Έχω συναναστραφεί με πολλούς ενήλικες, με διάφορους χαρακτήρες, που είχαν άσχημη παιδική ηλικία, δεν το είχαν πει αλλά η συμπεριφορά τους το φώναζε. Να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να μην αφήνεις κανέναν να σε υποτιμάει, ακόμα και η σιωπή είναι η δύναμη σου!

Πρέπει να βρεις το θάρρος και να αποφασίσεις το πως θέλεις να είσαι και το τι θέλεις να κάνεις. Ότι σε ενοχλεί, σε αγχώνει και σε θυμώνει πρέπει να το διώξεις μακρυά. Πριν εισχωρήσει σαν κακιά αρρώστια μέσα σου και σου τρώει την ψυχή σιγά σιγά.

Πάρε σήμερα την απόφαση να γίνεις το άτομο, για το οποίο θα νιώθεις όμορφα

Μην συμβιβάζεσαι με ότι καταστρέφει τις αξίες σου, εννοώντας με αυτό, για παράδειγμα εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει η ασυνέπεια, όταν δίνω τον λόγο μου, είμαι συνεπής, όταν συναναστρέφομαι με ασυνεπείς, αμέσως απομακρύνομαι. Όταν απαρνιέσαι τις ίδιες σου τις αξίες, είσαι μια νεκρή ψυχή μέσα σε ένα ζωντανό σώμα.

Τώρα όμως ξέρω τι χρειάζεται για να φροντίζω την ψυχή μου και δεν θα κάνω ποτέ ξανά συμβιβασμό. Εσύ; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να διαφυλάξεις τις αξίες σου;

Χρησιμοποίησε τη λογική και τη διορατικότητά σου, όταν αποφασίζεις ποιον θα αγαπήσεις και θα εμπιστευτείς.

Τα άτομα με τα οποία έχεις οποιοδήποτε είδος σχέσης, είτε πρόκειται για γάμο, είτε για φιλία, είτε για επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες, θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σου και την ζωή σου γενικά. Αντιμετώπισε λοιπόν, τους αρνητικούς ανθρώπους και μην αφήνεις στη ζωή σου άτομα που θα σε βλάπτουν, σε μειώνουν και σε κακομεταχείζονται. Να είσαι πολύ προσεκτικός όταν αποφασίζεις ποιον θα εμπιστευτείς. Και αν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη σου και τον σεβασμό σου, απομάκρυνέ τον από τη ζωή σου. Για σκέψου λοιπόν, υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που πρέπει να τον βγάλεις από αυτήν;

Να πιστεύεις στην δημιουργικότητα σου, ψάξε το τι υπάρχει βαθιά μέσα στον Εαυτό σου. Να αφήνεις τις δημιουργικές ικανότητες σου να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Κάνε αυτό που είσαι ικανός να κάνεις

Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου, βρες τους ανθρώπους γύρω σου. Απευθύνσου σε ένα φίλο σου ή σε κάποιον που σε εκτιμά, όσοι είναι οι άνθρωποι τόσες και οι λύσεις.

Μην μένεις κολλημένος σε καταστάσεις που δεν σου κάνουν καλό, είτε ήταν δουλειές είτε σχέσεις, άλλαξε δραστικά το πως χειρίζεσαι την ζωή σου, για να γίνεις Ευτυχισμένος.

Από σήμερα κάνε μικρά βήματα, σε ότι σε στεναχωρεί.

Όταν νιώθεις άγχος, νεύρα και άσχημα συναισθήματα μην ξεσπάς στο φαγητό, έλα σε επαφή με την φύση, βγες και περπάτα, περπάτα χωρίς να ξέρεις που πηγαίνεις.

Αγάπα τον Εαυτό σου, αγάπα εσένα όπως και να είσαι, αγαπώντας εσένα, εκπέμπεις αγάπη γύρω σου.

Η πραγματική πατρίδα μας είναι η παιδική μας ηλικία.

Γεννιόμαστε καθαροί και αθώοι, έτοιμη για ζωή, τα μάτια ενός μωρού, και ενός παιδιού, είναι το θαύμα της ανθρωπότητας.

Υπάρχουν μάτια παιδικά που δηλώνουν κακία, μισός, εγκληματικότητα; Όχι δεν υπάρχουν!!

Η εκπαίδευση του ανθρώπου γίνεται στην παιδική του ηλικία όλα εκεί χτίζονται και όλα εκεί γκρεμίζονται.

Η άσχημη παιδική ηλικία μένει σφραγίδα στην ψυχή ενός αυριανού ενήλικα

Ακόμα ακούς στα αυτιά σου το σχοινάκι που έπαιζες ανέμελη ενώ τώρα ακροβατείς στο σχοινάκι της ζωής σου, ακόμα βλέπεις τους σβώλους που πέταγες που επέστρεφαν πάλι σε σένα και διασκέδαζες, ενώ τώρα βλέπεις χτυπήματα από την ζωή σου, άλλοτε κακά και άλλοτε καλά.

Υπάρχουν στιγμές, που θα ήθελες να γυρίσεις πίσω στην παιδική σου ηλικία, και να μοιραστείς τους σβώλους σου, τους οποίους έκρυβες από τους φίλους σου.

Επειδή όταν είμαστε παιδιά, δεν ξέρουμε την σημασία και την αξία της γενναιοδωρίας, κανένας θησαυρός, καμία στιγμή παιδική δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της.

Η παιδική ηλικία είναι ένας παράδεισος και όλοι θέλουμε να γυρίσουμε εκεί.

Εκεί ναι!! Στην ξεγνοιασιά που όλα είναι αθώα, καθαρά, τρέχει ο νους σαν κρυστάλλινο γάργαρο νερό, ακόμα και τα λάθη σου τότε τα έβλεπες και γελούσες, τώρα πνίγεσαι από τύψεις, γιατί τότε ήσουν αθώος, τίποτα δεν γινότανε με πονηρό νου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ότι η ευτυχία κρύβεται στη πιο μικρή λεπτομέρεια, μεγαλώνοντας ξεχνάμε, ότι ως μικρά παιδιά γελούσαμε πολύ, τώρα κατσουφιάζουμε με το παραμικρό, γιατί τυλιχτήκαμε από την αλαζονεία.

Οι ενήλικες παύουν να βλέπουν τον ενθουσιασμό, που έχουν τα παιδιά, χαίρονται και με μια μπάλα παγωτό. Εσύ θα χαιρόσουν για μια μπάλα παγωτό ή θα γκρίνιαζες γιατί θα ήθελες κάτι άλλο;

Βρισκόμαστε πιο κοντά στην ομορφιά της ζωής αν αρχίσουμε και βλέπουμε σαν μικρά παιδιά, γιατί το μικρό δεν είναι πάντα τόσο μικρό, και το μεγάλο τόσο πολύ μεγάλο.

Τα παιδιά ηρεμούν μόνο μέσα στην αγάπη, και αν και εσύ μεγάλωσες εκεί ηρεμείς, πες είναι δικό μου χωρίς κτητικότητα, χωρίς εγωισμό, την αγάπη την αξίζεις όσο και αν μεγάλωσες.

Τα παιδιά έρχονται στην ζωή με την βοήθεια των γονιών τους, δεν ανήκουν όμως εκεί, έχουν την δική τους προσωπικότητα, τα δικά τους θέλω, όνειρα, φιλοδοξίες, και αν είσαι γονιός ή αν γίνεις, δίδαξε τους με αγάπη, καθώς είσαι απλά ένας προσωρινός δάσκαλος, που μόνο με την αγάπη στην παιδική ηλικία, θα τους χαρίσεις μια ευτυχισμένη ενήλικη ζωή!!

Το αν είσαι Ευτυχισμένος τώρα, είναι γιατί κάποτε υπήρξες παιδί, αν είσαι δυστυχισμένος τώρα είναι γιατί κάποτε κάποιοι δεν σε άφησαν να είσαι παιδί, ποτέ όμως δεν είναι αργά, η πατρίδα σου σε περιμένει, η παιδική σου ηλικία είναι εκεί και σου χαμογελάει.

Όταν η παιδική ηλικία πεθαίνει, τα πτώματα της τα λέμε ενήλικες.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Ειρήνη Πυλαρινού

pilarinou

Η Ειρήνη Πυλαρινού είναι αρθρογράφος θεμάτων που αφορούν την ψυχική υγεία του ανθρώπου.