Το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο αυτογνωσίας πραγματεύεται σε βάθος το νόημα της ψυχοθεραπείας, της Επιθυμίας και της Ζωής, με όχημα την αυτοαποκάλυψη και την βιωματική παρουσίαση πραγματικών περιστατικών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Εξομολογήσεις ενός θεραπευτή

Είναι βιβλίο γραμμένο για τις πιο ζωτικές εσωτερικές συναντήσεις στην ψυχική ζωή του Ψυχοθεραπευτή. Τις συναντήσεις με κρυμμένες αλήθειες που αν και ζητάνε εναγωνίως να αποκαλυφθούν, συνήθως κατοικοεδρεύουν στις πιο σκιώδεις, στις λιγότερο συνειδητές γωνιές της ψυχής. Τις αληθινές συναντήσεις με θεραπευόμενους μου που με άγγιξαν βαθιά κι έγιναν αφορμή επιγνώσεων και θεραπευτικών συνειδητοποιήσεων και παρεμβάσεων.

Στις «εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» είναι καταγεγραμμένα προσωπικά βιώματα, όνειρα και αποκαλύψεις αλησμόνητες ακριβώς στιγμές ζώσας παρουσίας επειδή προέρχονται από έναν ψυχικό χώρο πυρηνικό, όχι εύκολα προσβάσιμο και συχνά λησμονημένο αλλά στο βάθος εναργή και αναγεννητικό. Εμπειρίες μου με θεραπευόμενους μου που κατάθεσαν την αλήθεια τους για να με βοηθήσουν να τους βοηθάω να την αξιοποιούν όλο και καλύτερα.

Παρουσιάζει και αναλύει σε βάθος θέματα όπως:

 • Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία ως χώρος συνάντησης και συνομιλίας με τον πιο θεραπευτικό και αληθινό μας εαυτό
 • Γεμάτες νόημα προσωπικές στιγμές εσωτερικών αποκαλύψεων και επιγνώσεις που προέκυψαν από αυτές τις «συναντήσεις» με το προσωπικό και συλλογικό Ασυνείδητο
 • Ψυχοθεραπευτικοί διάλογοι με αφορμή την σχέση των θεραπευόμενων με την μητέρα τους και την αρχετυπική εικόνα της
 • Μητέρας ως βασική μήτρα της ζωής και της επιθυμίας
 • Ο φόβος του ανθρώπου να θεραπευτεί και να γίνει ολόκληρος
 • Το νόημα του ψυχικού και υπαρξιακού άγχους και η θεραπεία του
 • Η θεραπεία του ψυχικού και του υπαρξιακού τραύματος
 • Η σημασία της εγγύτητας, της αγκαλιάς και των ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση
 • Ο ρόλος της αυτοαποκάλυψης του ψυχοθεραπευτή
 • Ο Έρωτας, η συντροφικότητα και οι οικογενειακές σχέσεις υπό το πρίσμα της αναλυτικής ψυχολογίας του βάθους
 • Η σχέση πνευματικότητας, πίστης και ψυχοθεραπείας: Μια ψυχαναλυτική ματιά
 • Η ιερότητα και η θεραπευτική αξία της σιωπής
 • Η ευγνωμοσύνη του ψυχοθεραπευτή ως εγκάρδια μέθεξη στην θεραπευτική διαδικασία
 • Συμβουλές και οδηγίες για τους αληθινούς αναζητητές της ζωντανής αλήθειας

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Αυτό το βιβλίο αυτογνωσίας που κρατάτε στα χέρια σας είναι «παιδί» της ειλικρινούς επιθυμίας για μια εκ βαθέων «εξομολόγηση».

Την «εξομολόγηση» ενός έμπειρου ψυχοθεραπευτή που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα και την αυτοαποκάλυψη ως βασικά εργαλεία για να συναντήσει ο αναγνώστης στις σελίδες του τον βαθύτερό του εαυτό.

Είναι μια «ερωτική» ιστορία για τη Ζωή, το Νόημα και τη Σχέση. Ένα ημερολόγιο με αποκαλυπτικά γεγονότα, μνήμες, όνειρα, κι επιγνώσεις, από τη θέση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή. Και, όπως κάθε παρόμοια ιστορία, κρύβει στο βάθος της στιγμές γαλήνης ή πάθους, επιβεβαίωσης ή διάψευσης μεγαλείου και απόγνωσης.

Είναι ένα βιβλίο εύληπτο και πολυσήμαντο, που περιγράφει με απλά λόγια τη συναρπαστική περιπέτεια της συνάντησης με τον Εαυτό και τον Άλλον και απλώς ζητά από τον αναγνώστη να διαβαστεί με νου και παράλληλα με ψυχή.

Στις σελίδες του συναντά κανείς αλήθειες, που αγγίζουν την καρδιά, «σκάβουν» τον νου και διευρύνουν την αυτογνωσία. Αλήθειες που πληγώνουν τον ναρκισσισμό, και ταυτόχρονα απελευθερώνουν μέσα μας αυτό το κομμάτι που θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές και υπερβάσεις.

Ο συγγραφέας, φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της ζώσας ψυχοθεραπευτικής διεργασίας, αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει, πλησιάζει θεραπευτικά, και κατανοεί τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν θέλει να ανακουφίσει παρηγορώντας τις πληγές, θέλει να τις εκθέσει και να αναδείξει τα τραύματα της ανθρώπινης ψυχής ως πηγές ψυχογνωσίας και υπαρξιακής ελευθερίας κι ολοκλήρωσης.

Ένα βιβλίο γραμμένο βιωματικά που προτρέπει τους αναγνώστες του στην επίμονη αναζήτηση της βαθύτερης εσωτερικής εμπειρίας.

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Βασιλειάδη Γρηγόρη

Το όνειρο κάθε ψυχής δεν ήταν η ψυχολογική επούλωση των τραυμάτων, ούτε η ναρκισσιστική ικανοποίηση της προσωπικότητας. Ο σκοπός της ζωής είναι η συμπερίληψη των πιο λογοκριμένων μας πλευρών για την οικοδόμηση ενός ενιαίου, αληθινού, και υπερπροσωπικού εαυτού.

Ενός εν δυνάμει ολοκληρωμένου Εαυτού που εκούσια θα «αυτοκτονεί» μαζί με τις σκιώδεις του πλευρές, αφού πρώτα βιωματικά τις έχει συναντήσει, γνωρίσει κι ενσωματώσει.

Ενός Εαυτού που, καθώς πληρώνεται από την Αγάπη, σκοπεύει να χάσει τα πάντα, ώστε να γεμίσει από τα πάντα. Που, πληρώνοντας ενσυνείδητα το απαιτούμενο κόστος, αυτοαναιρείται προκειμένου να βιώνει την πληρότητά του.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.30 στο cafe Θέα/tro άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου από τις εκδόσεις Iwrite και τον συγγραφέα Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Αποκτήστε το βιβλίο Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας.

Βιβλία του ίδιου συγγραφέα:

Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι

Πόσο αντέχεις την αλήθεια;

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr