Ακρόαση άρθρου......

Αν με ρωτούσες τι μήνυμα θα ήθελα να δώσω στον εαυτό μου όταν ήταν 18 χρονών αυτό θα ήταν... να είσαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες σου... και τελικά νομίζω ότι αυτό είναι ίσως το πιο ισχυρό μήνυμα για το 2024...

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου λοιπόν.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου για την αυτό-φροντίδα μου... και όταν θα υπάρχουν δύσκολες μέρες που δε θα θέλω να σηκωθώ, να μετράω αντίστροφα, όπως η Mel Robbins, 5 4 3 2 1 και αμέσως να ξεκινώ τη μέρα μου.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου  και όταν θα φοβάμαι να υλοποιήσω τα όνειρά μου, να σκέφτομαι ότι αν είναι να αμφισβητήσω κάτι, αυτό θα επιλέξω να είναι ο φόβος μου και όχι το όνειρό μου και ο στόχος μου για το μέλλον.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου και όταν θα επικρατούν οι μαύρες σκέψεις, να μου υπενθυμίζω ότι πάντα υπάρχει η ρωγμή από την οποία θα μπει το φως και η ελπίδα για το μέλλον.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου... και όταν θα επιλέγω να έχω στη ζωή μου ανθρώπους που δεν αξίζουν να έχουν θέση εκεί και στο χρόνο μου, να μου υπενθυμίζω ότι όταν θα σταματήσω εγώ να με απορρίπτω και να αμφισβητώ την αξία μου, τότε δε θα φοβάμαι και τη μοναξιά μου.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου... και να μην αναζητώ το τέλειο και το ιδανικό αποτέλεσμα...  εξάλλου δε χρειάζεται να είμαι τέλεια σε κάτι για να το απολαμβάνω... μπορώ απλά να με αφήσω να το απολαύσω.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου και να μη σκορπίζομαι σε σχέσεις που είναι επιλογές ανάγκης και φόβου..

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου, να είμαι και πιο δυνατή από τους φόβους μου..  και να μου υπενθυμίζω ότι εκτός από την απόρριψη, δέχομαι και την αναγνώριση..

Συμβουλευτική Γονέων: 3 Ημέρες, 8 Σεμινάρια
Διοργάνωση: PSYCHOLOGY.GR | Διεξαγωγή: Online - Zoom | Γενική Είσοδος: 35 €

Πόσο κουραστικό όμως είναι να μην αναγνωρίζω τίποτα εγώ σε εμένα... και πόσο κουραστικό είναι να μην αναγνωρίζω την αναγνώριση που μου δίνουν οι άλλοι...; Πόσο κουραστικό όμως επίσης είναι να εστιάζεις μόνο στην απόρριψη και ποτέ στις στιγμές που αρέσεις πολύ σε κάποιον...;

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου και στις σχέσεις μου με τους άλλους και να μου υπενθυμίζω πάντα ότι το μέγιστο κάποιου μπορεί να είναι το ελάχιστο για εμάς...

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου  και όταν θα σκέφτομαι αν έχω δικαίωμα να ζητήσω κάτι παραπάνω στη σχέση μου ή αν έχω δικαίωμα να ρωτήσω κάτι που με αγχώνει, αντί να αμφισβητήσω τη θέση μου και το ρόλο μου σε όλο αυτό, να αναρωτηθώ αν ο άλλος αξίζει τα δάκρυά μου και την αυτό-αμφισβήτησή μου...  Άραγε αξίζει και το χρόνο μου;

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου για τις προτεραιότητές μου... δεν είναι κακό να επιλέγω κάτι διαφορετικό από αυτό που επιλέγουν οι υπόλοιποι..  και αν μπαίνω στη διαδικασία να απολογηθώ γι’αυτό σημαίνει ότι δεν έχω μάθει να βάζω όρια και να λέω όχι στις σχέσεις μου.

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου για τις συμπεριφορές των άλλων και τις σχέσεις μου... συχνά οι άνθρωποι εγκλωβιζόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο δικαιολογιών και μένουμε σε σχέσεις ενώ δεν είμαστε ευτυχισμένοι, ενώ οι συμπεριφορές των άλλων μας ενοχλούν... και η δικαιολογία προς τον εαυτό μας είναι ότι αν φύγουμε θα χάσουμε πολλά χρόνια από όσα επενδύσαμε στη σχέση αυτή.. μήπως όμως τελικά χάσουμε περισσότερα αν μείνουμε;

Συμβουλευτική Γονέων: 3 Ημέρες, 8 Σεμινάρια
Διοργάνωση: PSYCHOLOGY.GR | Διεξαγωγή: Online - Zoom | Γενική Είσοδος: 35 €

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου και να σκέφτομαι ότι αλλάζω σημαίνει να βλέπω πράγματα που παλιά είχα ανάγκη να μη βλέπω και να μην παραδέχομαι

Να είμαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες μου λοιπόν το 2024 και να μου υπενθυμίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και ουσιαστικό από το να με παρατηρώ, από το να με αγαπάω, να με φροντίζω και να μου μιλάω όμορφα... καθώς μόνο μιλώντας μου όμορφα, μου δείχνω ότι είμαι σύμμαχός μου και φίλος μου.. 

Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι.. 
Άραγε... αν μιλούσα στους φίλους μου με τρόπο άσχημο, με τρόπο υποτιμητικό, όπως συχνά μπορεί να μου μιλάω στις λάθος μου επιλογές, ποιος φίλος μου θα ήθελε να παραμείνει φίλος μου..;

Ο πιο ισχυρός σύμμαχος του εαυτού μας είναι απέναντί μας, στον καθρέφτη μας, και ο μεγαλύτερός μας εχθρός μέσα στο κεφάλι μας.

#choose_wisely

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σολταρίδου Ελένη - Ψυχολόγος

Σολταρίδου Ελένη: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ψυχολόγος, Msc, με γραφείο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.  Υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εξειδίκευση στη Διαχείριση Αγχωδών Διαταραχών και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία.