Η υποκειμενικότητα στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση. Ποιος βοηθά ποιον;

Ομιλία με θέμα την Κακοποίηση & Παραμέληση Παιδιού από το Mediterranean College Θεσσαλονίκης - Είσοδος ελεύθερη.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Ομιλία με θέμα: «Η υποκειμενικότητα στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση. Ποιος βοηθά ποιον;», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 16:30-18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), 4ος όροφος.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Παπουτσίδης, Ψυχολόγος, MA Psychoanalytic Studies, Diploma Psychodynamic Counselling, University of Essex, UK.

Κακοποίηση & παραμέληση παιδιών, αποτελεί το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο ένας ή περισσότεροι ενήλικες που έχουν την ευθύνη της φροντίδας ενός παιδιού, προκαλούν ή επιτρέπουν να προκληθούν στο παιδί σωματικές κακώσεις, ή συνθήκες στέρησης σε τέτοιο βαθμό, ώστε συχνά να επιφέρουν σοβαρές διαταραχές σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής ή κοινωνικής μορφής.

Μέσα από την παρουσίαση μιας μελέτης περίπτωσης, θα συζητηθούν ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης, η συμβολή των πολιτών και της γειτονιάς, αλλά και η ενεργοποίηση του δικτύου των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ομιλία απευθύνεται σε ψυχολόγους & κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς & επαγγελματίες υγείας, σε φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και επαγγελμάτων υγείας, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης. 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 09-05-2018 4:30 pm
Ημ. Λήξης 09-05-2018 6:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής Mediterranean College Thessaloniki

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :