Σεμινάριο με θέμα: «(Κατά) Χρήση νέων τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους»

Διανύουμε την εποχή της τεχνολογίας, όπου τα κινητά, tablets, υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, έχουν εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Φυσική απόρροια της κατάστασης αυτής είναι η εξοικείωση και η ευκολία στη χρήση από τα παιδιά.

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες ήδη μερικούς μήνες μετά τη γέννησή τους. Πληθώρα ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, όπου ερευνάται η «σωστή» ηλικία έκθεσης στις τεχνολογίες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της έκθεσης, καθώς και ο χρόνος έκθεσης. Το συχνότερο φαινόμενο είναι αυτό της κατάχρησης και του εθισμού των τεχνολογιών, με αποτέλεσμα οι γονείς να δυσκολεύονται να διαχειριστούν την κατάσταση.

Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι ότι το παιδί κάνει χρήση της τεχνολογίας, αλλά ο τρόπος, που αντιλαμβάνεται τη χρήση της. Η αντίληψη αυτή επηρεάζεται και διαμορφώνεται άμεσα από τη χρήση, που κάνουν οι γονείς, οι οποίοι λειτουργούν ως πρότυπο. Η αντίληψη αυτή υιοθετείται από το παιδί και το ακολουθεί στη μετέπειτα πορεία του στην εφηβεία.

Επομένως, το να ασχολείται ένα παιδί ή ένας έφηβος με κάτι, που απλά είναι ευχάριστο ή του προκαλεί ενδιαφέρον, δεν το καθιστά αυτόματα εθιστικό, ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να θέσουν όρια στη χρήση του και να μην λησμονούν, πως αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους με τη χρήση, που κάνουν οι ίδιοι.

Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή.

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Δευτέρα 20/05/2019, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 23-05-2019 5:45 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής UNESCO Αμαρουσίου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :