτημα!

Ας αφήσουμε αυτή την κακιά συνήθεια να αναφερόμαστε μόνο στα δυσάρεστα και ας αποκτήσουμε τη συνήθεια να μιλάμε για τα όμορφα, για όλα όσα μας γεμίζουν χαρά και νιώθουμε ευγνώμονες γι' αυτά. Πάντα υπάρχουν ομορφιές στη ζωή μας, ακόμη και αν εμείς δεν τις βλέπουμε καθαρά.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, όλες αυτές τις καινούριες ευκαιρίες που εμφανίζονται σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Για όλα τα νέα ενδιαφέροντα πρόσωπα που γνωρίζουμε κάτω από ιδιαίτερες περιστάσεις. Για κάτι που σκεφτήκαμε, μια ωραία δημιουργική ιδέα που είχαμε και πιθανώς να ωφελήσει πέρα από τον εαυτό μας και άλλους. Για ένα συναρπαστικό βιβλίο που διαβάσαμε και μας κράτησε ευχάριστη συντροφιά μια κρίσιμη για τη ζωή μας περίοδο.

Αποκτήστε, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr, το συναρπαστικό βιβλίο του Robin Sharma Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

Για το χρόνο που περνάμε με την οικογένεια μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τον οποίο δεν είχαμε πριν. Για το ότι είμαστε καλά, για το ότι ξυπνάμε κάθε πρωί υγιείς και βλέπουμε τον ήλιο από το παράθυρο και καλωσορίζουμε την καινούρια μέρα που ξημέρωσε και μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε όλα όσα ονειρευτήκαμε και να ζήσουμε. Για το ότι είμαστε εδώ!!

4ος Κύκλος Αυτροβελτίωσης από το PSYCHOLOGY.GR
3 Ημέρες, 6 διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια. Γενική είσοδος: 25 ευρώ, για εγγραφές έως 31 Μαρτίου 2024

Είμαστε καλά, έχουμε ανθρώπους και μοιραζόμαστε αγάπη και αυτό είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής. Αυτός είναι ο πλούτος της ψυχής. Αυτά δεν είναι δεδομένα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο... Ζήσε τη ζωή σου όμορφα και όπως εσύ θέλεις. Δημιούργησε, χαμογέλα, έχε υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Μπόρα είναι και θα περάσει. Και όταν το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί, όλοι θα είμαστε πιο δυνατοί και θα έχουμε βρει τον αληθινό σκοπό στη ζωή.

Άλλωστε η ζωή είναι μία και είναι τώρα... Μη σκέφτεσαι το μέλλον, ζήσε την κάθε στιγμή στο παρόν. Είναι μεγάλη αρετή να εκτιμάς την ομορφιά της κάθε στιγμή, όλα όσα έχεις, όσα και να είναι αυτά, πριν σταματήσεις να τα έχεις.

Μη σταματήσεις να προσπαθείς, καθώς αυτή η προσπάθεια είναι η αληθινή ζωή.

Κάνε κουράγιο λοιπόν και όλα θα φτίαξουν!! Όλα θα πάνε καλά!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Εύη Στεργίου

stergiou eviΖω στα Ιωάννινα και έχω σπουδάσει Νοσηλευτική. Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα βιβλία, ο χορός, η μόδα και η ενασχόληση με τη συγγραφή.
Μέσα από το γράψιμο μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα. Μου φτιάχνει τη διάθεση και αντιμετωπίζω πιο αισιόδοξα την καθημερινότητα.