Βιώνουμε μια περίοδο κρίσης κι έχουμε δύο επιλογές: Είτε να την αφήσουμε να μας καταβάλει, είτε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, να κάνουμε πράγματα που μας ικανοποιούν και να περάσουμε αυτήν την περίοδο όσο πιο «ανώδυνα» γίνεται, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο.

Τα βιβλία αποτελούν ένα μέσο διαφυγής. Είναι εκείνα που μας συντροφεύουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και αποτελούν ένα παράθυρο για την ηρεμία της ψυχής μας. Όπως αναφέραμε, τώρα, όπως και στο πρώτο lockdown, είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε λίγο το μέσα μας, να «αποσυνδεθούμε» λίγο από όλες τις αρνητικές ειδήσεις που διαβάζουμε, να δούμε πώς θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο αλλά και να τον κάνουμε λίγο καλύτερο.

Και σε αυτό μας βοηθάνε τα βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης, self-help, πνευματικής αναζήτησης ή όπως αλλιώς θέλετε να τα ονομάσουμε.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένα βιβλία που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας και σίγουρα αξίζει να επενδύσουμε τον χρόνο μας σε αυτά.

Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

iposinidito Τώρα έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας, για να συνομιλήσετε με το υποσυνείδητό σας, να το ενεργοποιήσετε και να σβήσετε οτιδήποτε αρνητικό δεν χρειάζεται.

Το συγκεκριμένο βιβλίο του δρ Mike Dow, συγγραφέα αρκετών best sellers στη λίστα των New York Times, αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε και το ηχητικό υλικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να βιώσετε την εμπειρία με όλο σας το είναι.

Αποκτήστε το βιβλίο Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Ανάμεσα σε ηλίθιους

anamesa se ilithious Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας.

Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Ένας χρήσιμος οδηγός για να επικοινωνήσεις με όσους δεν «επικοινωνούν».

Αποκτήστε το βιβλίο Ανάμεσα σε ηλίθιους από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

to paidi pou krivoumeΑυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το παιδί μέσα σου και να γίνετε φίλοι.

Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Αποκτήστε το βιβλίο Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Η Σχολή των Θεών

sxoli thewn ellioΑν αλλάξεις εσύ, θα αλλάξει κι ο κόσμος.

Αρκεί να κοιτάξεις μέσα σου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει.

Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Η Σχολή των Θεών από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;

robin sharmaΗ ζωή περνά πολύ γρήγορα και δεν συνειδητοποιούμε τελικά τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι έχει αξία.

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Sharma, αποτελεί ένα εγχειρίδιο που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εστιάσουν σε ό,τι έχει αξία και να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή.

Να ζήσουν δηλαδή μια χαρούμενη, έντονη και ουσιαστική ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις; από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr