Σε πλαίσιο διπλωματικής εργασίας, διεξάγεται μία έρευνα με σκοπό τη μελέτη των 5 Παραγόντων Προσωπικότητας (Big Five Personality Factors) και την σχέση τους με το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ποιοι συμμετέχουν στο έργο;

Αυτή η μελέτη διεξάγεται από τον Νεκτάριο Μεϊμέτη, μεταπτυχιακό φοιτητή στο MSc in Health Psychology, στο City Unity College, σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University. Επιβλέπουσα της έρευνας είναι η Δρ Μέντη Δέσποινα, υπεύθυνη έρευνας και λέκτορας στο City Unity College.

Ποιος είναι ο σκοπός της μελέτης;

Αυτή η μελέτη θα εξετάσει εάν παράγοντες προσωπικότητας μπορούν να προβλέψουν τη χρήση αλκοόλ, το κάπνισμα και το άτμισμα – ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το μοντέλο προσωπικότητας πέντε παραγόντων υποδηλώνει ότι η προσωπικότητα μπορεί να αξιολογηθεί με πέντε κύριους παράγοντες.

Αυτή η μελέτη στοχεύει να διερευνήσει εάν αυτοί οι πέντε παράγοντες μπορούν να προβλέψουν συμπεριφορές υγείας όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και το άτμισμα.

Γιατί έχω προσκληθεί να συμμετάσχω;

Έχετε προσκληθεί να συμμετάσχετε γιατί είστε άνω των 18 ετών και καταλαβαίνετε την ελληνική γλώσσα.

Πρέπει να λάβω μέρος;

Η συμμετοχή σε αυτή τη μελέτη είναι εθελοντική και ανώνυμη καθώς δεν θα απαιτηθούν στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης. Όλα τα δεδομένα που παρέχονται θα είναι ανώνυμα, καθώς τα ονόματα των συμμετεχόντων ή άλλες ταυτοποιητικές πληροφορίες δεν θα συλλέγονται σε κανένα σημείο.

Τα δεδομένα που συλλέγονται και οι απαντήσεις του συμμετέχοντος θα θεωρούνται αυστηρά εμπιστευτικά και μόνο ο ερευνητής θα έχει πρόσβαση σε αυτά. Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την επιτροπή δεοντολογίας του Cardiff Metropolitan University.

Τι θα περιλαμβάνει η συμμετοχή;

Εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στην έρευνα, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ορισμένα δημογραφικά στοιχεία και τέσσερα ερωτηματολόγια συνολικά.

Πρώτα θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο 50 ερωτήσεων σχετικά με την προσωπικότητα και μετά ένα ερωτηματολόγιο 6 σημείων για το κάπνισμα. Στη συνέχεια ένα ερωτηματολόγιο 5 σημείων για τη χρήση αλκοόλ και τέλος ένα ερωτηματολόγιο 10 σημείων σχετικά με το άτμισμα. Η ολοκλήρωση όλης της μελέτης θα απαιτήσει περίπου 15 λεπτά.

Εάν έχω οποιεσδήποτε ερωτήσεις, με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω για περισσότερες πληροφορίες;

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τον ερευνητή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σύνδεσμος συμμετοχής στην έρευνα: https://forms.gle 

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr