Σεξουαλική αγωγή εφήβων

Το ΔΙΚΕΨΥ, Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής), στις 25 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00 - 20.30, προσκαλεί όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς σε ομιλία με θέμα «σεξουαλική αγωγή των εφήβων».

Σεξουαλικότητα και σεξουαλική αγωγή

Η σεξουαλικότητα είναι μια έννοια πολύπλοκη και συναποτελείται από ψυχολογικούς, γνωστικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Αρχίζει να διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία και διαφοροποιείται στην εφηβεία ανάλογα με το φύλο.

Διανύοντας μια εποχή όπου οι νέοι εκτίθενται συνεχώς σε πληθώρα πληροφοριών κι σεξουαλικών ερεθισμάτων, των οποίων η αξιοπιστία και εγκυρότητα δεν είναι δεδομένες η σεξουαλική αγωγή των εφήβων αποτελεί αναγκαίο εφόδιο για την ανάπτυξη και διατήρηση ομαλής ψυχο-σωματικής υγείας και συναισθηματικής ισορροπίας των νέων.

Βασικές θεματικές

  • Ορισμός και αναγκαιότητα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.
  • Διαφορές μεταξύ των εφήβων κοριτσιών & αγοριών στην έκφραση της σεξουαλικότητας.
  • Σεξουαλική ταυτότητα: ετεροφυλοφιλία-ομοφυλοφυλία-αμφιφυλοφιλία
  • Αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων: έμμηνος ρύση, αυνανισμός, συνουσία, προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, πρόληψη πρόωρης εγκυμοσύνης με αντισυλληπτικές μεθόδους, διαδίκτυο.

Εισηγείται η Ψυχολόγος, Κα Παπαδοπούλου Βίκυ, MSc Κλινική Ψυχολόγος Επιστημονικός συνεργάτης ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Συμμετοχή: 20 ευρώ

Τηλ. Επικοινωνίας για κρατήσεις: 210-2830100 & 6945 558644.

Ενημέρωση λόγω πρόληψης μετάδοσης του COVID19.

Σας ενημερώνουμε ότι από το Σάββατο 21/3 μέχρι νεωτέρας, όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΔΙΚΕΨΥ θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις κατευθυντήριες τους Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την πρόληψη της μετάδοσης του COVID19.

Συνεπώς, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις προγραμματισμένες ώρες και ημερομηνίες.

Για την άρτια διεξαγωγή των σεμιναρίων θα χρησιμοποιηθεί μια προηγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία επιτρέπει την παρουσίαση και ενδελεχή ανάλυση του εκπαιδευτικού υλικού διατηρώντας παράλληλα τη ζωντάνια της προφορικής παράδοσης.

Η πλατφόρμα ευνοεί την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων καθώς και την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού. Αναλυτικές πληροφορίες θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα στην εβδομάδα.

Για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ: 698 8080383.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 25-05-2020 6:00 pm
Ημ. Λήξης 25-05-2020 8:30 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 20 €
Τόπος διεξαγωγής ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Αθήνα)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :