Ακρόαση άρθρου......

Ξύπνησες; Έχεις βγει από το αρχικό σοκ που πέρασες, από τη δύσκολη κατάσταση που σου παρουσιάστηκε, ξεκινάς καινούργια αρχή στην ζωή σου, διάβασε για δύο λεπτά κάθε πρωί, τον δεκάλογο της Ευτυχίας και θα δεις κάτι θα αρχίζει να αλλαζει: Είναι δοκιμασμένος, και η καλύτερη συμβουλή είναι η δοκιμασμένη, START!!

Ο Δεκάλογος προς την Ευτυχία

Μην ασχολείσαι και πολύ με κανέναν, μόνο με σχέσεις στην ζωή σου, που έχουν γερές βάσεις, και έχουν δοκιμαστεί στην πάροδο του χρόνου.

Μην αναλύεις τα πάντα. Άκρη δεν θα βγάλεις και θα μπερδευτείς περισσότερο.

Να χαλάς χατήρια, να μαθαίνεις ανθρώπους, να λες και κάνα Όχι. Να μην λες σε όλα ναι, να λες όχι σε ότι σου φέρνει ψυχική αναστάτωση.

Μην ασχολείσαι με ότι λέει ο κόσμος, καλός να είσαι, στο ένα κακό θα σε κατηγορήσουν, κάνε αυτό που αρμόζει στην δική σου συνείδηση.

Μην πιέζεσαι, ότι σε πιέζει να φεύγεις.

Μην παρακαλάς να ενταχθείς κάπου που δεν ανήκεις, αν άνηκες θα είχε γίνει από μόνο του.

Πότε μην τα παίρνεις όλα στην πλάκα, κάθε πλάκα που σου κάνουν, κρύβει και δόση αλήθειας.

Να σε αγαπάς, να σε φροντίζεις.

Άστο γι’ αύριο! Ξεπερνώντας την αναβλητικότητα στο χώρο εργασίας
Το διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται από το PSYCHOLOGY.GR, με εισηγήτρια την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Άρτεμις Αντωνίου.

Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον Εαυτό σου.

Μην κυνηγάς ποτέ όσους έφυγαν, όσους σε βρίσκουν οπότε θέλουν κάτι από σένα. Η αξιοπρέπεια σου είναι το βασικό συστατικό που πρέπει να κρατήσεις ξεκινώντας μια νέα ζωή!! Χτυπάει το τηλέφωνο μετά από καιρό, κοιτάς τον αριθμό και είναι ένας από τους εξαφανισμένους, ναι μωρέ κάποιοι άνθρωποι σου, συγγενείς και μη, που λειτουργούν σαν guest star, στην σκηνή της ζωής σου.

Μα θα μου πεις άνθρωποι σου και εξαφανισμένοι, δεν πάει, και όμως πάει, και πολύ παραπέρα, ώσπου να καταλάβεις τι θέλουν από σένα!

Στην αρχή όλοι είναι ντυμένοι με ένα όμορφο κουστούμι, σου παρουσιάζονται τόσο στυλάτοι για να πάρουν κάτι από σένα, κουστουμαρισμένος χαρακτήρας λέγεται.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση, δεν είναι κακό για σένα, το κουστουμάκι αυτό γρήγορα φθείρεται, σκίζεται, τίποτα δεν μένει όρθιο όταν το ράψιμο της ψυχής είναι με ψέμματα και υπουλία!!

Οι σχέσεις με λάθος ανθρώπους

Δυστυχώς δεν διάλεξα τους γονείς μου
Σε αυτό το ανατρεπτικό βιβλίο, η έγκυρη κλινική ψυχολόγος Lindsay Gibson αποκαλύπτει την καταστροφική φύση των συναισθηματικά ανώριμων γονέων, τα τοξικά μοτίβα με τα οποία μας έχουν σημαδέψει και μας παρέχει πολύτιμους τρόπους για να θεραπευτούμε

Οι σχέσεις λοιπόν αυτές έχουν ένα γρήγορο πανομοιότυπο τέλος, είτε γιατί κατάλαβες, είτε γιατί πήραν ότι ήθελαν από εσένα και έφυγαν.

Πληγώθηκες αλλά και γλίτωσες. Συνήθως αυτό γίνεται σε αρκετά γρήγορο διάστημα.

Είναι και αυτοί όμως οι κομπάρσοι που χάνονται για λίγο, και όταν θέλουν κάτι ξαναγυρνάνε..

Και αυτό είναι το χειρότερο, το αρκετά γελοίο, εκεί λοιπόν να χαλάς χατήρια και να λες και κάνα όχι, εκεί θα δεις, θα μάθεις ανθρώπους, θα δεις χαρακτήρες να ξεσκεπάζονται, συμφέροντα να χτυπάνε στην σειρά σαν μουσικά όργανα, να χαλάς χατήρια, να γλυτώνεις τον εαυτό σου, από την εκμετάλλευση ως προς το πρόσωπό σου!

Να χαλάς χατήρια σε οτιδήποτε σε αγχώνει, σε προβληματίζει, σε οτιδήποτε που δεν κάνεις με την καρδιά σου.

Να χαλάς χατήρια, να μαθαίνεις ανθρώπους, να λες ΌΧΙ στην εκμετάλλευση, και να κρατάς τις ομορφιές της ψυχής σου παρά μονάχα εκεί που αξίζει.

Να κάνεις αυτό που σε χαλαρώνει και μόνο.

Όταν θες να κλάψεις, κλάψε! Λειτουργεί σαν φάρμακο για την πονεμένη σου ψυχή!

Όταν θες να γελάσεις δυνατά, γέλα, το γέλιο χαρίζει υγεία, γέλα για να μην κλάψεις!

Αν θες να θυμώσεις, θύμωσε!

Μίλα όταν θες να σώσεις κάτι, σώπασε όταν έχει τελειώσει κάτι, σώπασε για να μην φωνάξεις!

Όταν σου έρχονται δοκιμασίες της ζωής κοιμήσου, την επόμενη μέρα θα σκεφτείς πιο καθαρά!

Ξέχνα για να μην πονάς!!

Πονάς φριχτά πάρα μόνο για αυτόν που έχεις νιώσει όμορφα, Πονάς φριχτά όταν έχεις νιώσει ευτυχισμένος!

Πονάς φριχτά όταν έχεις περάσει όμορφα με αυτόν τον άνθρωπο, όταν έχεις καλές αναμνήσεις, όταν ήσουν μαζί του ο Εαυτός σου.

Όταν του έλεγες Όχι, και σου έλεγε Ναι, όταν δεν σου ζήτησε ποτέ τίποτα, του αρκούσε μόνο το χαμόγελο σου, η παρέα σου, έτσι απλά χωρίς αντάλλαγμα, πόσες όμορφες γίνονται οι ανθρώπινες σχέσεις όταν όλα λειτουργούν φυσικά, με αγάπη, με ευθύτητα, με καλοσύνη, να μην ζητάς, να μην σου ζητάνε, και να δίνεται μόνο ο ένας στον άλλον, γιατί το θέλετε!

Για αυτό σου λέω να χαλάς χατήρια, να λες και κάνα όχι, για να σου έρθουν στην ζωή σου όμορφοι άνθρωποι, χαλαροί, ανεξάρτητοι, που επιβιώνουν με τις δικές τους δυνάμεις και αντί να σε εξαντλούν, σε γεμίζουν με ενέργεια, σε γεμίζουν με Ζωή!

Γιατί η όμορφη ζωή εξαρτάται με το τι επιτρέπεις να είσαι, και ότι είσαι, με τέτοιους θα συναστρέφεσαι!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Ειρήνη Πυλαρινού

pilarinou

Η Ειρήνη Πυλαρινού είναι αρθρογράφος θεμάτων που αφορούν την ψυχική υγεία του ανθρώπου.