Οι Εξομολογογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή είναι το νέο βιβλίο του Ψυχολόγου, Ψυχοθεραπευτή και Επιστημονικού συνεργάτη του Psychology.gr, Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη επιμελημένο από τις Εκδόσεις iWrite. Ο συγγραφέας επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου. Η Πύλη μας βρέθηκε στην παρουσίαση των Εξομολογήσεων ενός Ψυχοθεραπευτή εκπροσωπημένη από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο, Νίκο Δοϊρανλή και τη Χρύσα Πράντζαλου, Editor and Publisher του Τμήματος Επιμέλειας και Σύνταξης της Πύλης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή

Ο συγγραφέας, φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της ζώσας ψυχοθεραπευτικής διεργασίας, αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει, πλησιάζει θεραπευτικά, και κατανοεί τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν θέλει να ανακουφίσει παρηγορώντας τις πληγές. Θέλει να τις εκθέσει και να αναδείξει τα τραύματα της ανθρώπινης ψυχής ως πηγές ψυχογνωσίας και υπαρξιακής ελευθερίας κι ολοκλήρωσης.

Ένα βιβλίο γραμμένο βιωματικά που προτρέπει τους αναγνώστες του στην επίμονη αναζήτηση της βαθύτερης εσωτερικής εμπειρίας.

Αποκτήστε το αυτογνωσιακό best seller του Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη  Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας.

Είναι βιβλίο γραμμένο για τις πιο ζωτικές εσωτερικές συναντήσεις στην ψυχική ζωή του Ψυχοθεραπευτή. Τις συναντήσεις με κρυμμένες αλήθειες που αν και ζητάνε εναγωνίως να αποκαλυφθούν, συνήθως κατοικοεδρεύουν στις πιο σκιώδεις, στις λιγότερο συνειδητές γωνιές της ψυχής. Τις αληθινές συναντήσεις με θεραπευόμενους μου που με άγγιξαν βαθιά κι έγιναν αφορμή επιγνώσεων και θεραπευτικών συνειδητοποιήσεων και παρεμβάσεων.

Στις «εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» είναι καταγεγραμμένα προσωπικά βιώματα, όνειρα και αποκαλύψεις αλησμόνητες ακριβώς στιγμές ζώσας παρουσίας επειδή προέρχονται από έναν ψυχικό χώρο πυρηνικό, όχι εύκολα προσβάσιμο και συχνά λησμονημένο αλλά στο βάθος εναργή και αναγεννητικό. Εμπειρίες μου με θεραπευόμενους μου που κατάθεσαν την αλήθεια τους για να με βοηθήσουν να τους βοηθάω να την αξιοποιούν όλο και καλύτερα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα το οποίο αποτελεί ένα ώριμο απαύγασμα των δύο πρώτων βιβλίων του: To Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι και το Πόσο αντέχεις την αλήθεια;

Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι

Το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής μας, είναι σίγουρα η διαδρομή που καλούμαστε να κάνουμε στο βάθος του ίδιου μας του εαυτού. Πολλές φορές ωστόσο, ο φόβος, οι προκαταλήψεις και τα δικά μας προσωπικά, στενά όρια μέσα στα οποία έχουμε από πολύ μικροί παγιδευτεί, καθιστούν αυτό το ταξίδι δύσκολο, ίσως και αδύνατο.

Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι, ένα βιβλίο που ξεχωρίζει επειδή δεν μένει σε ακαδημαϊκούς όρους και ξύλινες συνταγές, αλλά καταδύεται στο επίκεντρο των αγκυλώσεων και των νευρώσεών μας για να ρίξει φως στα όσα μας καθηλώνουν.

Πόσο αντέχεις την αλήθεια;

Τα πάντα κάνει ο έξω άνθρωπος για να αποφύγει τον μέσα άνθρωπο, τον μόνο αληθινό κίνδυνο! Τον μόνο γκρεμό! Τη μόνη κορυφή! Το μοναδικό Ταξίδι... Για πόσο καιρό όμως θα αποφεύγεις την αντιπαράθεση με την αλήθεια;

Πόσο αντέχεις την αλήθεια; ένα αυτογνωστικό βιβλίο από τον Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Γ.Βασιλειάδη

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Βασιλειάδη Γρηγόρη

Το όνειρο κάθε ψυχής δεν ήταν η ψυχολογική επούλωση των τραυμάτων, ούτε η ναρκισσιστική ικανοποίηση της προσωπικότητας. Ο σκοπός της ζωής είναι η συμπερίληψη των πιο λογοκριμένων μας πλευρών για την οικοδόμηση ενός ενιαίου, αληθινού, και υπερπροσωπικού εαυτού.

Ενός εν δυνάμει ολοκληρωμένου Εαυτού που εκούσια θα «αυτοκτονεί» μαζί με τις σκιώδεις του πλευρές, αφού πρώτα βιωματικά τις έχει συναντήσει, γνωρίσει κι ενσωματώσει.

Ενός Εαυτού που, καθώς πληρώνεται από την Αγάπη, σκοπεύει να χάσει τα πάντα, ώστε να γεμίσει από τα πάντα. Που, πληρώνοντας ενσυνείδητα το απαιτούμενο κόστος, αυτοαναιρείται προκειμένου να βιώνει την πληρότητά του.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr