Ο ρόλος της αναγνώρισης & διαχείρισης του πένθους και το ευ θνήσκειν

Το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών είναι πλέον Εκπαιδευτικό Κέντρο- Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Στο πλαίσιο της Διημερίδας της ΕΕΣ το Ε.Ψ.Μ. θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήριο με το παρακάτω θέμα:

«Ο ρόλος της Αναγνώρισης & διαχείρισης του πένθους και το “ευ θνήσκειν”»

Ο θάνατος, όπως και η γέννηση, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, ανάπτυξης και εξέλιξης, οριοθετεί τη διάρκειά μας μέσα στη ζωή και μας κεντρίζει, όσο καιρό έχουμε να δημιουργούμε. Γιατί αντιμετωπίζουμε το θάνατο σαν ταμπού; Ποια είναι η αιτία των φόβων μας; Πώς εκφράζουμε την λύπη μας και με ποιο τρόπο αντιδρούμε στο θάνατο κάποιου δικού μας και στην οδύνη της απώλειας; Πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο; Πώς μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η ζωή είναι πεπερασμένη και να αναπτυχθούμε; Μπορούμε να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της ζωής, με το να συμβιβαστούμε με την οδύνη της ανθρώπινης ύπαρξης;

Το Εργαστήριο αυτό, μέσα από βιωματικές ασκήσεις που στόχο έχουν την αναγνώριση & διαχείριση του πένθους, θα μας επιτρέψει να έρθουμε σε επαφή και να διερευνήσουμε σε βάθος την επίδραση της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής στο ‘’εύ θνήσκειν’’. Σύμφωνα με τον Carl Rogers άλλωστε η PCA αποτελεί έναν τρόπο ζωής, έναν τρόπο ύπαρξης, παρά μια μέθοδο ή τεχνική θεραπείας απλά. Έτσι, πρόκειται να διερευνήσουμε στα πλαίσια της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής, τη δυνατότητα αλλαγής και μετακίνησης του ορισμού της ζωής από την προτεραιότητα του «πράττειν» στην προτεραιότητα του «είναι» και του «υπάρχειν».

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΛΙΤΣΑΣ, Msc Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής, Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ.

Ο Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης & Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής. Από το 1998 έως το 2000 συνεργάστηκε με το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, ενώ από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής παρακολουθώντας ατομικά πελάτες και ομάδες. Το 2005 ήταν συνιδρυτής του «Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών" το οποίο έχει πολυσχιδή δραστηριότητα. Επίσης, δραστηριοποιείται στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας προσφέροντας δυνατότητες για βιωματική μάθηση, αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και θεραπεία. Σήμερα το ΕΨΜ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο στην PCA & την CCPT.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΟΥ, Παιδαγωγός, Εμψυχώτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Προσωποκεντρική Θεραπεύτρια

Η Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, είναι νηπιαγωγός και εμψυχώτρια. Εκπαιδευμένη προσωποκεντρική σύμβουλος και παιγνιοθεραπεύτρια στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο - παιδικό σταθμό. Ασκεί παιδοκεντρική Play Therapy σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά Sos Θράκης. Είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών όπου ασκεί προσωποκεντρική συμβουλευτική ατομικά με ενήλικες και παιγνιοθεραπεία με παιδιά, συμμετέχει ως διευκολύντρια σε εκπαιδευτικές ομάδες και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Δεκεμβρίου 2017, στο New York College, (Θεσσαλονίκης 286, Καλλιθέα, Αθήνα) με θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ

όσοι παρουσιάζουν ομιλία ή βιωματικό εργαστήριο στην διημερίδα, το κόστος συμμετοχής και παρακολούθησης είναι 30€. 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 16-12-2017
Ημ. Λήξης 17-12-2017
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 30 €

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :