O Rollo May υπήρξε σπουδαίος υπαρξιακός ψυχολόγος και ενδιαφέρθηκε για την ουμανιστική ψυχολογία και την υπαρξιακή φιλοσοφία. Υποστήριξε ένθερμα την προσέγγιση της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Γεννήθηκε σαν χθες 21 Απριλίου του 1909. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στις 22 Οκτωβρίου 1994 στην Καλιφόρνια. Το εξειδικευμένο βιβλιοωπλείο ψυχολογίας του Psychology. gr ξεχώρισε και προτείνει τα 3 κορυφαία βιβλία του Rollo May. Αποκτήστε τα από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας!

Αυτογνωσία και νόημα της ζωής

Εκείνο που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερα ελκυστικο και χρήσιμο είνα ότι ο Rollo May γράφει μ' έναν απίστευτα ευανάγνωστο τρόπο, εξηγώντας στον αναγνώστη του θεμελιώδεις - σύνθετες έννοιες με απλό, σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Προσφέρει μια πολύ καλύτερη δυνατότητα κατανοήσεως

  • των ψυχολογικών ζητημάτων του υγιούς ανθρώπου
  • της ανθρώπινης αγωνίας (το φυσιολογικό άγχος δείχνει έμπρακτα οτι ο άνθρωπος έχει αξίες) και
  • της ευδαιμονίας - ευτυχίας

Οι αλήθειες που αποκαλύπτονται σ' αυτό το βιβλίο είναι πολύτιμες και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πολυτιμότερες...

Ο Rollo May αναζήτησε με πάθος ν' ανακαλύψει το είναι: και στον ίδιο του τον εαυτό, και στους άλλους ανθρώπους. Στην κουλτούρα μας διστάζουμε να μιλήσουμε για το είναι μας, το πιο μύχιο, βαθύ και αποκαλυπτικό.

... όμως το είναι συνδέεται με τα θεμελιώδη: τον έρωτα, τον θάνατο, το άγχος, την σχέση, την μέριμνα για τον άλλο..

Ένα βιβλίο-σταθμός για μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων.

Αποκτήστε το βιβλίο Αυτογνωσία και νόημα της ζωής, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr

Να θέλεις και να ερωτεύεσαι

Ο Rollo May είναι ένας διαορατικότατος ψυχοθεραπευτής. Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί απο όσους αναζητούν το νόημα στη ζωή κι επιθυμούν να ζήσουν με επίγνωση.

Είναι μιά κλασική πραγματεία που αφορά την αιτία που οι σύγχρονες σχέσεις δοκιμάζονται έντονα. Ο έρωτας και η θέληση είναι τόσο αλληλένδετα μεταξύ τους, ώστε το ένα να προϋποθέτει το άλλο.

Σε μιά κουλτούρα στην οποία η αναποφασιστικότητα και οι αιτιοκρατικές εξηγήσεις έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης και την δύναμη της θέλησης, δεν είναι απορίας άξιον γιατί ο έρωτας δεν καταφέρνει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας.

Κάθε σελίδα του βιβλίου προκαλεί τον αναγνώστη να ξανασκεφτεί την δική του δύσκολη κατανόηση του έρωτα. Δεν είναι βεβαίως βιβλίο αυτοβοήθειας με εύκολες απαντήσεις ή συμβουλές, αλλά μία φιλόδοξη κι εξαιρετικά διαφωτιστική απόπειρα συμφιλίωσης των συναισθημάτων με τις πράξεις μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Να θέλεις να ερωτεύεσαι, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr

Το θάρρος της δημιουργίας

- Κι αν η φαντασία και η τέχνη δεν είναι, όπως πιστεύουν πολλοί, το σιρόπι στο γλυκό της ζωής, αλλά η βασική πηγή της ανθρώπινης εμπειρίας;

- Κι αν όλη μας η λογική και η επιστήμη ανακύπτουν από μορφές της τέχνης κι όχι το αντίθετο;

Ο Ρόλλο Μέυ βοηθάει όλους μας να βρούμε και να απελευθερώσουμε εκείνες τις δημιουργικές παρορμήσεις που μας προσφέρουν τις δυνατότητες να πετύχουμε νέους στόχους. Γνωστός και ως "πατέρας της υπαρξιακής ψυχολογίας" αντλεί από την εμπειρία του για να μας δείξει πως μπορούμε να σπάσουμε τις παλιές πολυχρησιμοποιημένες δομές στη ζωή μας.

Αυτό το εμπνευσμένο βιβλίο μας ανοίγει δρόμους για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να φτάσουμε σ’ έναν ολοκληρωμένο εαυτό.

Αποκτήστε το βιβλίο Το θάρρος της δημιουργίας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.