Ο Osho δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Jabalpur πριν ιδρύσει την Κοινότητά του στην Πούνα της Ινδίας. Σύντομα η Κοινότητά του εξελίχθηκε στο πιο διάσημο διεθνώς σημείο συνάντησης για χιλάδες αναζητητές που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του διαλογισμού και της εσωτερικής μεταμόρφωσης.

Οι διδασκαλίες του έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας. Η λονδρέζικη εφημερίδα Sunday Times τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους 1000 δημιουργούς του 20ού αιώνα, ενώ η εφημερίδα Sunday Mid-Day της Ινδίας ως έναν από τους δέκα ανθρώπους που -μαζί με τον Γκάντι, τον Νεχρού και τον Βούδα- έχουν αλλάξει το πεπρωμένο της Ινδίας.

Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr ξεχώρισε και σας προτείνει 5 βιβλία του Osho, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σήμερα με έκπτωση. Ανάμεσα σε αυτά που ακολουθούν το ''Ένα μάθημα διαλογισμού'' και το ''Βιβλίο της κατανόησης'' αποτελούν νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ένα μάθημα διαλογισμού

Το υπερδραστήριο μυαλό του 21ου αιώνα δυσκολεύεται όταν προσπαθεί να χαλαρώσει και να βυθιστεί σε μια εμπειρία σιω­πής και συνειδητότητας. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, τις προκλήσεις του σύγχρονου μυαλού, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, ανέπτυξε νέες τεχνικές διαλογισμού. Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια νέα πλευρά της διαλογιστικής ζωής, που ακολουθείται από μια απλή τεχνική πρακτικού διαλογισμού και συνειδητοποίησης. Έπειτα από κάθε εμπειρία, μπορούμε να αναλογιστούμε το συνοδευτικό απόσπασμα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο που προσφέρεται για σημειώσεις.

Κατά την εφαρμογή των τεχνικών, ο Osho μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γνώσεις του για την αγάπη, τον θυμό, τη χαλάρωση και πολλά ακόμη θέματα, με σκοπό να μας καθοδηγήσει προς ένα τοπίο εσωτερικής αποδοχής, χαράς και ενσυνειδητότητας. Από αρχάριους που λαχταρούν να βρουν τη γαλήνη μέχρι εκείνους που απλώς θέλουν να βελτιώσουν την πρακτική τους, ο οδηγός διαλογισμού του Osho μπορεί να διδάξει τους πάντες ώστε να καταφέρουν να διαχωριστούν από το μυαλό τους, με σκοπό τη μεταμόρφωση της συνειδητότητας, που επιφέρει μια νέα κατανόηση ως προς το τι σημαίνει να είναι κάποιος σε επαγρύπνηση και να ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε του φέρνει η ζωή.

Το βιβλίο "Ένα μάθημα διαλογισμού" μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

Αποκτήστε το βιβλίο Ένα μάθημα διαλογισμού, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 10%

Το βιβλίο της κατανόησης

Μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι; Οι ζωές μας έχουν σκοπό ή βρεθήκαμε τυχαία εδώ;

Το μονοπάτι προς την ελευθερία είναι γεμάτο ερωτήματα και αβεβαιότητα. Στο έργο του "Το βιβλίο της κατανόησης", ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, μας προκαλεί να κατανοήσουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας με έναν ριζοσπαστικό τρόπο. Το πρώτο βήμα προς την κατανόηση, όπως μας λέει, είναι να αμφισβητήσουμε και να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας για όσα έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας δεχόμαστε τις λεγόμενες αλήθειες από αμέτρητα άτομα - πεποιθήσεις και αντιλήψεις που μάθαμε να αποδεχόμαστε χωρίς να χρησιμοποιούμε τη λογική μας. Μόνο μέσω της αμφισβήτησης των πεποιθήσεων, των υποθέσεων και των προκαταλήψεών μας θα αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε τη δική μας μοναδική φωνή και να συμφιλιώνουμε τους διχασμούς που υπάρχουν μέσα μας αλλά και έξω από εμάς.
Μόλις ανακαλύψουμε τον αυθεντικό εαυτό μας, μπορούμε να αγκαλιάσουμε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας - από τις γήινες ιδιότητες του ανθρώπου που αγαπά τις απολαύσεις και χαρακτηρίζουν τον Ζορμπά μέχρι τις σιωπηλές ιδιότητες του Βούδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρωθούμε και να ζήσουμε με ακεραιότητα, ικανοί να αντεπεξέλθουμε με δημιουργικότητα και συμπόνια στους θρησκευτικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς διχασμούς που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Σε αυτό το ριζοσπαστικό έργο του, ο Osho εντοπίζει, χαλαρώνει και εντέλει μας βοηθά να λύσουμε τους κόμπους του φόβου και των παρανοήσεων που μας περιορίζουν, αφήνοντάς μας ελεύθερους να ανακαλύψουμε και να χαράξουμε τον δικό μας ατομικό δρόμο προς την ελευθερία.

Αποκτήστε το βιβλίο Το βιβλίο της κατανόησης, απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 10%

Τι είναι η αγάπη

Με τη χαρακτηριστική του αντίληψη, αλλά και με το καυστικό χιούμορ του, ο Osho μας καλεί να αντισταθούμε σε όποια παρωχημένα πρότυπα σχέσεων διδαχθήκαμε από τους γύρω μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τη σημασία που έχει το συναίσθημα της αγάπης για τον εαυτό μας.

Προσφέροντας απαντήσεις στα ερωτήματα τόσων και τόσων ερωτευμένων, ο Osho μοιράζεται μαζί μας νέους τρόπους αγάπης που θα αλλάξουν μια για πάντα τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα πώς μπορούμε:

  • Να βιώνουμε την αγάπη χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτή.
  • Να αφήνουμε πίσω μας κάθε προσδοκία, κανόνα και απαίτηση.
  • Να απελευθερωθούμε από τον φόβο της μοναξιάς.
  • Να είμαστε απόλυτα παρόντες στις διαπροσωπικές σχέσεις μας.
  • Να διατηρούμε την αγάπη μας ζωντανή.
  • Να γίνουμε ο σύντροφος ενός ατόμου μαζί με το οποίο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο.
  • Να εγκαταλείψουμε τον εγωισμό μας προκειμένου να μπορέσουμε να παραδοθούμε στην αγάπη.

Το βιβλίο "Τι είναι η αγάπη" θα σας εμπνεύσει να αντιληφθείτε την αγάπη με έναν νέο τρόπο και να βιώσετε τη χαρά που προσφέρει η ζωή όταν τη μοιράζεσαι.

Σε αυτό το εκπληκτικό πνευματικό έργο του, ο Osho, ένας από τους πιο επαναστατικούς διανοητές της εποχής μας, μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την αγάπη και να ανοιχτούμε στη δυνατότητα μιας αγάπης φυσικής και ελεύθερης από κάθε κτητικότητα και ζήλια, η οποία έρχεται για να μας ολοκληρώσει.

Αποκτήστε το βιβλίο Τι είναι αγάπη από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 10%

Συναισθηματική ευδαιμονία

Πώς συμφιλιώνουμε την ανάγκη μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με την επιθυμία μας να προστατεύουμε τους άλλους;

Ο Osho, ένας από τους πιο καινοτόμους και εμπνευσμένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, προσφέρει μια πρακτική και εμπεριστατωμένη προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει νέο, ανέκδοτο υλικό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με τρόπο που να οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των γύρω μας, και να ανταποκριθούμε στα απρόοπτα της ζωής με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

Θα ανακαλύψουμε:

  • Τον αντίκτυπο του φόβου, του θυμού και της ζήλιας στη ζωή μας.
  • Πώς κάποια συναισθήματα, όπως η ενοχή, η ανασφάλεια και ο φόβος, έχουν τη δύναμη να μας χειραγωγούν.
  • Πώς να αποφύγουμε τις βλαβερές για την υγεία μας αντιδράσεις σε έντονα συναισθήματα.
  • Πώς να μετατρέψουμε καταστροφικά συναισθήματα σε δημιουργική ενέργεια.
  • Τον ρόλο της κοινωνίας και της κουλτούρας στο είδος των συναισθημάτων μας.

Η μοναδική διεισδυτική ματιά του Osho στον νου και στην καρδιά του ανθρώπου οδηγεί πολύ πέρα από τα όρια της συμβατικής ψυχολογίας. Μας διδάσκει πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο και να τα διαχειριζόμαστε δημιουργικά, ώστε να επιτύχουμε μια πλούσια και γεμάτη νόημα ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Συναισθηματική ευδαιμονία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 10%

Σώμα - νους σε τέλεια αρμονία

Τα περισσότερα προβλήματα υγείας οφείλονται στο ότι έχουμε απομακρυνθεί από το ίδιο μας το σώμα. Με τη βοήθεια του "Σώμα - Νους σε Τέλεια Αρμονία" μπορούμε να μάθουμε τον τρόπο για να επικοινωνήσουμε και να επανασυνδεθούμε μαζί του.

Η καθοδήγηση και οι συμβουλές του Osho θα μας βοηθήσουν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ανακαλύψουμε καινούργιους τρόπους για να υπάρχουμε μέσα στο σώμα μας, αλλά και για να οδηγηθούμε στην τέλεια αρμονία σώματος και νου.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD Καθοδηγούμενου Θεραπευτικού Διαλογισμού. Υπενθυμίζοντας στον Εαυτό σου την Ξεχασμένη Γλώσσα του να Μιλάς στο Σώμα - Νου, που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Osho προκειμένου να επιτύχει ο αναγνώστης/ακροατής την επανασύνδεση με το σώμα του και την απόκτηση ενός νέου και υψηλότερου επιπέδου υγείας και ευεξίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Σώμα - νους σε τέλεια αρμονία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας με έκπτωση 10%

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.